Ler gas

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

ova gore je standardna ler dizna, a ovo dole gde je navoj tu je kod vecine karburatora zatvoreno i ne verujem da je to el. sauh, to ce biti nesto drugo al nemam pojma sta

thief
Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45

Post by thief »

altinjanin wrote:ako nema winn's carburator cleaner,vidi od marke liqui moly/mislim da se tako pise/.
ok potrazim...kupim i javim kako je...

hvala
Jel tako...tako jee

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

@imenjak:

tebi se, izgleda, manifestuje isti problem kao i meni povremeno. ja ga resavam sprejem za ciscenje karburatora. skines karb, razmontiras do srafa sve, isperes, sastavis. Onda upalis na plin, zagrejes desetak minuta, bacis na benzin. Naravno, ne radi nikako. Sraf za smesu zasrafis, pa odvijes oko krug ipo. Tad jos i radi i ovako i onako. Onda pustis na ler, ako nemirno radi odvijas lagano smesu dok se smiri. U suprotnom, zatezes do granice da se motor ugasi. Onda malo popustis, tu negde, levo-desno i imas miran ler....
Posle par meseci, opet isto, i tako u krug dok ne kupis injektorku...
Pozdrav.

ps. ako guta knedlu kad patosiras gas onda je prljava spric-dizna. naravno, ovo vazi za zagrejan, jer hladan guta 5 knedli :lol: bez sauha

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

jos nesto: izvadi elektro-diznu i skini (izvuci) mesingani vrh. Ako je plasticni siljak isecen, zatupljen ili ga nema, onda je neki fuser-majstor imao posla s tvojom ladom

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

sto je ralativno cest slucaj"ovo su izmislili trgovci da ljudima uzmu pare" :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

thief
Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45

Post by thief »

s promjenom godisnjeg doba dolazi i do promjene u ponasanju lade... :lol:
Jel tako...tako jee

Nivoljub

Post by Nivoljub »

Hvala drugari!
Čim prestane da pada kiša ima da sredim meteropatu :twisted:

thief

Post by thief »

Samo jos nesto da dodam vezano za meteoropatu...naime cijena catalizatro clenera bilo kojeg proizvodjaca kojeg ste naveli, je veca i skuplja nego da je odvezem kod majstora da mi rastavi i ocisti kompletan karburartor... :lol:
Jel tako...tako jee

Post Reply