Stelovanje karburatora i paljenja i vakumi
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Re: Stelovanje karburatora i paljenja i vakumi
na 2 karburatora se isto ponasa,jedan remontovan a vise sa njim trosi i stavio sam ovaj sto manje trosi
a sto se tice vakuma,jedan ide s karburatora na granu
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
uzmi sa neke samare karburator pa probaj, da tebi nje otisao neki usisni ventil kad nemas vuct ili pumpa za gorivo, izvadi sipku od ulja i pomirisi.
Kakav ti je ovo davac u kucistu filtera za vazduh ???? 
.....jel to sa hladnjaka pa ste cepovali samo rupu ???....nekad bio plin pa tu ulazilo crevo???
.....jel to sa hladnjaka pa ste cepovali samo rupu ???....nekad bio plin pa tu ulazilo crevo???
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ovo je u totalnom haosu. Prvo, uzbrdo i nizbrdo ti troši isto jer je cut-off sistem razmontiran. On ti omogućava da se nizbrdo voziš bez goriva.
Dare,a sta je cut-off sistem...? dje se nalazi to? i dje su ti usisni ventili?
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ovi elektro kontakti koji se vide na slici levo su deo tog sistema.
pa mogu li samo dovesti struju ovdje ili...?
sad sam primijetio ovo,auto izgaseno i kad spricam gas,ovdje izlazi gorivo...treba li odavde neko crijevo ili da ovo zacepim,tanka cijev je u pitanju?
- aleko-2141
to je preliv kada presisa, meni je na aleku sve to raskaceno i potrosnja se i nije menjala, mozda nesto malo.
Ta cjevčica metalna je u redu. To što ti gorivo tu kapa tako mora biti.
Naznačio sam ti na slici crvenim krugom di moraš zakačiti ovo crno crijevo mali iberlauf.
Ovo kod tebe je neka veće skalamerija al sve se da srediti.
Remontuj karburator ili kupi novi. Pogledaj da ti nisu blokirale kočnice.
Ako nisi vičan mehanici vozi to kod majstora da to protrese i vidi sta ne valja.
Ne vjerujem ti da kod tebe ne postoji neki majstor koji se razumije, ipak nije ovo svemirski brod veće lada i to još s najprostijim sistemom - krarburatorom.
I šta je u biti ta crna "boca". Jel to nei EVAP, neki filter ili tako nešto?

image host
Naznačio sam ti na slici crvenim krugom di moraš zakačiti ovo crno crijevo mali iberlauf.
Ovo kod tebe je neka veće skalamerija al sve se da srediti.
Remontuj karburator ili kupi novi. Pogledaj da ti nisu blokirale kočnice.
Ako nisi vičan mehanici vozi to kod majstora da to protrese i vidi sta ne valja.
Ne vjerujem ti da kod tebe ne postoji neki majstor koji se razumije, ipak nije ovo svemirski brod veće lada i to još s najprostijim sistemom - krarburatorom.
I šta je u biti ta crna "boca". Jel to nei EVAP, neki filter ili tako nešto?

image host
iz 'boce' izlaze crijeva,kao da je neki vakum...i iz 'boce' ide ovo crijevo ali nema funkciju nikakvu ,probao sam i kad upalim auto,nista se ne desava...ali bas dosta goriva kapa pa sam zbog toga pitao...
- aleko-2141
onda ti preliva karburator i zato nemas snagu tj trokira ti auto
Ovdje gdje sam zaokružio imaju dvije metalne cijevi. Jedan je dovod, a druga povrat goriva. Znači jedna bi trebala biti spojena na pupmu goriva, a druga nigdje pošto na ovom karburatoru nemaš povratni vod, a kod tebe je ovde opet neka kemija.
Druže škrt si na riječima i slabo nam se trudiš išta objasniti tako da ti teško možemo i pomoći.

Druže škrt si na riječima i slabo nam se trudiš išta objasniti tako da ti teško možemo i pomoći.

ma nisam skrt nego ne znam vise sta da pokusam
ovo sto si zaokruzio,znam da ide u pumpu ali sam ja ubacio bidon unutra da gledam potrosnju
ne znam vise sta da radim,eto...3 karburatora,i isto se ponasa...trosi kao djavo
i od pola gasa,kao da se gusi...koliko treba otprilike da je otvorena ova dizna pravo sto ide(valjda od goriva),i ova udesno do nje?