Niva - Dodatna svetla
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Re: Niva - Dodatna svetla
Mozda neka preporuka?
Da li bar ili reflektori videcu, zbog toga sam i otvorio ovu temu, da vidimo sta je bolje. 4 fara na krofu mi i dalje bolje izgleda nego bar.
Slazem se da je lakse namestiti potreban osvetljaj sa vise farova nego jednim bar-om.
Da li LED ili halogene videcemo
Da li bar ili reflektori videcu, zbog toga sam i otvorio ovu temu, da vidimo sta je bolje. 4 fara na krofu mi i dalje bolje izgleda nego bar.
Slazem se da je lakse namestiti potreban osvetljaj sa vise farova nego jednim bar-om.
Da li LED ili halogene videcemo
Ja sam iz Vojvodine, imam libelu u glavi, nemoj ti meni nije uzbrdo

ovakve su moje
stigle mi iz poljske
ja sam pre zadovoljan kako svjetle
s time da su spojene
2vanjske
2 unutarnje
i to da mogu svetlit svaki par posebno
na duga svjetla ili stalno
ali sve preko pozicije
lasta
Lepo. Koja marka, oznaka?
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Kvalitetan LED pravi Rigid, KC, Hella, Piaa...
Što se neke preporuke tiče po meni je neka budžet varijanta 2xLED za rasuto svetlo uz 2xHID fokusirana reflektora za daljinu. Halogene u današnje vreme ne bih previše razmatrao osim ako je budžet jako ograničen ipak bi to u halogenima bilo sa lakoćom +200W
Što se neke preporuke tiče po meni je neka budžet varijanta 2xLED za rasuto svetlo uz 2xHID fokusirana reflektora za daljinu. Halogene u današnje vreme ne bih previše razmatrao osim ako je budžet jako ograničen ipak bi to u halogenima bilo sa lakoćom +200W
Htedoh reci sijalece (ne samo halogene nego sve vrste sijalica) ili led.
Ne bi neki krs a ni bi ni profi, srednju klasu neku (krs necu, profi mislim da mi nije neophodan). Budzet recimo 150e-200e.
Za led barove sam i malo istrazio cene, ostale ne znam.
Ne bi neki krs a ni bi ni profi, srednju klasu neku (krs necu, profi mislim da mi nije neophodan). Budzet recimo 150e-200e.
Za led barove sam i malo istrazio cene, ostale ne znam.
Mene je ispalo malo manje od 100 eura
S svim elementima 3xprekidač,2x30A releja
Te 6x2.5 kabel 4m
1xPrekidač 2 položaja
2xPrekidača 3 položaja
2xAutomatski Osigurači
Sve sam si sam složio
S svim elementima 3xprekidač,2x30A releja
Te 6x2.5 kabel 4m
1xPrekidač 2 položaja
2xPrekidača 3 položaja
2xAutomatski Osigurači
Sve sam si sam složio
lasta
Koliko sam procitao, do sada, potrebno je imati pokrivke na ovim dodatnim svetlima. Nigde nisam video pokrivke za LED reflektore
Veceras zamenjene sijalice i oprani farovi.
U farovima su bile sijalice Tesla 12604 Germany 12V 60/55W H4 U, ne znam da li su fabricke ili su menjane.
Prva slika: Levo Tesla, desno Philips H4 12V 60/55W P43t Diamond Vision

Druga slika Levo Philips desno Tesla

Ne znam koliko se bas vidi na slikama, Philips je dosta hladnije, belje, svetli i cini mi se usmereniji (sto je verovatno posledica pranja farova, mozda gresim).
U farovima su bile sijalice Tesla 12604 Germany 12V 60/55W H4 U, ne znam da li su fabricke ili su menjane.
Prva slika: Levo Tesla, desno Philips H4 12V 60/55W P43t Diamond Vision

Druga slika Levo Philips desno Tesla

Ne znam koliko se bas vidi na slikama, Philips je dosta hladnije, belje, svetli i cini mi se usmereniji (sto je verovatno posledica pranja farova, mozda gresim).
Last edited by angler on Fri Jan 29, 2016 10:08 pm, edited 2 times in total.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Ja kad sam prao farove, nisam ih lepo osušio pa su se zamaglili od toplote sijalice. Srećom, vozio sam po danu pa su se od te toplote i izbistrili ali po mraku definitivno nebi moglo da se vozi. Obrati pažnju na to.
I meni su fabrički bile Philips sijalice, made in Germany. Znaju Rusi znanje. A recimo, viđam mnogo novijih kola kojima po jedan far ne radi
I meni su fabrički bile Philips sijalice, made in Germany. Znaju Rusi znanje. A recimo, viđam mnogo novijih kola kojima po jedan far ne radi
Obrisao sam ih alkoholom iznutra i osusio fenom tako da nema magljenja (bar ne sada). Bile su tesla sada sam filipsove stavio
- Dare
Hajde da smaramo Ruse da nam pošalju Wesem umetke 

Pa da ga umetnemo
Videcemo kako ce se ove sijalice pokazati.
Videh pre neki dan, blizu posla, na jednoj aluto radnji reklamu za Hella, moracu da svratim da vidim sta imaju od dodatnih farova.
Videcemo kako ce se ove sijalice pokazati.
Videh pre neki dan, blizu posla, na jednoj aluto radnji reklamu za Hella, moracu da svratim da vidim sta imaju od dodatnih farova.
Kod nekih nije ni malo lako zameniti sijalicu, mora se gotovo pola prednjeg dela otvoriti.Dare wrote:... viđam mnogo novijih kola kojima po jedan far ne radi
- Dare
Ne mislim da ih pređemo, niti je to moguće. Nego teško ih je ubediti čak i kad se nude pare unapred.angler wrote:Pa da ga umetnemo![]()
A da su novija vozila komplikovana u to ne sumnjam. Nego čudi me da im sijalice tako brzo crkavaju, a na Ladi koja je i tri puta jeftinija se to ne dešava
Nisam ni ja mislio da ih predjemo, nemogocu je to. Wesem je beše češki, poljski ? mozda tamo treba potraziti.
Lada, kao i sve rusko, je pravljeno da traje malo duze, da se moze popravidi u bespucu, dok sve ostalo je pravljeno da se moze zaraditi na servisu i na delovima, traje dok je u garanciji i onda izda.
A i sijalice koje jace sijaju imaju manji zivotni vek, pride voznja po nasim putevima, treska to...
Lada, kao i sve rusko, je pravljeno da traje malo duze, da se moze popravidi u bespucu, dok sve ostalo je pravljeno da se moze zaraditi na servisu i na delovima, traje dok je u garanciji i onda izda.
A i sijalice koje jace sijaju imaju manji zivotni vek, pride voznja po nasim putevima, treska to...
Pozdrav!
Danas primetim da mi ne radi prokleti podizac farova, tako da su mi sad svetla ostala zakovana dole a do skoro je sve bilo ok.
Jel ima neko u NS ko to resava sem sto pricaju da skoro svakoj ne radi podizac.
I uopste ne kapiram princip rada te gadosti od izuma.
Danas primetim da mi ne radi prokleti podizac farova, tako da su mi sad svetla ostala zakovana dole a do skoro je sve bilo ok.
Jel ima neko u NS ko to resava sem sto pricaju da skoro svakoj ne radi podizac.
I uopste ne kapiram princip rada te gadosti od izuma.