potreban savet
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Jos jednom hvala na savetima. Ne znam sta da vam kazem, prvi put mi se pojavilo ovo cudo posle bukvalno 50-ak predjenih kilometara i to kada sam vozio auto od dilera kod koga sam kupio ka Beogradu. Mogu Vam reci da sam ja imao dosta problema u prvoj godini eksploatacije. Posle samo 300 predjenih km pukao mi je kais i zamalo mi nije prokuvao motor (pumpa za vodu je vezana za njega, tako da osim sto ne pravi struju, prekida se i cirkulacija rashladne tecnosti - ne znam kako je kod drugih modela). Posle 3-4 meseca otisla mi je bobina - to je zamenjeno u sklopu garancije, a nakon toga mi je jos jednom pukao kais, ali mislim da je to posledica toga sto ga je majstor suvise zategao, a bio neki mraz. Inace, imao sam jos dosta sitnih problema, uglavnom nista vezano za motor i prenos, ali ovo sa opadanjem broja obrtaja nikako da resim. Prica oko davaca brzine sa drugog modela lade koji mi je isporucen na novom autu me je naterala da malo kopam. Gledajuci papire koje sam dobio od prodavca utvrdio sam da je moja Lada iz Rusije stigla do SRbije preko 3 zemlje (secam se da je jedna od njih bila MAdjarska). Onda mi je jedan serviser iz KG koga sam pominjao, a koji ima nekakav ugovor o servisiranju sa ovim od koga sam kupio auto (a cini mi se i gomilu nerasciscenih racuna) rekao da se ta kola vuku po placevima ko-zna-gde i da majstori kad im zafali deo skinu sa novog vozila i zamene ga starim. Ocigledno da u toj prici ima istine. Kako god, ostaje mi samo da postupim po Winux-ovim instrukcijama, nadam se da je dobro dijagnostikovao. Njegova prica mi zvuci dosta rezonski, narocito u poredjenju sa gomilom gluposti koja sam slusao od raznoraznih experata (jedan mi je rekao da iskljucim stop svetlo na zadnjem staklu posto mi prilikom kocenja ono vuce mnogo struje pa to pravi problem u elektronici, sto naravno nisam uradio).
Pozdrav svima.
Pozdrav svima.
Lada Niva 1.7i
ono sto te najverovatnije zavitlava je step motor koji bi trebalo da koriguje gas na leru kada se ukljuce porosaci nisi naveo da li imas plin ili se auto vozi iskljucivo na benzin?lade sa dir. ubrizgavanjem GASE svecice i iskljucuju dizne prilikom kocenja motorom ali ler gas se uspostavlja odmah kada obraji padnu na 1000(ili stisne papucica gasa)....tako da u voznji ler motor ne ucestvuje (gasi se posle 1000 obrtaja)koje su svecice i koji kablovi na automobilu?da li je filter vazduha i benzina menjan i kada?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Stvarno su cudne ove injektorke, ja sam imao prilike da vozim jednu bukvalno par sati posle kupovine. Kod nje kasni gas. Kad gaziz pedalu kasnjenje se i oseti i ne, ali kad menjas brzinu pa pustis gas, obrtaji padnu posle mozda jedne sekunde, sto je dovoljno da motor zabruji kao kad nikad nisam seo za volan. 
- josif visarionovic
- Site Admin

ecu se adaptira prvih 100 km voznje do tada je u tkzv "limp modu"Dare wrote:Stvarno su cudne ove injektorke, ja sam imao prilike da vozim jednu bukvalno par sati posle kupovine. Kod nje kasni gas. Kad gaziz pedalu kasnjenje se i oseti i ne, ali kad menjas brzinu pa pustis gas, obrtaji padnu posle mozda jedne sekunde, sto je dovoljno da motor zabruji kao kad nikad nisam seo za volan.
pa i ova nova ima sajlu samo sto uz klapnu ima i senzor otvorenosti grla (usisa) pa prema njemu i kol. usisanog vazuha(i jos nekoliko parametara pravi idealnu smesu)
moram jednom da te provozam na plin pa da pocnes da kukas za dir . ubrizgavanjem(ako meni ne verujes pitaj natu)...
- josif visarionovic
- Site Admin