NOVA LADA NIVA

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Re: NOVA LADA NIVA

Post by Dare »

Nije cinkovan lim nego je neki proces zvani kataforeza. Cela školjka se potapa u neku tečnost. Ima klip na YT ali bolje da ga nisam odgledao. Čitavo postrojenje za farbanje je u užasnom vizuelnom stanju. Da ne pričam o tetkama koje rade pripremu za farbanje.
Inače ako sam dobro preračunao u Rusiji nova Niva košta oko 5700€ u jačem paketu opreme. Ne znam koliko je izvodljivo u sopstvenoj režiji pokušati dovoženje. Razlika u ceni je primamljiva, mada tu su carina i pdv.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Gledao sam te klipove, treba popricati sa rusima, mozda su to neke serije sto su probijale, izvadis kes i kazemo mom drugaru da je doveze :D

Dare

Post by Dare »

Ne znam, nisam načisto. Koliko sam shvatio, ove Nive Urban sklapa pravi posebna firma i sklapaju se u nekoj hali gde čak ni pokretna traka ne postoji. Bukvalno manufaktura. E sad, da li i školjke oni farbaju to nisam još provalio.

Kad već maštamo... Kad bih ja dovezao Nivu iz Rusije, ona sigurno otuda nebi došla prazna. Bila bi nakrcana kojekakvim delovima koji ovde nisu u ponudi ;) .
Samo me zanima šta bi od papirologije bilo potrebno i da li bi se radila pojedinačna homologacija jer ova važeća je možda kod uvoznika. Ako ne laže viamichelin, od St Peterburga recimo do ovde ima oko 2400km. Verovatno nije nemoguće na točkovima savladati to rastojanje, ako se setimo sa kakvim su kolima Rusi nekad dolazili na ovdašnje buvljake.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

pa moj drugar otisao sa nivom sa buvljaka preko cele planete a ti se plasis 2400 km :) . toliko ja predjem sa mojom mesecno po gradu i okolini.... :D veci problem je granica i teritorija koju prelazis a sad su to sve ratne zone :D . osim preko poljske a i tu je diskutabilno za ubuduce... :mrgreen:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Dare

Post by Dare »

Kupiš Bronto pa i nek je rat ;)

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

e to mi treba, neki Ris ili jos bolje Ris2.... :) sa opremom na krovu i nema problema sa resavanjem prvenstva u kruznom toku.... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Dare

Post by Dare »

Niva od januara dobija masku od Urban-a. Spominje se i neka nova tabla ali nema slika još... Nadam se da nije "Niva confort" koju već neko vreme radi Avtopolimer Servis. (АПС)

https://www.youtube.com/watch?v=gpk8EUbKZJU

angler
Automobil: Lada Niva 1.7i 4x4

Post by angler »

Negde sam na youtubu cuo i da ce joj menjati reduktor, tj ubaciti elektronsko prebacivanje sporohodna/brzohodna i elektronku blokadu, kado da ce na kraju imati smao jednu rucicu. Probacu da iskopam negde taj video.
Ja sam iz Vojvodine, imam libelu u glavi, nemoj ti meni nije uzbrdo

Dare

Post by Dare »

To sam i ja video negde, čak i princip rada. U suštini, reduktor je isti samo su dodati neki elektro motori koji guraju viljuške umesto tebe. Sve je izvan reduktora. Po meni, nepotrebna komplikacija i gubitak šarma stare dobre Nive ;)

angler

Post by angler »

Pronasao sam taj video https://www.youtube.com/watch?v=IUHRJKlEDdw
Negde oko 6:20 pocinje prica o reduktorima.
Ako ce samo dodati elektricne aktuatore na stare mehanizme ni ja ne vidim poentu, rucka je rucka.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ako ubace elektroniku to vise nije to, isto je bilo sa audi 200 kvatro, dok je bio vakum i tri položaja nije bilo prepreke, u noviju 100-ku su to izmenili elektronikom i bilo je dva ili cak jedan položaj i razlika se osetila nije vise bilo pravog 4x4 sa blokadama

angler

Post by angler »

Koliko sam shvatio to ce biti za urban verziju, da li ce VAZ i dalje praviti klasican model ne znam, verovatno da hoce. Ove Urban su kao sto im i samo ime kaze za urbanu voznju i da ce ici na prilagodjenje Nive gradskoj voznji. Sto se vise stvari ubaci to je vise mogucnosti da se ensto pokvari. Elektroniku nije bas lako popraviti odmah, tu pored puta gde se i pokvari.

Dare

Post by Dare »

Ja bih Urban uzeo samo zbog nešto bolje opremljenosti i metalik boje. Ove branike bih odmah skinuo i vratio stari model. A tek volan... Ne verujem ni da bih je dovezao kući sa ovim volanom iz Urban-a.

angler

Post by angler »

Meni se samo enterijer svidja, cini mi se da je malo prakticniji, vise ostava za sitnice koje nisu neophodne ali ponekada zatrebaju, konkretno plastika oko tunela i na vratima.
A petokrake felne su joj cucnule 8)

Dare

Post by Dare »

Ta plastika se i meni sviđa i može posebno da se kupi u Rusiji. Jedno vreme sam ih ubeđivao da mi pošalju ali zbog dimenzija kažu da je to nemoguće.
http://aps163.ru/products/lada-4x4/tonnel-pola

Post Reply