potreban savet
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- na benzinskoj me vole
Senzori temperature nisu dirani ( jedan je u mješalištu ispod leptira gasa , a drugi u glavi gleda na rezervnu gumu, kolko ja znam )
Zašto to nije loš predlog, jer nekad više i dulje daje si ler gas a nekad ne.
A senzor radilice je sumnjiv jer sam se znao voziti po autoputu a da mi okretaji osciliraju za 1000, a auto normalno ide , valjda bi to osjetio, a osim toga to je i nemoguće jer ne može na 90 km/h skočiti turaža za 1000 samo tako.
Da razjasnimo, znam gdje je senzor radilice, a bregaste , jel to ista stvar ili zasebni senzor, vidim u katalogu da postoji cam phaser
Zašto to nije loš predlog, jer nekad više i dulje daje si ler gas a nekad ne.
A senzor radilice je sumnjiv jer sam se znao voziti po autoputu a da mi okretaji osciliraju za 1000, a auto normalno ide , valjda bi to osjetio, a osim toga to je i nemoguće jer ne može na 90 km/h skočiti turaža za 1000 samo tako.
Da razjasnimo, znam gdje je senzor radilice, a bregaste , jel to ista stvar ili zasebni senzor, vidim u katalogu da postoji cam phaser
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !
senzor radilice nije senzor bregaste i obratno...
ako ti obrtaji veriraju u voznji a po stajanju se umire(ovo je novi momenat,to nisi rekao ranije) onda je problem senzor brzine vozila koji se nalazi na reduktoru...
ako se menja senzor temperature, menja se samo onaj kod pumpe za vodu(iznad)
(neznam sta ti je mesalište) tvoja niva nema mikser za plin...
obrtaji znaju da skaču i kad lamela proklizava, da nije možda pritegnuta?(kvačilo) zazor tj. slobodan hod treba da bude od 2-4mm...
ako ti obrtaji veriraju u voznji a po stajanju se umire(ovo je novi momenat,to nisi rekao ranije) onda je problem senzor brzine vozila koji se nalazi na reduktoru...
ako se menja senzor temperature, menja se samo onaj kod pumpe za vodu(iznad)
obrtaji znaju da skaču i kad lamela proklizava, da nije možda pritegnuta?(kvačilo) zazor tj. slobodan hod treba da bude od 2-4mm...
Last edited by jeronimo on Thu Jan 28, 2010 8:17 am, edited 1 time in total.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
sad mi pade na pamet a koje su svećice kod tebe i kablovi? kad su mi na prvom servisu na 10 000 stavili bosnu obrtaljka je tačno to radila doduše za 500 obtaja gore i dole a motor je radio koliko toliko ujednačeno , kupio sam ngk odneo im da ih zamene i nije više bilo problema...
- na benzinskoj me vole
Svijećice su brisk ( nemaju više od 10 000 ) , prije su bile NGK ( na njim se isto dešavalo ), kablovi isto su novijeg datuma.
Na isto mislimo glede senzora temperature .
Izgleda da moja niva ima samo senzor radilice .
Lista sumljivaca :
1. senzor radilice
2. lambda sonda
3. senzor temperature
4. senzor brzine vozila (malo vjerojatno , po meni )
5. tlak goriva ( nova pumpa-skupa igra ) ( trebalo bi viditi dali na pun tank je bolje ili gore )
Novija zapažanja :
Kad auto upalim i ugasim motor je jači, naročito u vožnji. ( resetiranje)
SA svježim i boljim benzinom stvar je malo bolja
Nakon vožnje od 20km stvar iščezava ( tlak goriva ??? rezervar pod tlakom, gorivo se grije tlak raste )
Nakon dulje vožnje auto mijenja karakter na življe.
Na isto mislimo glede senzora temperature .
Izgleda da moja niva ima samo senzor radilice .
Lista sumljivaca :
1. senzor radilice
2. lambda sonda
3. senzor temperature
4. senzor brzine vozila (malo vjerojatno , po meni )
5. tlak goriva ( nova pumpa-skupa igra ) ( trebalo bi viditi dali na pun tank je bolje ili gore )
Novija zapažanja :
Kad auto upalim i ugasim motor je jači, naročito u vožnji. ( resetiranje)
SA svježim i boljim benzinom stvar je malo bolja
Nakon vožnje od 20km stvar iščezava ( tlak goriva ??? rezervar pod tlakom, gorivo se grije tlak raste )
Nakon dulje vožnje auto mijenja karakter na življe.
mislim da su u gornjem slučaju, dizne ili senzor brzine nisi rekao da li se problem umanji ako zaustavis auto i stojis u mestu a u vožnji recimo ponovo javi, temp senzor je sumnjiv zbog otežanog rada u hladnim uslovima ali opet to može biti i do dizni...(mada brisk svećice i nisu nešto jesu li bar sa 1.1mm zazorem)... pumpa se meri manometrom nema potrebe za skidanjem napamet...a siniša šta da kazem može biti svašta, bez detaljnijih informacija tapkamo u mraku 
- na benzinskoj me vole
Naravno 1.1 zazor ( nisam osjetio ni najmanju razliku između briska i NGK osim u džepu, mada kad budem imao viška novaca stavljam bocsh sa 4 kraka ili pak iridum, tako da zaboravim na svijećice ) .
Na mjestu je sve dobro, i kad si daje ler gas na hladno isto nema pritužbi .
Samo je problem downshift iz 3 u 2 .
I na pun rezervar je isto , i kad je skroz zagrijana isto ne pomaže tako da nije do tlaka goriva .
Mislim da je sigurno zaključiti da je vrijeme odziva sistema upravljanja motorom povećano , tako da se ne može nositi sa poremećajima kako je predviđeno , problem nije mehaničke naravi.
Na mjestu je sve dobro, i kad si daje ler gas na hladno isto nema pritužbi .
Samo je problem downshift iz 3 u 2 .
I na pun rezervar je isto , i kad je skroz zagrijana isto ne pomaže tako da nije do tlaka goriva .
Mislim da je sigurno zaključiti da je vrijeme odziva sistema upravljanja motorom povećano , tako da se ne može nositi sa poremećajima kako je predviđeno , problem nije mehaničke naravi.
- na benzinskoj me vole