Vodena pumpa

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Vodena pumpa

Post by aleko-2141 »

Neki Bugarin ili Turcin 😂

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Zamenio sam pumpu danas. Manje-više bez ikakvih problema. Jedino sam sam umetak pumpe izvadio malo teže nego što sam se nadao ali ništa strašno. Ipak je to montirano daleke 2002. godine i sasvim je normalno da se umetak zalepio za telo pumpe.
Ova Ptimaš pumpa koju sam montirao je spolja potpuno identična kao fabrička. Najveća razlika s unutrašnje strane je što je turbina aluminijumska, a fabrička je bila plastična (ili možda bakelitna).

Image

Uspeo sam da je zamenim bez skidanja hladnjaka. To mi je na prvi pogled delovalo nemoguće ali Rusi kažu da se tako menja i zaista je tako. Čak ni antifriz iz hladnjaka se ne ispušta, niti se skida bilo koje crevo. Da sam skidao i hladnjak, bilo bi sve kao na dlanu ali je malo više posla. Ovako je zanimljivije :)

Ostaje da se vidi koliko će trajati ova (meni) nepoznata pumpa. Do sada nije bilo problema sa delovima kupljenim u ovoj radnji, a tu se kupuju poslednjih 15 godina. Fabrička pumpa je prešla skoro 177000km i od nedavno je počela dosta da se čuje, naročito pri prvom paljenju na hladno.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Jes ti radio veliki servis? 😂

Dare

Post by Dare »

Ovo bi bio prvi put :)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

To bi bilo dobro pregledati lanac i ostalo, ventile pogledati, malo da joj se da zivota 😁

Dare

Post by Dare »

Lanac je zapravo menjan pre jedno 70000km bez neke potrebe. Stavio sam pre možda godinu dana onaj Isai zatezač i za sada radi normalno. Ne može kod Lade da se ne čuje lanac uopšte.
Ide ona sasvim lepo. Treba ovih dana da zamenim ulje, kaiš i možda svećice i to je to. Idemo dalje.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Onda je to ok

Post Reply