tokom leta 2006 proveo sam par nedelja na Kopaoniku. tokom tog perioda moje drustvo i ja bili smo osumnjiceni za neke tamo gluposti pa smo visili u policijskoj stanici nekoliko dana po nekoliko sati dok nismo dokazali svoju nevinost. ono sto je za vas bitno su informacije koje sam pokupio od pandura:
na snegu 2131 nema ni trecinu performansi koje ima 2121, pri malo vecim brzinama zanosi dupe u svakoj krivini, zadnji lako proklizaju cak i na pravim deonicama puta, zbog relativno velikog medjuosovinskog rastojanja i ralativno malog rastojanja od tla, vrlo lako "sedne" cak i na manjim izbocinama (prednji predju preko izbocine, zadnji se jos ne popnu a sredina dodiruje zemlju).
po recima tih pandura, 2121 je najbolje vozilo za sneg (posle gusenicara). redovna pojava su sletanja i zaglavljivanja raznih terenaca visih klasa a onda ih panduri nivama izvlace.
oni uopste ne postuju 2131
dakle, to nisu moja iskustva, to je ono sto su mi ispricali ljudi koji imaju mnogo iskustva sa nivama i koji po 6 meseci godisnje voze po snegu.
a vi kako hocete