niva se gasi i gasi
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- thief
- Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45
niva se gasi i gasi
pozdrav svima...moja lada ima sljedece simptome....vozite recimo oko 60kmh...obrataji su oko 2000 mozda vise...e sad nakon recimo 100km dolazi do potpunog gusenja motora...vi dajte gas a ona ne reaguje...vec polako pocinje da trokira i ako pokusavate sa saltanjem u manju brzinu pocinje trokirati...zaustavite vozilo na leru radi potpuno noramalno...probate da krenete...nema sanse nece da krene...ugasim auto....nakon manje od 1 min upalim krenem sve noramalno...nakon sledecih 20ak km isti problem....e sad...zamjenjeni svi filteri. benzinska pumpa nova, ociscen-servisiran karburator, novi razvodnik paljenja, kablovi, svijecice, altentaor. akumulator...mozda sam nesto i propustio da nabrojim...ja vise nemam ideja sta bi moglo da bude...ako ko ima ideaju neka javi....pozdrav i hvala
Jel tako...tako jee
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
meni se sve ovo desavalo malo posle ugradnje plina, pa nisam bio siguran sta je u pitanju. istrazivao sam sve, i nisam otkrio sta je bilo. Ali jedne noci (srecom blizu cilja ) lada je skroz crkla. odvukli smo je kuci, i videlo se da je razvodna ruka odozdo malo spaljena tj probila. Stavljena je nova, i svi simptomi su nestali...
A pre toga se desavalo da u sred voznje gradom samo stane, nece da primi gas, ili se skroz ugasi. Pa onda verglam, i verglam... i nekako je prevarim da krene, i sve normalno neko vreme, pa opet.... Ali, kazem, ruka je resila problem
A pre toga se desavalo da u sred voznje gradom samo stane, nece da primi gas, ili se skroz ugasi. Pa onda verglam, i verglam... i nekako je prevarim da krene, i sve normalno neko vreme, pa opet.... Ali, kazem, ruka je resila problem
- thief
- Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45
razvodna ruka = razvodna kapa = razvodnik paljenja...na to mislis...
gledao sam juce finger na razvodniku i bio je malo prljav...uzeo sam malo smirgl papira i sve to fino malo ocistio pa cemo da vidimo ima li kakvih desavanja...isto tako sam juce izvadio rezervoar od goriva i ocistio sam ga i mogu reci da je bio poprilicno prljav...nekog trunja je bilo i znakova vode...eto kakvo nam gorivo prodaju...i sve sam ona cjevcice iz rezervoara sredio...pa eto vidjecu sta ce sad biti...presao sam od juce oko 40km i nije jos zatrokirala...al kao sto sam vec pisao za to trokiranje nema pravila kada se desava...zna za 100km zna za 10km da se desi....hvala na odgovorima u svakom slucaju....pozzzz
gledao sam juce finger na razvodniku i bio je malo prljav...uzeo sam malo smirgl papira i sve to fino malo ocistio pa cemo da vidimo ima li kakvih desavanja...isto tako sam juce izvadio rezervoar od goriva i ocistio sam ga i mogu reci da je bio poprilicno prljav...nekog trunja je bilo i znakova vode...eto kakvo nam gorivo prodaju...i sve sam ona cjevcice iz rezervoara sredio...pa eto vidjecu sta ce sad biti...presao sam od juce oko 40km i nije jos zatrokirala...al kao sto sam vec pisao za to trokiranje nema pravila kada se desava...zna za 100km zna za 10km da se desi....hvala na odgovorima u svakom slucaju....pozzzz
Jel tako...tako jee
- thief
sve i sve ponovo pregledao vozio i opet se pocela gasiti i trokirati....i tako juce 3 puta...kada se treci put dogodilo stanem pored puta upalim sva 4 zmigavca, dignem haubu skinem rezervni tocak, radi jos uvijek al trokira, krenem redom...prvo pumpa za gorivo ...skontam vrela, malo vlazna oko menbrane, kod jednog od sarafa na menbranama pomalo kaplje gorivo, na spoju kod pumpe goriva i fibera bas vlazno...dok sam gledao ugasi se sama...uzmem alat dotegnem sve te sarafe...upalim i ide ko metak...danas opet ista prica...i ja lagano do lada centra nova pumpa novi fiber...sve fino zamjenim i sad vidjecemo...prosla pumpa izdrzala 10 dana i crkla vidje cemo koliko ce ova....eto....odoh sad da je vozim pa da vidim sta ce biti...javim se ...pozdrav svima
Jel tako...tako jee
- thief
iskreno nemam pojma sta ima tu da crkne...osim sto je na menbranama procurilo gorivo...kada sam je rastavio sve membrane citave...sve u njoj stoji tamo gdje treba...kada pustis gorivo curi ko da je sito a ne pumpa od goriva...
...i eto sta covjek drugo da uradi nego odem i kupim istu takvu u istoj radnji za iste pare...namontiram je i evo cijeli dan se vozao za sad ok...vidje cemo sutra...
Jel tako...tako jee
Meni je pumpa za gorivo crkavala zbog plina, el.ventil zatvara protok benzina kada si na plinu a pumpa nastavlja da radi, bućka u prazno, greje se i cepa membrane. To sam rešio sa ubacivanjem dva T razdelnika i jedne dizne od 0.8 (koju sam uzeo od brenera) i kada se zatvori protok bezina ka karburatoru povećava se pritisak i kroz diznu benzin se vraća na prelivno crevo i ide nazad u reervoar.
Od kada sam to uradio pumpa ne zeza, a ujutro kada palim pali kao petarda ...
Od kada sam to uradio pumpa ne zeza, a ujutro kada palim pali kao petarda ...