obuka u avtovazu toljati
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
obuka u avtovazu toljati
Upravo sam se vratila iz Toljatija bili smo na obuci u AVTOVAZU , bilo je lepo i korisno Pogon sklapanja novih vozila marke Kalina i Priora nas je sve odusevio Uticalo je da promenim misljenje vezano za kvalitet novih vozila Kalina i Priora
- Komrad Sasa
-
MAGICMASTER
- na benzinskoj me vole
evo samo sada ukratko ,bili smo na obuci u avtovazu grad Toljati 4000 km od Beograda .Boravili smo tamo 7 dana sa putem .Organizator je bio uvoznik Impex ib Beograd.Bilo nas je 4 iz Bosne,4 iz Hrvatske, 6 iz Srbije. Svi smo dobili sertifikate o obucenosti za obaljanje auto dijagnostike i remonta na novim ladinim modelima.Bilo je i suvoparnih predavanja gde smo svi uglavnom dremali ,ali je bilo i veoma korisnih prakticnih delova gde smo postavljali pitanja glavnim inzinjerima vezano za dijagnostiku ,klimu ,servo volan ,abs.potrosnja ulja na nivama 21214 -novo vozilo, vibracije-hardijev zglob, menjac i reduktor -modifikacije i nesto sto svi mozemo prakticno da odradimo ugalavnom Ruje su na svako nase pitanje odgovarali da znaju za taj problem i da rade na tome da ga otklone samo sto to kod njih traje godinama .
Kvalitet nive 21214 je problem sklapa se u starom pogonu na zaostalim masinama dok je Kalina i Priora nesto sasvim drugo Pogon je novi potpuno automatizovan /nisu nam dozvolili fotografisanje /ali mi smo ipak svi balkanci slikali smo po nesto, saljem slike kad ih sredim .

Kvalitet nive 21214 je problem sklapa se u starom pogonu na zaostalim masinama dok je Kalina i Priora nesto sasvim drugo Pogon je novi potpuno automatizovan /nisu nam dozvolili fotografisanje /ali mi smo ipak svi balkanci slikali smo po nesto, saljem slike kad ih sredim .

u Moskvi jedva da smo videli ladu dok je Toljati nesto sasvim drugo Nive voze samo u SHEVROLET varijanti ali su zato Kaline i Priore zastupljene u velikom broju .Cena vozila kada se skinu njihove dazbine u Rusiji i kada vozilo ide za export je sasvim realna ovim nasim ovde u Srbiji te tako nas uvoznik je sasvim realan po pitanju cena .Kalina i Priora po meni imaju samo jednu manu ,dosta stvari su ugradjivali od razlicitih proizvodaca te tako ako hoces da ti je magacin pokriven moras imati isti deo od razlicitih dobavljaca naprimer klima je /Panasonik, ruska i korejska/
Na Kalinama i Priorama je boljka vodena pumpa crkava na 20000 km
u Fabrici znaju za to i treba da krenu sa ugaradnjom novog tipa pumpe
Na Kalinama i Priorama je boljka vodena pumpa crkava na 20000 km
u Fabrici znaju za to i treba da krenu sa ugaradnjom novog tipa pumpe
- Komrad Sasa