Zastita od kradje kod lade

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

Post Reply
thief
Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45

Zastita od kradje kod lade

Post by thief »

Evo da otvorim i ovu temu...bar meni zanimljivu...
Naime u zadnje vrijeme sam imao nekoliko pokusaja kradje moje Nive , na moju srecu bezuspjesno....za sad je sve zavrsavalo samo razvaljenom bravom, nisu cak uspjeli ni da je otvore...gorivo su usavrsili i redovno mi otvaraju rezervoar al posto ga nema puno u rezervoaru ni tu se ne usrece pretjerano, valjda je sad to razlog sto pokusavaju konstantno da je obiju i ako unutra nema ni audio uredjaja, ni prve pomoci, lanaca, niceg...

Pucajte prijdloge koju i kakvu zastitu da stavim, dosao sam do info da je u Sarajevu u periodu od 01.12. - 15.12. ukradeno oko 20 lada niva, sto privatnih sto sluzbenih, ne bih zelio da i moja postane jedna od njih...

:x :x :x
Jel tako...tako jee

capriccio

Post by capriccio »

Ugradi alarm,kupi lavlju kandžu.....
Ako ubijesh sve moje demone,mozhda sa njima umru i svi moji andjeli

Tex

Post by Tex »

Najefikasnija zastita je unikatna, ona koju sam smislis...ako imas obrtomer kabl koji dolazi sa "_+ bobine u obrtomer povezi na masu preko prekidaca koji ces samo ti znati gde se nalazi. Malo savremenije resenje je to isto, samo sa relejom i magnetom, tj. da sredis da moze da se upali samo kada stavis magnet na neko mesto...koje samo ti znas.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

ja jos kad planiram da stavim mobilni i povezem sa alarmom, ali nikako da nabavim odgovarajuci stari mobilni.

ideja je prosta: mobilni mora da ima "speed dial" funkciju, tj pozivanje zadrzavanjem jednog tastera. Onda moze da se skine tastatura i da se poveze jedan relej koji bi simulirao stiskanje odgovarajuceg tastera, a pobudu moze da dobija od tastera za svetlo kabine ( - ) i sirene alarma (+) . Tako da kad lopov otvori vrata, sirena alarma dobije + a vrata daju - i to je dovoljno da ja dobijem poziv na mob

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Zeder. :prvi

Nivoljub

Post by Nivoljub »

Dare wrote:ja jos kad planiram da stavim mobilni i povezem sa alarmom, ali nikako da nabavim odgovarajuci stari mobilni.

ideja je prosta: mobilni mora da ima "speed dial" funkciju, tj pozivanje zadrzavanjem jednog tastera. Onda moze da se skine tastatura i da se poveze jedan relej koji bi simulirao stiskanje odgovarajuceg tastera, a pobudu moze da dobija od tastera za svetlo kabine ( - ) i sirene alarma (+) . Tako da kad lopov otvori vrata, sirena alarma dobije + a vrata daju - i to je dovoljno da ja dobijem poziv na mob
Ja sam hteo to da uradim ali zbog pauka
kada pauk pomeri auto uključi alarm a on cimne mobilni telefon...
a za lopove najbolje su udice za kedere na sedištu :twisted:
samo je problem sa zaboravnima!

thief
Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45

Post by thief »

Nivoljub wrote:
Dare wrote:ja jos kad planiram da stavim mobilni i povezem sa alarmom, ali nikako da nabavim odgovarajuci stari mobilni.

Ja sam hteo to da uradim ali zbog pauka
kada pauk pomeri auto uključi alarm a on cimne mobilni telefon...
a za lopove najbolje su udice za kedere na sedištu :twisted:
samo je problem sa zaboravnima!
udice za kedere ???
Jel tako...tako jee

Nivoljub

Post by Nivoljub »

Image

Staviš udice na sedište (što više) , lopov sedne, i više ne može da ustane, ako proba ostaje bez pola dupeta :P

pesadinac

Post by pesadinac »

mislim da je vec bilo reci o postavljanju trokrakih udica, koje bi se postavile u neko jastuce, koje bi poznavalc prilika pre sedanje u auto sklonio :lol: , a neupuceni bi urlao pri pronalasku istih.
direktne posledice bi bile da bi taj lopov imao pravo da tuzi vlasnika jastuceta za telesne povrede, koliko god to glupo zvucalo, ali to je drzava Srbija koja stiti lopove.
upsss, udaljih se sa teme :-x
btw, komsiju ispred zgrade obili nocas auto, ukrali mu cd-mp3, cuo sam kako pandur javlja u stanicu " marke sony vredan oko 15-ak hiljada dinara"
:shoot
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

Zoran666

Post by Zoran666 »

aj da malo i ja odem u offtopic. u hrvatskoj je vlasnik vikendice postavio rucnu bombu na vratima. provalnik otvorio, bomba se aktivirala i provalnik je ranjen, uspio je pobjeci, policija je nasla krvave tragove ali njega nisu. vlasnik je kaznjen zbog ugrozavanja bezbjednosti. pricinjena je manja materijalna steta. i ja bi tako nesto uradio pa makar zavrsio u zatvoru.
Idi gledaj u sunce ili tako nesto!
[img]http://www.dodaj.rs/f/2T/WQ/2yFAIAVQ/1/2jb1wdi.gif[/img]

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Da ali da ga je u HR zatekao u stanu i ubio ne bi odgovarao kao kod nas gde nesmeš da ga biješ ako ga nađeš u kući.

Post Reply