Drzaci prednjeg diferencijala
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Drzaci prednjeg diferencijala
Ne znam da li je kod Vas koji posedujete Nivu ovo ugradio...ali je izuzetno korisno....ko je vozio Nivu ili je ima zna o cemu pricam.....
http://www.ladaworld.com/product_info.p ... ucts_id=49
http://www.ladaworld.com/product_info.p ... ucts_id=49
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Re: Drzaci prednjeg diferencijala
za normalnu upotrebu nive mislim da je beskorisno
drugi link takodje, jer cak i da iskljucis pogon prednje osovine, ceo sistem ce i dalje da se okrece. dakle isti otpor, ista buka, cak i veca jer se ceo sklop vrti bez opterecenja pa ako ima lufta ima da klopara non stop
drugi link takodje, jer cak i da iskljucis pogon prednje osovine, ceo sistem ce i dalje da se okrece. dakle isti otpor, ista buka, cak i veca jer se ceo sklop vrti bez opterecenja pa ako ima lufta ima da klopara non stop
Za normalnu voznju da...ali ko vozi iole po blatu i mokrom snegu malo ozbiljnije......Ja kod mene na nivi vec drugi dif.prednji menjam bas zbog nedostatka ovog dela.....popucaju safovi odozgo koji ga drze....i razvali kuciste...stim sto se jednom raspao i izgubio vucu-morao sam u blokadi da vozim,a drugi put je ostao na jednom safu da se drzi i prednji kardan koji ga je drzao tako sto se okretao na balans stangli pa je usekao 5mm......Da sam ovo imao jos bi prvi dif.vozio....Obrati paznju ako vidis negde fabricku dizelku kako je to reseno.....ne znam na benzinkama sto to nisu tako odradili....
A ovo za iskljucenje prednje vuce sam ubacio kad je vec bilo tu.....moguce da nema dobiti....mozda cak i vise opterecuje zadnji dif i vesanje ...
ovo za klaparanje si bas slikovito rekao...vrlo moguce da bude bas tako
A ovo za iskljucenje prednje vuce sam ubacio kad je vec bilo tu.....moguce da nema dobiti....mozda cak i vise opterecuje zadnji dif i vesanje ...
na dizelkama je uradjeno zbog drugacijeg kartera i povecanjih vibracija motora...
to je aftermarket nosac prednjeg dif-a i moze se nabaviti kod nas ali cena nije bas narodna.
inace dare je u pravu, za normalnu i ofroad upotrebu nije potreban, ali kod veceg izdizanja vozila(podloske pod opruge ili nove vise opruge je pozeljan takodje omogucava i bolju artikulaciju prednjeg mosta.
btw. Dare vozi skoro deceniju skoro iskljucivo na planini tako da nemoj da se brines ima on iskustva, nije u nivi i sa nivama od juce....
koje je godiste tvoja niva? i kakve felne i gume imas na njoj?
to je aftermarket nosac prednjeg dif-a i moze se nabaviti kod nas ali cena nije bas narodna.
btw. Dare vozi skoro deceniju skoro iskljucivo na planini tako da nemoj da se brines ima on iskustva, nije u nivi i sa nivama od juce....
koje je godiste tvoja niva? i kakve felne i gume imas na njoj?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Ne kazem da Dare ne zna-moguce da covek to redovno kontrolise.....samo prenosim moja iskustva sa Nivom.....Vozim ih i ja vec 14 godina.....i po meni joj je mana tj.sto dif.nema i druge drzace kao na dizelkama recimo....Moraju da se stalno kontrolisu safovi koji ga drze,jel ako se popuste odmah to sve izotkidaju u prvom slajfovanju sa vecim trzajima.... Ne kazem da je resenje bez dodatnih drzaca lose....naprotiv....nije to od cokolade
-ali sigurno sa njima bi bilo jos bolje.
Evo moje Nive....91 god... http://postimage.org/image/2s7mw4ih0/ ,samo su joj sada Kama gume,-ove sa slike su dobre za blato i sneg,ali za led su katastrofa.
Evo moje Nive....91 god... http://postimage.org/image/2s7mw4ih0/ ,samo su joj sada Kama gume,-ove sa slike su dobre za blato i sneg,ali za led su katastrofa.
tacno sam znao da je stariji tip
to se kod njih desava. nagora varijanta posle 96 koju sam video je da se razlabavio spoj i tandrkao pri leru, jer su brezoni kod novijih dosta deblji kao i celo kuciste difa( a i sam dif posle 2003). inace i ja se sluzbeno druzim sa njima par destina godinica...
pozdrav...
pozdrav...
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
jedini recept za uspesnu upotrebu nive je da na vreme reagujes pri pojavi bilo cega neuobicajenog. sraf ne moze sam da se odvije za pet sekundi, niti da se bilo sta polomi ako pre toga ne daje znake da mu nije dobro...
Tako da sve price o usputnom gubljenju diferencijala padaju
Dare wrote:jedini recept za uspesnu upotrebu nive je da na vreme reagujes pri pojavi bilo cega neuobicajenog. sraf ne moze sam da se odvije za pet sekundi, niti da se bilo sta polomi ako pre toga ne daje znake da mu nije dobro...
apsolutno se slazem
postoji sijaset takvih resnja ovo je nosac reduktora + neka divlja varijanta stitnika kartera prednjeg dif-a. koji btw postoji na novijim nivama fabricki i bolje je resen jer je u vidu siroke skije sto pomaze kad se pliva kroz duboko blato i sneg. postoje aftrmarkrt stitnici i od prohroma sa dosta boljim uglovima i krilcima za zastitu vise tacaka ali su i skuplji...
p.s. ovaj tip nosaca reduktora zna gadno da se pokrivi ako sa njim nasedete na neki kamen ili panj dok kod klasicnog uglavnom sklizne...(ako ne preterate sa brzinom, onda moze da bude i rupa u dur-aluminijumu)
p.s. ovaj tip nosaca reduktora zna gadno da se pokrivi ako sa njim nasedete na neki kamen ili panj dok kod klasicnog uglavnom sklizne...(ako ne preterate sa brzinom, onda moze da bude i rupa u dur-aluminijumu)
- thief
- Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45
Imaš li koju fotku tog fabričkog, kako to izgleda???
Jel tako...tako jee
pa kao veliki petougao, pokriva sve do balans stangle...
Vrlo interesantno resenje....ali mislim da u dubokom blatu i snegu ima svoje nedostatke