Ugradnja motora u Nivu
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Ugradnja motora u Nivu
Ljudi evo ovako stoje stvari....uzeo sam Nivu 97god...hocu da je skockam...Niva je bila dizelka,ali je motor izvadjen....tj.ja sam je kupio bez motora(legalna,bila registrovana od 97 kod nas..)...Stoji kao pracka sto bi rekli....E sad-imam motor Ladin 1.6,koji mi stoji i koga sam mislio da skockam(tj.da ga otvorim,odnesem na obradu glavu,stubline i radilicu i sam ga sredim).Jedan drugar mi kaze da je bolje da ubacim 1.7 Nivin kao ogromna je razlika u snazi(znam da je 4ks razlika)a taj 1.6 kao nema snage za 1.7 prenos....A drugi covek mi kaze da ubacim neki motor od Opela ili Fiata 2.0-kaze ima da je tera kao vetar....Sad ne znam da to nije malo prejako....Ima li ko kakav savet,sugestiju....Sta raditi? A da za 1.7 motor(polovan,dobar) sa ugradnjom mi traze 250 eura..
- nemanya
- Automobil: NIVA 4x4
Re: Ugradnja motora u Nivu
Ma stavi taj 1.6 i LPG i teraj gas do patosa.
Zašto bi bacao sebe u troškove kad imaš gotovu stvar kod kuće.
Nemoj da ti pričaju priče da se srž mehanike razlikuje kod 1.6 i 1.7. Mehanika je skoro ista,jedino 1.7 ima 5-tu brzinu u menjaču.
Ubacivanjem jačeg motora ubićeš original Nivin menjač vrlo brzo. Moraćeš i menjač da promeniš, a to mislim da donosi žestoke budžljavine i istiskivanje novaca iz džepa
djape će sigurno moći bolje da ti objasni od Fiatovih motora i menjača šta bi moglo da se utera u Nivu.
Zašto bi bacao sebe u troškove kad imaš gotovu stvar kod kuće.
Nemoj da ti pričaju priče da se srž mehanike razlikuje kod 1.6 i 1.7. Mehanika je skoro ista,jedino 1.7 ima 5-tu brzinu u menjaču.
Ubacivanjem jačeg motora ubićeš original Nivin menjač vrlo brzo. Moraćeš i menjač da promeniš, a to mislim da donosi žestoke budžljavine i istiskivanje novaca iz džepa
djape će sigurno moći bolje da ti objasni od Fiatovih motora i menjača šta bi moglo da se utera u Nivu.
ubaci 1.6 i vozi se.ako hoces da divljas stavi fiat 2.0
sto se ladinog motora tice, phpBB3/viewtopic.php?f=22&t=4056 ne isplati ti se da radis taj sto imas
a sto se fiatovog motora tice, evo kako to ide sa fabrickim 2.0 i 113ks
http://www.youtube.com/watch?v=GayAxCzCtTw samo sto bukvalno sve mora da se prepravlja. za motor bilo kog drugog proizvodjaa ima da prepravljas jos vise
sto se ladinog motora tice, phpBB3/viewtopic.php?f=22&t=4056 ne isplati ti se da radis taj sto imas
a sto se fiatovog motora tice, evo kako to ide sa fabrickim 2.0 i 113ks
http://www.youtube.com/watch?v=GayAxCzCtTw samo sto bukvalno sve mora da se prepravlja. za motor bilo kog drugog proizvodjaa ima da prepravljas jos vise
j***** auto bez kardana
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D

e ovo je posao simfonija aluminijuma
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Od cega je ovo lici da je Bmw ??
Samo ubaci 1.6 i vozi prvo se preracunaj zasta ce ti jaci motor ?
Samo ubaci 1.6 i vozi prvo se preracunaj zasta ce ti jaci motor ?
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- Milan 2107
renault master
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Aljkavi (peder) francuski motori sa cudnim resenjem celog sklopa !!!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
ako vec biras motor, uzmi neki bez lanca ili od 1,7i. Ovaj sa lancem nije los ali nervira onim zveckanjem ma koliko da je lanac stegnut.
Dare i razmisljao sam da se otarasim tog lanca....njegovo istezanje,spaner....nikad mi nije bilo jasno zasto nisu stavili kais nego lanac.....koji motor ima da moze na njen menjac sa kaisem?1.3 Ladin je slab za nju...A Fiat ima prepravki dosta...Jel 1.7i sa lancem?
- Milan 2107
samo su 1.3 sa remenom i poneki 1.5 motor se može naći ali teško
ima fiatov 1.6 SOHC sa kaisem 86ks, vrlo malo prepravki da legne u ladu.
j***** auto bez kardana
djape imas li fotografiju tog Fiat-ovog motora?Jel to poprecni ili uzduzno postavljen motor?
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
1,7i ti je najbolje resenje po meni. Jeste sa lancem ali je unapredjen tako da je apsolutno necujan. Lanac je jednoredni, spaner ga drzi celom duzinom i automatski steze... Ubrizgavanja ces se lako otarasiti i staviti karburator, posto ubacivanje celog injection sistema deluje komplikovano, a i plinski sistem je skuplji za njega
Znaci novi 1.7i motori su bolje reseni sto se tice Lanca i spanera? To mi je najmanji problem da stavim karburator.....treba mi sat-dva vremena posla laganica