Dobar dan! Danas sam zaboravio svetla pa se ispraznio akumulator pa da pitam,
Sa punjačem od 3A 45W koliko sati sme da se puni akumulator od 55aha ili da li mogu da ga ostavim preko noći?
Pozdrav!
Punjenje akumulatora
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: Punjenje akumulatora
Hvala!
@Dare
Negde sam video na youtubu tvoju prezentaciju paljenje svetla, da li si zadovoljan, gde ima da se kupi i da li je komplikovana montaža?
Pozdrav!
Negde sam video na youtubu tvoju prezentaciju paljenje svetla, da li si zadovoljan, gde ima da se kupi i da li je komplikovana montaža?
Pozdrav!
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
i ja sam tako resio palenje svetala, jedino sto sam nasao relej sa dva reda nezavisnih kontakata pa je samo jedan kalem releja koji dodatno opterecuje akumulator umesto dva releja kao sto je Dare napravio
za sada nemam nikakvih problema osim sto pri palenju nakon dve-tri sekunde moram da dodam mali gas da bi proradilo punjenje akumulatora i upalila se svetla
za sada nemam nikakvih problema osim sto pri palenju nakon dve-tri sekunde moram da dodam mali gas da bi proradilo punjenje akumulatora i upalila se svetla
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Nije ni malo komplikovano, a pouzdanost je vrhunska. Ni jednom sistem nije omanuo za vise od dve godine i ko zna koliko paljenja/gasenja. Dva releja imas u svakoj radnji sa auto delovimaNivoljub wrote:@Dare
Pozdrav!