Amortizeri
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Amortizeri
Zdravo.
Sta mislite o Monroe amortizerima ? Komplet bi kostao nesto ispod 10 000, a dobija se gorivo za 1000din na poklon.
http://www.euroauto.rs/news.php?ID=2053
Ruski su vise nego duplo jeftiniji ali pitanje je kakvi su. Osim toga, prednji su cak Fenoxovi. Monroe ima 3 godine garancije.
Sta ciniti ?
Sta mislite o Monroe amortizerima ? Komplet bi kostao nesto ispod 10 000, a dobija se gorivo za 1000din na poklon.
http://www.euroauto.rs/news.php?ID=2053
Ruski su vise nego duplo jeftiniji ali pitanje je kakvi su. Osim toga, prednji su cak Fenoxovi. Monroe ima 3 godine garancije.
Sta ciniti ?
Re: Amortizeri
los glas u zadnje vreme prati monroe amortizere.. moja preporuka,KAYABA. pozz
isto.
zadnji monroe su mi na mazdi 626 trajali 3 meseca a onda sam izvukao pare nazad.
kayaba na crvenoj karavanki 80.000km i jos su bez greske
zadnji monroe su mi na mazdi 626 trajali 3 meseca a onda sam izvukao pare nazad.
kayaba na crvenoj karavanki 80.000km i jos su bez greske
j***** auto bez kardana
- Dare
nemam gde da ih kupim. Samo monroe-svi, i fenox prednji, ruski zadnji. Kako idu cene za kayabu ?
Kupio bih i sva 4 ruska kad bih našao. Ovi fabrički su se odlično pokazali.
Kupio bih i sva 4 ruska kad bih našao. Ovi fabrički su se odlično pokazali.
uvozi ih valjda gazela komerc, a od skora i kit auto. za obicnu ladu su oko 20-25e komad
j***** auto bez kardana
duze, kayaba je (mada i sach ) daleko kvalitetniji amortizer u odnosu na monroe- barem zadnjih 2-3 god. gde ces ih naci, neznam stvarno. cena je recimo bila u ravni sa monroe amortizerima (mozda za nesto sitno skuplji)- zavisi i od prodavnice. moj savet, ne zuri i nabavi kayabu- tj plati na mostu da ne bi posle placao na cupriji. pozz
- Dare
ma cena mi nije presudna u odlucivanju. Samo da ubedim ove iz Gazele da posalju.
Primetio sam u poslednje vreme da mi auto poskakuje kad naidje na neravnine, a toga nije bilo ranije. Takodje se i "poklanja" kad prikočim, pa bih zamenio amortizere. Verujem da je do njih, a i da nije... Dosta je od fabričkih 109 000.
Primetio sam u poslednje vreme da mi auto poskakuje kad naidje na neravnine, a toga nije bilo ranije. Takodje se i "poklanja" kad prikočim, pa bih zamenio amortizere. Verujem da je do njih, a i da nije... Dosta je od fabričkih 109 000.
-
Boki78
Za svaki slucaj proveri da li ti rade zadnje kocnice.Dare wrote: Takodje se i "poklanja" kad prikočim
- na benzinskoj me vole
Ugrađivao sam Kayaba amortizere na svoju Nivu pa eto mojih iskustava:
Nakon ugradnje prednjih i zadnjih amortizera auto je bio opet tvorničke visine, pogotovo otraga.
Mjenjani su na nekih 90 000 zbog jako teške eksploatacije auta u firmi, bolje rečeno uništavanja.
Neke revolucionarne promjene nije bilo u dinamici vožnje.
Manje je možda auto poskakivao nakon prelaska ležećeg policajca.
Moja je bila 2002 godiste i amortizeri su tvornici preslabi, sto je kasnije na M Nivi popravljeno i
stavljeni su jači tvornički (deblji).
Kajabu bi svakoko preporucio kao garanciju neke kvalitet, makar original amortizer je najbolji.
Nedavno sam za drugi auto kupio neke jeftine amortizer pa lupaju u vožnji iako su ispravni...
tako da bolje staviti marku nego kupovati dva puta i mjenjati....
Nakon ugradnje prednjih i zadnjih amortizera auto je bio opet tvorničke visine, pogotovo otraga.
Mjenjani su na nekih 90 000 zbog jako teške eksploatacije auta u firmi, bolje rečeno uništavanja.
Neke revolucionarne promjene nije bilo u dinamici vožnje.
Manje je možda auto poskakivao nakon prelaska ležećeg policajca.
Moja je bila 2002 godiste i amortizeri su tvornici preslabi, sto je kasnije na M Nivi popravljeno i
stavljeni su jači tvornički (deblji).
Kajabu bi svakoko preporucio kao garanciju neke kvalitet, makar original amortizer je najbolji.
Nedavno sam za drugi auto kupio neke jeftine amortizer pa lupaju u vožnji iako su ispravni...
tako da bolje staviti marku nego kupovati dva puta i mjenjati....
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !
saaz je keva, kod mene je vec 210 000 i ide dalje. na sluzbenima sa duplom kilometrzom nije nikada menjam nijedan osim u slucajevima teske havarije(pojedinacno)...dok ne naprave neki drugi istu takvu firmu teram ih u postojbinu i furam samo oridjinal....obaska sto su 50 % jeftiniji 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
-
stefan96
- Automobil: lada niva
Zdravo svima, ja sam nov u ovome i nisam iz srbije, vec sam makedonac i zivim u Kumanovu, tako da nemojte zamerati ako nesto pogresim
)
Sta mi mozete reci o fenox amortizerima, jer jedino sam njih nasao kod nas u radnjama?
Sta mi mozete reci o fenox amortizerima, jer jedino sam njih nasao kod nas u radnjama?
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Preskoči, jeronimo i dare ce ti reci za nesto drugo, uvek mozes poruciti u nekoj radnji neku drugu marku, ja vozim moskvic Aleka i sta god mi treba odem u prodavnicu i poruce mi
-
Boki78
Pa i ne mora nuzno. Kad sam rasturao gospojinu samaru napecao sam par mocnih zadnjih fenoxa
No kako su moji tadasnji bili mrtvaci, za fenoxe se moze dobiti 100g kukuruza, a da se baci je bzv uzmem i montiram ih. Naravno i meni prvi refleks da su shit, kad ne lez vraze kod cepaju preko 30kkm bez greske, pri tome su preturile selidbu mene i gospoje i niz voznji gde se auto vukao po podu, pored toga bog zna koliko drndanja natovarenog auta po krs putevima sumadije ... Na sve to kod nje su presli negde oko izmedju 5 do 10 kkm
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Ma ubio sam ja preko 150 000 al nije to to, oseti neravnine pri velikim brzinama trese i to sve zbog njih, komšija ima jos fabricke i auto pliva, moje vesanje tvrdo ko kamen a za zadnje me zezao djape da rade na svaku treću rupu.
-
Boki78
Jbg, ko sta voli, zato kroz krivine ide ko luda, a da su tvrdi jesu da hebu kevu