Trese na leru (1.7 karburator)

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

Post Reply
Croqy
Automobil: Niva 1.7, VW 1300

Trese na leru (1.7 karburator)

Post by Croqy »

Pošto još uvek ne poznajem nivinu ćud ne znam da li to tako treba ili ne. Na leru na tj. ispod nekih 1200 obrtaja radi tiho i ravnomerno, ali trese se ručica menjača, pa i cela niva. Pa kad stojim na semaforu onda cupkam ko starojko na svadbu. :D

Što se motora, paljenja, karburatora... tiče sve je u najboljem redu, uštelovano i utegnuto. Lepo radi, lepo ide. To se dešava i na plinu i na benzinu.

Meni pada na pamet da nije možda neki nosač. Imam kanal, pajser i dobru volju, ali ne znam kako da proverim da li su nosači ok.
Ventilacija kabine : Spoljni vazduh može da ulazi u kabinu kroz otvorene prozore.

djape1977

Re: Trese na leru (1.7 karburator)

Post by djape1977 »

jok, nesto nije u redu, ili karburator ili paljenje
j***** auto bez kardana

Croqy

Post by Croqy »

Jeste, bilo je paljenje. Bilo je nastelovano na stroboskop. Bilo je skroz kasno. Nastelovao sam ga na uvo, pomerio ranije i sad ne trese ali ideeeeee ko avion. Mnogo je startnija, mnogo bolje vuce. Kako sam krenuo da sredjujem jednu po jednu stvar, ima da leti lada ko ferari. :D
Ventilacija kabine : Spoljni vazduh može da ulazi u kabinu kroz otvorene prozore.

Croqy

Post by Croqy »

Ipak je problem malo veci. Radi na tri cilindra. Treci cilindar izgleda da nema uopste kompresiju. Cak sam izvadio svecicu i auto upalio isto kao i ranije.
Danas ide kod majstora da vidim sta mi je ciniti, ali sigurno ce morati obrada glave.

EDIT: Lada je kod majstora, celih 2 bar je kompresija. Ostali su ok. Obrada glave, ventili, ruke.... divan novogodisnji poklon.

Post Reply