Priča se da Niva ne valja, a ja nešto i ne marim za gradske priče. Svako ko je kupio nov auto sa 0 km zna koliko je ozbiljna kilometraža ova koju sam danas dostigao. Dostigao bez nekog ozbiljnog problema. Kad se samo setim gde sam sve njome išao, koliko je od ovoga vukla prikolicu i to punu, kakvi su naši putevi... Ne da sam zadovoljan ovim autom, nego sam oduševljen.
E, da. Ako je budem prodavao, napisaću u oglasu NOV NOV NOV
samo gas nije to ništa za nju
ja sam sa starom nivom napravio oko 220tkm
bez nekih većih problema,od toga na monstericama nekih 93tkm
a u 6g.vožnje cca 125tkm
To Dare nek te i dalje lepo sluzi .Evo i moja jos malo i stize na tu cifru .Mnogi je kude ali samo mi koji je dugo vozimo znamo kud taj auto sve prodje .To racunaj 300000 voznje obicnog automobila po asvaltu.Vuce prikolicu pod teretom ,teren ,redukcija ,blokada ,blato ,sneg ,planina ,sume ...tih 150000 km ne moze biti isto kao i kod automobila koji se vozika po gradu i po autoputu koji nije zagazio na teren.
Hvala Bane.
Isto i ja kažem. Kilometraža terenca i putničkog auta nije za poređenje. Ja nisam išao na relije niti divljao po bespućima, samo normalna vožnja ali ipak makadam je makadam i prikolica je prikolica. Ne prija to kolima
Meni je zanimljiva jedna stvar. Novi automobili sada imaju po 100 - 150 hiljada km garancije, a često se piše po Internetu o problemima koji se javljaju i koje serviseri ne mogu da reše. Moja Niva je 'ladno mogla da ima garanciju 150 000 umesto što je imala 10 000 na motor jer ništa važno na njemu nije menjano. Volkswagenov čuveni 1.2tsi je imao problem sa lancem takoreći već kao nov, a ovaj Ladin lanac koji je projektovan pre 30-40 godina izdržao je kod mene preko 100 000km i zamenio sam ga više iz dosade nego iz potrebe. Rekoh ajde dosta mu je Sad posle ovoliko godina i ovoliko km nije više ni čudo da bilo šta otkaže ali za sada nema nikakvih naznaka. Sve k'o novo radi.
a kod mene je 100 000 vise i lanac jos original... a isla je u dzunglu i u pustinju i jos ce da tera najmanje jos toliko. kao i tvoja ja kad kazem da iole odrzavana niva moze da tera pola miliona km, ljudi(citaj neznalice ) se smeju a ja redovno vidjam neke sa stotinak hiljada manje na putu .obaska sto starije kojima je vracena kilometrza na cuvenih 70 -80 000 su pressle pitaj boga koliko jos.... sluzice tebe tvoja jos duuugo a ti samo menjaj ulje i tecnosti kad treba i prst u uvo a reduktor u nizu i teraj....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "