POvezivanja modula i svjecica
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
POvezivanja modula i svjecica
Pozz forumasi . Jedno pitanje do sada mi vozilo nije dobro radilo i odlucim pogledati oko paljenja. Pogledao sam po noci i kablovi ne udaraju al kad ih dirnem oni svjetele. E I kablovi su novi ali mislim da to elektricar nije dobro spojio jer ih ima i kracih i duzih. I kod svjecica gje se spajaju a blokom tu svjetli,nove svjecice. Koji otpor treba za koji kabale. Ne pisu na njima brojevi. I sad kak ose veze modul prema dole slici na bloku pisu brojevi 1342 ili ih vezem.
Re: POvezivanja modula i svjecica
imas na samom modulu oznaku sa kog izlaza ide na koji cilindar, ono sto si opisao je redosled OKIDANJA a ne redosled cilindara prvi je do hladnjaka a sledeci je 2. pa 3. do 4. koji je do pozarnog zida...
kvalitetniji kablovi imaju i na sebi oznaku za koji su cilirar i pazi da kablovi ne trljaju ili budi prikljesteni ispod rezervnog tocka ili nosaca istog...
najsigurnije ih je posle motaze uvuci u plasticni buzir koji koriste elekricari neki tanji recimo 10 tak mm.
kvalitetniji kablovi imaju i na sebi oznaku za koji su cilirar i pazi da kablovi ne trljaju ili budi prikljesteni ispod rezervnog tocka ili nosaca istog...
najsigurnije ih je posle motaze uvuci u plasticni buzir koji koriste elekricari neki tanji recimo 10 tak mm.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Skinuo sam modul i na njemu pisu brojevi kao sto sam stavio na slici , znaci slika a je to ili grijesim?
da slika A
E sad sa gledao, da li mozna znas sta je uzrok sto svjecice svjtele pri samom spoju sa glavom mora, nove sjecice shampion. A kablove cu uvuci u buzir jer kad ih sad po noci dodinem na tom mjestu svjetlejeronimo wrote:da slika A
neznam koji kablovi su u pitanju, ali ne bi smeli probijati na dodir to znaci da je popucala izolacija a probijanje uz sam keramicki izolator je ili losa svecica sa neodgovarajucim zazorom ili totalno prljava po povrsini keramike od neke elektroprovodljive prljavstine i onda struja lakse predje preko toga nego preko pravog puta. uzgred zadnjih nekoliko zadnjih decenija nisam video original champion svecicu kod nas u prodaji. vecinom turske kopije ili jos gore...nadam se da je kod vas bolja situacija... 
Sta predlazes , za svjecice i kablove . Lada je na plin. Otisao je katalizator i izvadio sam ga.
original ili tesla, eventualno ruske SLON kablove i bosch ili ngk svecice po knjizici. a ako katalizator nije odradjen kako treba, tojest druga lamba sonda onda non stop ce da ti sija check engine i radice nepravilno. o performansama necu ni da pricam...
OK za kablove i za svjecice to cu zmajenuti. A za katalizator. Neki put check engine lampica blica 10 puta i ugasi se. To je ja mislim kvar koji je povezan sa strujom. Neki put kad upalim kao da radi na tri klipa i kad se motor ugrije ugasim i upalim auto i ide kao metak. check engine se mozda upali jednom u mjesec dana trepti deset puta i ugasi sejeronimo wrote:original ili tesla, eventualno ruske SLON kablove i bosch ili ngk svecice po knjizici. a ako katalizator nije odradjen kako treba, tojest druga lamba sonda onda non stop ce da ti sija check engine i radice nepravilno. o performansama necu ni da pricam...
eco sonda ti ocitava lose sagorevanje i gusi motor, a verovatno ti i prijavljuje nedostatak katalizatora e sad samo stelovanje i sagorevanje je nemoguce namestiti ako ti svecice i kablovi ne valjaju. kako uopste tamo prolazis sa registracjom? zar nije zabranjeno uklanjanje katalizatora?
Nema eko testa, ako imas plin. Ali cudi me kako auto radi normalno kad se zagrije. to se najcesce desava posle prve voznje. Ujutro upalim i vozim se do posla ostavim auto 2 sata i kad ga drugi put upalim onda se to javlja. Kad postigne temperaturu negdje oko 60 C ugasim auto i upalim ponovno i ide ko metak.jeronimo wrote:eco sonda ti ocitava lose sagorevanje i gusi motor, a verovatno ti i prijavljuje nedostatak katalizatora e sad samo stelovanje i sagorevanje je nemoguce namestiti ako ti svecice i kablovi ne valjaju. kako uopste tamo prolazis sa registracjom? zar nije zabranjeno uklanjanje katalizatora?
Ah, kakvo genijalno zakonsko rešenjedigital26 wrote:Nema eko testa, ako imas plin.
treba prikljuciti i dijagnostiku mozda neki od senzora isto daje netacne podatke...
Jel' normalno da motor primetno drugačije radi neposredno nakon zamene svećica?
(skinute NGK BPR6ES11 posle 18K i stavljene iste takve nove)
To drugačije se onosi na rad na leru, malo je nemirniji (naročito na 'ladno), u vožnji se ne oseća.
(skinute NGK BPR6ES11 posle 18K i stavljene iste takve nove)
To drugačije se onosi na rad na leru, malo je nemirniji (naročito na 'ladno), u vožnji se ne oseća.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Trebalo bi da radi bolje. Meni se uvek primeti da povlači za nijansu bolje. Iste svećice koristim i ja.