Ja bas cesto vizim u petoj, cim vidim ravan put U petoj mozes da se vozis od recimo 50 do 140 km/h. Imao sam i NIvu 1.6 sa 4 brzine, ona jedva ako dohvati 90. Meni je sasvim OK menjac (kuc kuc u drvo) i neverovatno je precizan. Sad jedno (glupo) poredjenje : pre neki dan sam kupio novi Koral In - menjac katastrofa, sta li ce da bude kad predje koju hiljadu km pa dobije luft.
sa menjacem sa 5 brzina sam napravio ravnih 200 kilometara...........razletio se 3 supanj i probio kuciste..........stavio sam menjac sa 4 brzine.........i eto vozim se vec 30000km..............nije istina da sa 4 brzine neide preko 90.........moja ide oko 160 sa 195/85r15................
ako koristis ladu jako puno po terenu kao ja........4 brzine zakon.......5 sranje.............
LADA NIVA CLUB
http://forums.cjb.net/ladanivaclub.html
[img]http://img444.imageshack.us/img444/5625/onlyinnivacd7.gif[/img]
Sta zastava, svi menjaci su krs. Ne znas da li je ubacen u brzinu ili ne. Govno, sve to treba pretopiti u kvake, cucavce, kazancice, serpe, kasike i sl.
koliko ja znam menjač na nivi crkava uglavnom jer ga neko šalta na mnogo niskim obrtajima ne bi trebalo ispod 2800-3000 znači u petu ne ispod 80
isto traži malo bolje ulje i zamenu na 30 000 ja koristim motul gearbox 75w90(skroz crno ulje od grafita)
fabrika preporučuje agip rotra...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
ciccio-75 wrote:sa menjacem sa 5 brzina sam napravio ravnih 200 kilometara...........razletio se 3 supanj i probio kuciste..........stavio sam menjac sa 4 brzine.........i eto vozim se vec 30000km..............nije istina da sa 4 brzine neide preko 90.........moja ide oko 160 sa 195/85r15................
ako koristis ladu jako puno po terenu kao ja........4 brzine zakon.......5 sranje.............
ciccio-75 wrote:sa menjacem sa 5 brzina sam napravio ravnih 200 kilometara...........razletio se 3 supanj i probio kuciste..........stavio sam menjac sa 4 brzine.........i eto vozim se vec 30000km..............nije istina da sa 4 brzine neide preko 90.........moja ide oko 160 sa 195/85r15................
Posto sam sve varijante probao mogu da kazem ovo:
Prva Niva koju sam imao je bila iz 1984 sa cetiri brzine i nisam imao nikakvih problema. Kupio sam je kada je imala 10 godina i niko nije znao koliko je presla. Inace jos i sada ide bez problema.
Drugu sam kupio 2000 a bila je iz '91. Prethodni vlasnik je u Nemackoj ugradio 5 brzinu. I sa njom nisam imao problema sa menjacem. do sada je presla 200000 i ide i dalje.
Pre dve i po godine sam kupio trecu sa 5 brzina. Bila je strara 1 i po godinu i presla je 6500. Ja sam presao jos 45000 i sa menjacem nemam problema.