ksenon ili halogena svetla....
Moderator: letnjikovac
- Black dragon
- Automobil: 2103 special
Evo sad sam jurio za sebe H4. U AP sportu imas Osram Silverstar po ceni od 480 din komad i Nightbreaker 710 din komad.
E sad i ja sam u dilemi koje da uzmem, ne zbog kesha nego sto chitam po drugim forumima da su se Silverstar pokazale fantasticno, a Nightbreaker uglavnom svi hvale zbog toga sto kad pogledas farove biju kao plavichasto
E sad i ja sam u dilemi koje da uzmem, ne zbog kesha nego sto chitam po drugim forumima da su se Silverstar pokazale fantasticno, a Nightbreaker uglavnom svi hvale zbog toga sto kad pogledas farove biju kao plavichasto
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Glavne dileme, bar za mene:
1. Da li je tacno da xenon svetla trose manje struje od halogenih?
2. Da li je tacno da xenon svetla daju jace osvetljenje od halogenih?
3. Sta se dobija ugradnjom xenon svetala u Ladu, pogotovo u neki od starijih modela, u odnosu na ulozen novac, tj. kakav je odnos ulozeno-dobijeno, da li je efekat pretezno kozmeticki ili ima i funkcionalnih poboljsanja?
4. Da li su i kakve modifikacije na nasim Ladama starijih generacija potrebne u slucaju ugradnje xenon svetala?
Ovo je samo pocetak
, bice jos pitanja u zavisnosti kakve nam odgovore budes pruzio. 
1. Da li je tacno da xenon svetla trose manje struje od halogenih?
2. Da li je tacno da xenon svetla daju jace osvetljenje od halogenih?
3. Sta se dobija ugradnjom xenon svetala u Ladu, pogotovo u neki od starijih modela, u odnosu na ulozen novac, tj. kakav je odnos ulozeno-dobijeno, da li je efekat pretezno kozmeticki ili ima i funkcionalnih poboljsanja?
4. Da li su i kakve modifikacije na nasim Ladama starijih generacija potrebne u slucaju ugradnje xenon svetala?
Ovo je samo pocetak
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
pozz legendo 
1. xenon - 35W vs. halogen - 50 ili 100...130...
Kod xenona se kuciste fara greje manje za oko 40% ...
2. Statistika kaze da se najveci eo sudara nocu desava zbog slabog osvetljenja - vasih kola ili kola koja dolaze u susret - ISTINA je da sam ja progledao kada sam stavio xenone - iako sam koristio dobre sijalice, xenon je drugi padez
Ovo potpisujem 
3. Dobija se sledece -----> "vidis" auto koji ti dolazi u susret iza krivine - i - vidjen si na vreme, ostao ziv i nisi nikoga (dalekobilo) udario
Porazavajuce je sto mnogi koriste xenone zbog "sminke" ... pa ugradjuju sijalice sa velikom K (Kelvin) vrednoscu, preko 6000K. Moja preporuka je 4300K ili 5000K, ve preko je sminka...ono...lepo je kada udjes u neku ulicu i "ofarbas" je u zelenu ili nezno pink boju...ali je vidljivost drasticno smanjena...probao sam sve boje i vratio sam se na 5000K kao najbolje (za mene). Vek trajanja je 10 puta duzi.
4. Modifikacija na samoj Ladi NEMA, koriste se postojece instalacije i kutija fara. Ubacuju se xenon sijalice na postojeca lezista i postavlja se balast (transformator) za struju. Njihova svrha je pretvaranje 12V na 23.000V.
Inace, ova svetla funkcionisu tako sto u sijalici ne postoji konvencionalno vlakno, vec se na dva kraja elektroda, u mesavini metal-halidnih soli i Xenon gasa, dovodi pomenutih 23kV. Tada se formira Voltin luk sto predstavlja izvor svetla 300% jaci od Halogenih sijalica.
Snaga je 35 umesto 55W.
1. xenon - 35W vs. halogen - 50 ili 100...130...
Kod xenona se kuciste fara greje manje za oko 40% ...
2. Statistika kaze da se najveci eo sudara nocu desava zbog slabog osvetljenja - vasih kola ili kola koja dolaze u susret - ISTINA je da sam ja progledao kada sam stavio xenone - iako sam koristio dobre sijalice, xenon je drugi padez
3. Dobija se sledece -----> "vidis" auto koji ti dolazi u susret iza krivine - i - vidjen si na vreme, ostao ziv i nisi nikoga (dalekobilo) udario
Porazavajuce je sto mnogi koriste xenone zbog "sminke" ... pa ugradjuju sijalice sa velikom K (Kelvin) vrednoscu, preko 6000K. Moja preporuka je 4300K ili 5000K, ve preko je sminka...ono...lepo je kada udjes u neku ulicu i "ofarbas" je u zelenu ili nezno pink boju...ali je vidljivost drasticno smanjena...probao sam sve boje i vratio sam se na 5000K kao najbolje (za mene). Vek trajanja je 10 puta duzi.
4. Modifikacija na samoj Ladi NEMA, koriste se postojece instalacije i kutija fara. Ubacuju se xenon sijalice na postojeca lezista i postavlja se balast (transformator) za struju. Njihova svrha je pretvaranje 12V na 23.000V.
Inace, ova svetla funkcionisu tako sto u sijalici ne postoji konvencionalno vlakno, vec se na dva kraja elektroda, u mesavini metal-halidnih soli i Xenon gasa, dovodi pomenutih 23kV. Tada se formira Voltin luk sto predstavlja izvor svetla 300% jaci od Halogenih sijalica.
Snaga je 35 umesto 55W.
Zar za xenon sijalicu ne treba far sa socivom da bi pravilno rasipao svetlost. Koja je cena H4 kompleta bixenon(kratka i dugacka).Mix Trion wrote:Pozz svima.
Radim sa xenonima vec neko vreme, imam poprilicno iskustvo, pa, ako imate neka pitanja i dileme - rado cu vam odgovoriti.
Citamo/pisemo se
Mix
[url=http://www.postimage.org/][img]http://s4.postimage.org/JauQ9.jpg[/img][/url]
hehe ... odgovor na ono "najteze" imas na pmlengenda wrote:Dobro je, potvrdio si ono sto sam i pretpostavljao...![]()
I ono najteze, posto je komplet za Samaru sa ugradnjom i kolika je garancija?
Jesu li oboreno i dugo svetlo zajedno ili se tu ipak radi neka gimnastika?
pitanje: koje godiste je Lada? H4 sijalice ili?
Ako je Bi-xenon onda imas xenon i duga i kratka, kod "obicnog" xenona duga su halogenke i mozes da amblendujes do mile volje
Cao djape
Imam veze, najdirektnije, radim sa Vladom
Oko cena sam bio oprezan do sada, da ne bi bilo "reklamiras se" za dz ... itd ...
Vidim da si iskusan forumas ovde - 2513 postova - malo li je?
Cenim da ako mi to kaze neko ko ima 6 postova dnevno, u proseku, onda i da okacim cene
elem:
Xenon
160 Kinez
280 Well Done
Bi-Xenon
180 Kinez
320 Well Done
Kinezi nisu losi - imam mali broj reklamacija, Well Done su ODLICNI!
Cene bi mogle biti klizne...na dole - u prevodu: ako se dogovorim sa administracijom sajta - svim ozbiljnim clanovima kluba ide popust - 5-10%
Ako saradnja bude ok, organizovacemo i group buy, sa jos "kliznijim" cenama
Pozz
Mix
Imam veze, najdirektnije, radim sa Vladom
Oko cena sam bio oprezan do sada, da ne bi bilo "reklamiras se" za dz ... itd ...
Vidim da si iskusan forumas ovde - 2513 postova - malo li je?
Cenim da ako mi to kaze neko ko ima 6 postova dnevno, u proseku, onda i da okacim cene
elem:
Xenon
160 Kinez
280 Well Done
Bi-Xenon
180 Kinez
320 Well Done
Kinezi nisu losi - imam mali broj reklamacija, Well Done su ODLICNI!
Cene bi mogle biti klizne...na dole - u prevodu: ako se dogovorim sa administracijom sajta - svim ozbiljnim clanovima kluba ide popust - 5-10%
Ako saradnja bude ok, organizovacemo i group buy, sa jos "kliznijim" cenama
Pozz
Mix
Popust svim clanovima Lada Klub Srbija od 5-10%!
tako, da znamo o cemu pricamo!
komtaktiraj Marka, http://lada-klub.com/profile.php?mode=viewprofile&u=2 sto se reklame tice ali nisi ni prvi ni jedini ovde koji se "reklamira" dzabe...
sto ne pominjes ostale stavke koje trion radi ili ima na lageru?
sta bi sa k&n filterima? uzimao sam od vas, ali kad sam poslednji put bio u radnji na nbgd rece ona ribica sto tamo radi da nema vise porucivanja?
to za popust bi bilo lepo, i to imamo sa nekoliko firmi, do sada prodavnice rezervnih delova i servisi uglavnom.
pozz
komtaktiraj Marka, http://lada-klub.com/profile.php?mode=viewprofile&u=2 sto se reklame tice ali nisi ni prvi ni jedini ovde koji se "reklamira" dzabe...
sto ne pominjes ostale stavke koje trion radi ili ima na lageru?
sta bi sa k&n filterima? uzimao sam od vas, ali kad sam poslednji put bio u radnji na nbgd rece ona ribica sto tamo radi da nema vise porucivanja?
to za popust bi bilo lepo, i to imamo sa nekoliko firmi, do sada prodavnice rezervnih delova i servisi uglavnom.
pozz
j***** auto bez kardana