cudan problem sa zvucnicima/playerom

Moderator: letnjikovac

Black dragon
Automobil: 2103 special

cudan problem sa zvucnicima/playerom

Post by Black dragon »

Pozdrav, vecina verovatno zna iz predhodnih postova da sam stavio mp3 player u ladu i evo kupih zvucnike MAGNA. ugradio i nadao se da nece da susti (kao da oce da probije zvucnike) kao sto je bio slucaj sa pioneerovim 10-kama, ali ne lezi vraze ukkljucim, malo pojacam dobro se cuje jos pojacam kad eto ga probija opet ALI setih se prebacih sa balansom ceo zvuk na desni zvucnik i ono radi normalno gruva zika ni trag od "probijanja" slicno je i kad prebacim na levi s'tim sto se malo cuje probijanje. STA TO MOZE DA BUDE? kad prebacim balans na nulu a on opet pa popi*deo sam.....
Da nije do kabla?
Tamo na cesti mi je ostalo srce
na vrućem asfaltu.

markotri

Post by markotri »

A jel su ti novi zvucnici?
Ako jesu,onda jedino da si na nekom stavio plus zicu na minus ili obratno.Onda hoce da "bubnji" onako.Ili da ti je instalacija negde probila,na primer "plus" zica da je ogoljena pa dohvata masu negde

Black dragon

Post by Black dragon »

zvucnici su novi. stavljeni su ok znaci plus i minus, jedino ostaje da je probila instalacija negde, ruku na srce stari su kablovi 30 god. :D
na vrućem asfaltu.

drakal

Post by drakal »

Black dragon wrote: ruku na srce stari su kablovi 30 god. :D

Znaci kablovi nisu sigurno! :D

markotri

Post by markotri »

drakal wrote:
Black dragon wrote: ruku na srce stari su kablovi 30 god. :D

Znaci kablovi nisu sigurno! :D
Pa nema sta drugo,osim da zvucnici nemaju dovoljnu jacinu u watima da podrze pojacalo unutar plejera

Bax-Lada 2107

Post by Bax-Lada 2107 »

Proveri napajanje na cd plejeru. A ko treba stavi direktan - i +od baterije.

finaldesign

Post by finaldesign »

i dobro provjeri kablove koji idu od radija do zvučnika, kao i kablove od napajanja radija... moguće je također da radio nema dobar stabilizator napona, onda se javlja "zujanje"...

Black dragon

Post by Black dragon »

Pa ne znam eto kako bih vam docarao to takozvano zujanje. Vise je udaranje, na primer kad udari bas a on kao da hoce da probije zvucnike kad se malo vise pojaca, negde sam dobijo objasnjenje da player nije dovoljno jak, ali iskreno ne verujem u to imaju ljudi i samo radio star 30 pa se cuje bolje i ne desava se to.
Zvucnici su jaki dovoljno, probani su u radnji i sa mnogo ozbiljnijim playerima.
jedino da pokusam da snimim taj zvuk pa da po tome mozda prepoznate u cemu je stvar>
na vrućem asfaltu.

finaldesign

Post by finaldesign »

Black dragon wrote: jedino da pokusam da snimim taj zvuk pa da po tome mozda prepoznate u cemu je stvar>
ajde :)

Ali ako "lupi" bas, a ti umjesto basa čuješ zvuk kao da "prdi" ;) (eto nemogu se drukčije izrazit), onda su to loši zvučnici, i da bi upotpunio zvučnu "sliku" pogotovo u predjelu basova, treba ti ovo:

Image

I uz to par dobrih zvučnika, koji imaju odvojen sistem, dakle barem sa odvojenim visokotoncima. Možeš iskoristiti i ove koje imaš samo staviš skretnicu na njih da im se odreže bas...

Black dragon

Post by Black dragon »

Pazi nasao si pravi izraz "prdi" na basu ali opet ponavljam kada prebacim balans na levi ili desni to se ne desava, ako je do zvucnika trebalo bi po mojoj logici i onda da prdi, a i probani su zvucnici u radnji rade savrseno muzika samo tresti.Uz to zvucnici su kupljeni u Becu u radnji koja je medju vodecima za tehniku i elektroniku tako da kvalitet ne moze da izostane.
Eto nisam pametan . :D
na vrućem asfaltu.

finaldesign

Post by finaldesign »

Black dragon wrote:Eto nisam pametan . :D
jesu li to zvučnici MAGNAT?

i od koliko WATTA? Potraži RMS vrijednost u WATT-ima, i potraži RMS vrijednost radia u WATT-ima...? možda je tu problem...

Black dragon

Post by Black dragon »

Da zvucnici su MAGNAT, znam da je player 4x40 watt a zvucnici 90 watt, a ovo drugo stvarno ne znam ni sta je a kamoli nesto drugo :D

Hvala ti na tvojoj posvecenosti "finaldesign" video sam da si se bas uhvatio u kostac sa mojim problemom :)
na vrućem asfaltu.

zoran86

Post by zoran86 »

I ja imam Magnat zvucnike trosistemce Traveller
http://ba.warpfire.com/hangar/index http://img505.imageshack.us/i/mapsmed.gif/

finaldesign

Post by finaldesign »

Black dragon wrote:Da zvucnici su MAGNAT, znam da je player 4x40 watt a zvucnici 90 watt, a ovo drugo stvarno ne znam ni sta je a kamoli nesto drugo :D

Hvala ti na tvojoj posvecenosti "finaldesign" video sam da si se bas uhvatio u kostac sa mojim problemom :)
nema problema, tu smo da si pomognemo... uglavnom, dakle okreni zvučnik i pogledaj što piše sa zadnje strane na magnetu zvučnika, ako ti je radio 40W, onda bi idealno bilo da su i zvučnici barem duplo odnosno 80W, kako bi podnijeli maksimalno opterećenje sa radija, bez da dođe do distorzije zvuka, odnosno da ne "prde" :)

ja recimo imam Panasonicov radio, sa izlaznom snagom od 4x50W, i u prednjim vratima imam zvučnike MacAudio S 2.165, kao na slici:

Image

Ti MacAudio zvučnici imaju Max. izlaznu snagu od 140W, a RMS snaga im je 70W, a ono što je bitno je RMS snaga. Ako je RMS snaga manja ili graniči sa snagom radija, onda dolazi do problema i lošeg zvuka kada se pojača radio do kraja...

Ako ti nigdje ne piše na magnetu zvučnika koja mu je RMS snaga, pogledaj da li ima neka šifra pa po njoj potraži specifikacije na stranici proizvođača...

ldjuras

Post by ldjuras »

Kada ti udari bas kako ti se ponasa displej na plejeru da li se svetlo prigusi i brojke "izblede" ili se to ne desava.
Mozes da uradi i sledece izvadi to sve iz auta i spoji kuci na stolu i onda upali jeste najgora varijanta ali ces barem eliminisati kablove iz auta i napajanje.Usput pre nego skines sve to pogledaj kao sto ti je vec neko rekao da li su zvucnici dobro spojeni (polaritet) tj. + sa plejera na + zvucnika i - na -.

Post Reply