1. Prvo i osnovno mora da se sredi osnova (limarija) i da se zafarba ili cak kompletno prefarba auto. Boja mi se svidja, ali nisam siguran kako bi izgledalo da se samo dofarba. Ovde mi je osnovna odeja da se ocisti rdja gde treba i da se odradi par stvari. Mislio sam da prosirim krila napred i pozadi nesto poput npr. lancia integrale ili recimo corse (verzija sa najjacim motorom). Tu bih eventualno i odradio neka ojacanja da bi sam auto bio bezbedniji, korube i neka zastita lima se podrazumevaju.
2. Druga stavka su neke estetske promene. Npr, neka druga maska, zatim neki oblik promene svetlosnih grupa, tu sam mislio da stavim providne plastike poput recimo onih na puntu 2b (cisto dajem primer za izgled svetlosnih grupa), a moguce i promena samih sijalica. Ovde jos dolazi u obzir promena branika ili sredjivanje istih (mislim da bih verovatno ostavio iste), zatim zamena svih kedera i neki prikladniji retrovizori. Ne bih zatamnjivao stakla, a onu rupu gde ide pozadi tablica bih popunio, samo nisam siguran kako. Mislim da ne bi trebalo stavljati nikakve plastike, nisam pristalica plasticarenja i spojilerenja bez potrebe. Isle bi i neke druge felne.
3. E sad, kada bi vec osnova bila gotova onda sledi mehanika (mozda bi i ovo moglo mesto stavke 2. da ide). Ove planiram da ubacim jaci motor i sve pratece elemente. Tu imam jednu racionalnu i jednu suludu ideju. Racionalna je neki motor iz 11x serije koji bi recimo mogao da se malko modifikuje da izvuce stotinak konja (mada on vec skoro toliko i izvlaci). Uz to bi naravno isli i prateci elementi motora, verovatno jace kvacilo, a svakako izmena kocnica. Napred samoventilirajuci pozadi obicni diskovi (ionako su oni alu-dobosi kriminalni). Kapiram da je menjac sa 11x serije dovoljan da to podnese, ako bi se i islo na promenu menjaca. Sto se tice stabilnosti auta, tu bas nisam siguran kako i sta ide, pa bi bilo lepo da neko napise preporuku.
Suluda ideja bi bila da se uzme motor od nive, da se doradi i da se napravi 4x4 pogon, ali ovo mi deluje kao isuvise suluda tako da cemo to zanemariti (najverovatnije).
4. Bi bilo sredjivanje enterijera i jos neke sitnice. Ovde bih dodao da bi bilo lepo da se odradi servo upravljac i klima, sto mislim da nije ne izvodljivo (mada to vise spada pod prethodnu stavku). Pod sredjivanjem enterijera spada komplet instrument tabla, zatim tapaciranje svega i svacega, mozda promena sedista, neke sitne dorade i td, mada ovo i nije toliko bitno jer ide na kraju, a dotle ima da ode poprilicno vremena i para.
Eto to To bi bilo to. Po mojoj slobodnoj proceni, za 1 i 2 istavku treba jedno 500 do 1000 evra, za 3 bar jedno 500 do 700, a za 4 300 do 500. To mu dodje nekih 1300 do 2200 evro-a, ali eto da kazemo max 2500. Mislim da bih postepeno mogao sve to do sredine sledece godine da odradim, max do kraja 2010. Ajde sada da vas cujem, neke konkretne ideje i predlozi. Dopunjavacu temu sporadicno...