Alpine, Pioneer ili Kenwood "Radio" + koji zvucnic

Moderator: letnjikovac

Post Reply
pajsh

Alpine, Pioneer ili Kenwood "Radio" + koji zvucnic

Post by pajsh »

Ocu uzeti muziku za Ladu mi moju, a nisam bas najobrazovaniji u tom domenu.
Od radio uredjaja se troumim izmedju nabrojanih marki

Alpine (CDE-111R) == 11200 din
Pioneer (DEH-2200UB) == oko 9000 din (zaboravih tacno koliko)
Kenwood (KDC-W4044UA) == 10500 din

Za radio sam racunao oko 10k, ali ako preskoci nije problem (osim ako ne preskoci previse), a za zvucnike do 5k.

Video sam neke GroundZero zvucnike (4500 din), koji mi zvucase lepo, ali im zaboravih oznaku (pogledacu to za koji dan)

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Alpine :) :xixi

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ja imam Kenwood, ali Alpine je Alpine, da se ne lazemo... mada, kako mogu da primetim, Alpine jedini nema ulaz za USB, ili ja nisam dobro video. meni bi to sad recimo bilo presudno kad bi kupovao player, ni diskovi vise nisu u modi. ako Alpine nema USB, onda Kenwood. ;)
ja vec 5-6 godina imam Kenwood KDC-4034Y Mosfet 4x50w u kombinaciji sa trosistemskim elipsama marke Kenwood KFC-6903ie ( http://www.kenwood.eu/products/car/spea ... FC-6903ie/ ), ubijaju na mesto, prezadovoljan sam. (1,8 kg tezak od cega 450 gr tezi magnet) inace sam ih platio oko 5000 din (200 din gore-dole) tad kad sam kupovao.

i da ne zaboravim, moja preporuka je da se potrudis da uklopis da ti player i zvucnici budu iste marke. verovao ili ne (ja se licno uverio kad sam kupovao), drugaciji je zvuk kad imas rasparene marke. u prodavnici u kojoj sam kupovao zvucnike, decko koji je radio tamo mi je prvo pustio muziku na zvucnicima sa Pioneer-ovog playera, a zatim sa Kenwood-ovog. ima razlike u zvuku...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

pajsh

Post by pajsh »

Alpine ima USB to je i jedan od glavnih razloga zasto su ta tri u opticaju moje glave (imam flashic od 16GB, pa reko da ga valjano iskoristim). :)
Neka preporuka gde bi mogao naci alpine zvucnike? Posto sam kenvudovih i pionirovih video, za razliku od ovih.

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

Ne bih da ti kvarim entuzijazam, ali ja ne bih trosio 16.000-17.000 dinara na nesto sto moze prve noci da ode.

Ja, brate, u novom autu imam Evertone od 5000 dinara iz Tempa,a u vratima dva para Pioneer za 2000/par.

Image

Za te pare imas dve nove felne i dve Wintere i jos da ti ostane.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Pioneer kupi i necesh zazaliti i Cd i zvucnike Alpina za nashe trzishte je Shit , takodje i Pioneer i Kenjwood , ali Pioneer je bolji od oba !!! + malo koshta a ima vishe funkcija nego ova 2 zajedno !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Miljan

Post by Miljan »

I ja sam tako mislio ranije, imao sam Sony, Kenwood, Pioneer, dobri su svi, ali Alpine je nesto sasvim drugo, ne moze da se poredi ni sa jednim drugim, jednom recju, savrsenstvo, trenutno imam Pioneer i Alpine, jeste Pioneer extra, ali kad cujes Alpine, prosto ne mozes da verujes koji je to kvalitet zvuka.

djape1977

Post by djape1977 »

jel neko uvozi i prodaje clarion u srbiji? imam jedan od pre 14 godina i kvalitet zvuka i izrade je neverovatan. u sred terazijskog tunela hvata sve stanice redom.
j***** auto bez kardana

Gile_NBGD

Post by Gile_NBGD »

Clarion si ranije mogao da kupis u prodavnicama Eltima,sada kada oni vise ne postoje stvarno ne znam gde bi mogao da nadjes.Znam jednog lika na bubanj potoku koj donosi polovne od preko,od njega sam pre oko godinu dana kupio zvucnike clarion(odlicni su).Inace Francuzi su ranije u svoje automobile fabricki ugradjivali clarion ozvucenje,sada ne znam dali jos uvek ubacuju.....

Miljan

Post by Miljan »

Vidjao sam Clarion, uglavnom sve neki jeftiniji modeli 6-8000 din.

djape1977

Post by djape1977 »

ma ovaj sto imam je nov bio 1400$ sa cd changer-om
j***** auto bez kardana

Nikola_bgd

Post by Nikola_bgd »

Samo nemoj ni slucajno da kupis te low cost marke evertone itd... jednostavno ne vredi raspadne se brzo sve i razdrnda posle godinu dana.

Post Reply