CB ????

Moderator: letnjikovac

choksi
Automobil: 111

CB ????

Post by choksi »

Pošto sam jedan od retkih koji nemaju cb hteo bih da obradujem svoju samaru ali nisam siguran koju centralu i koje motoriće da kupim. Ima nekih turskih,ruskih i kineskih pa me zanima koji su se dobro pokazali a da nisu preterano skupi.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Opet ti je krivo sto sve na samari radi savrseno? Cccccc 8)

Samara ionako ima jadne brave, jos kada nabudzis struju, kinesku po mogucstvu, ulazices kroz gepek.

Ja ne bih nista dirao, osim sto bih mozda promenio i ofarbao prednje blatobrane.

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

А да покушаш да нађеш "жабарске"?
Кошта, ал' ради.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

Goxxy

Post by Goxxy »

Što se modela i proizvođača tiče - veruj mi da razlike i nisu neke. Ako su kvalitetnije italijanske, onda njih kupi i miran si.

Samara ima jadne bravice za otvaranje vrata, koje pucaju pogotovo ako sistem za otključavanje ne radi kako valja. E, sada - ako dobro namestiš centralnu bravu, siguran sam da ćeš češće, mnogo ćešće ulaziti kroz vrata nego kroz gepek kako Josif kaže. Samo pozitivna iskustva imam sa centralnom bravom (iako je potrebno svakih 6 meseci malo podesiti motoriće kako se ne bi desilo da preskaču i ne otvaraju na prvi "klik") i skoro da uopšte i ne koristim ključeve za otključavanje vrata.

I naposletku - dva predloga.

Prvi: ako možeš nađi onu L polugicu u vratima od nekog blesavog materijala umesto fabričkog. Imaju rusi na Bubanj potoku (Nadya iz Novog Sada, valjda) neke L polugice sa šipkicama od mnogo čvršćeg i izdržljivijeg materijala od aluminijuma. Ja kupio, nikako da promenim. Nisu krti kao originalni koji su mi čak i u ruci pucali kada malo jače pritisnem... :?

Drugi: kada namestiš centralnu, ona se uglavnom povezuje sa nekom metalnom kockicom na kojoj su 3 šrafa kako bi se šipka od motora i šipka od otključavanja brave povezale. To je stvar koja često zeza, i ako taj mehanizam ubediš sa recimo "luster-klemama", odnosno onim unutrar plastičnih luster klema - nema ti pomoći - uvek će otključavati :) To je jedina stvar koja tako dobro drži te dve šipke zajedno da to nije normalno.

Elem, Josife - nađi mi 2 branika (prednji i zadnji) za mog Sputnika, sa sve onim plastičnim delićima gde se prednji našrafljuje na prednja krila. I daj lepo cenu na PM. ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

choksi

Post by choksi »

Hvala, nije u pitanju pomodarstvo već potreba (pune ruke dece i stvari i još noć a ja pokušavam da ubodem bravu).Imam ja zadnji branik al mislim da je malo kriv tamo ispod tablice ( nije udaran), slikaću pa ću ti poslati.

hura

Post by hura »

Imas n abubanj potoku za 300 kinti odlicne..... Ja ugradio da mi otvara gepek i extra funkcionise... a planiram i zadnja vrata da mi otvaraju te brave
To Sam Ja Mare

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

300 наших кинти?
И раде сваког дана?
дај коју фотку.
KamAZ je dobra mašina.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

@ Hura, hajde molim te napisi sta si to napravio u vezi gepeka, jer bih hteo mom caletu da stavim na gepek 2105, jer ga cesto otvara, a na toj ladi se gepek otvara kljucem, sto ga strasno nervira.

Ako moze koja slikica,... :D

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

300 kinti i pretnja pistoljem? 300 kinti ali kradeno? 300 kinti, ali euro kinti?

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

KamAZ driver wrote:300 наших кинти?
И раде сваког дана?
Image

choksi

Post by choksi »

Mislim da je čovek mislio na motorčić njihova je cena oko 4e.

hura

Post by hura »

Kacim slike sutra...
motor centralne brave, nosac, sipkica , i srafovi sve za trista dinkicevih dindzi... :D

Radi extra, sutr slike pa cu objasniti princip vrlo jednostavno. :D :D cena ugradnje po dogovoru :D :D :D
To Sam Ja Mare

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Добро де, а шта им фали кад само толико коштају?
KamAZ je dobra mašina.

hura

Post by hura »

Nista ama bas...
no..
Image

Image

Image

Ovako to otprilike izgleda, ova bela ruka sto bi trebalo da otkljuca vrata :D

sada vuce jezicak i otvara gepek. stavio sam samo malo slabiju oprugu za svaki slucaj, stavio napred taster od odnosno prekidac za otvaranje prozora i to je to ...
To Sam Ja Mare

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Sto se tice polugica, ja sam ih napravio od EKSERA! Napatio sam se da ih savijem ali sada sam miran. Evo za godinu dana ni jednom mi se nije deslio da mi je centralna zakazala.

Sto se tice motora, ne znam koji su posto sam ih dobio od kolege, nisam ih kupovao...

Jel neko povezao cetralnu i na gepek od samare?

Pozdrav.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Post Reply