Pojacalo i woofer!

Moderator: letnjikovac

Post Reply
letnjikovac

Pojacalo i woofer!

Post by letnjikovac »

Hteo sam da kupim pojacalo i neki woofer za lajku pa me interesuje sta,kako,gde koliko to kosta i vredi li stavljati to u kola?

Ja sam mislio da izvadim fabricku policu onu zadnju da mi stolar uradi novu po merama u sredinu da stavim woofer a oko njega dve 17 dvosistemca Sony njih sam vec kupio pa me interesuje da li moze woofer da se stavi bez one kutije ovako kako sam ja zamislio?

U pojacala njihovu snagu povezivanje i sve ostalo vezano za njih se uopste ne razumem pa ko oce nek pomaze? :D :D :D :D

SERZAS

Post by SERZAS »

Inace postavljanje sound equipment'a u klasiku je mucan posao, naravno ako zelis da postignes dobar efekat ili da se predstavis na nekom BUM BUM show'u :).

Takav tipo postavljanja nije nista novo, ali nije i jedinstven. Imsa nekoliko minusa tu: 1. veoma si ogranicen sa prostorom i nemozes postaviti SUB koji ti zelis po dimenzijama. 2. Ako vozis na plin onda ti smeta boca ili je vec neces moci postaviti u buducnosti.

E sada, sklapanje sistema pocinje od radija a ne od zvucnika :). Odluci se koji ces radijo kupiti i koje funkcije bi trebalo da ima, jacinu, koliko AUX'a i tome slicno, pa da u sustini mozes iskoristiti barem 60%.

Odabiranje radija je isto vazna tacka. Eto na primer, svidja ti se bass a manje obracias paznju na kvalitet HI i MID , e onda ti je tu Pionner nenadmasan (na listi proizvodjaca u svetu prosle godine bijo 5), a ako ti je sve vazno kupujes Beker'a. Stvari kao na primer Blaupunkt sviraju odlicno samo onda kada su u full komplektu Blaupunkt pojacala i zvucnici (negde imam katalog gde pise za svaki radijo koji tip zvucnika i pojacala odgovara).

Nemoj da stedis na kablovima, ali prvo izracunaj jacinu svog aparata i onda ih kupuj.

Pojacalo>> hmmm, zavisi sta zelis da kacis na njega? ako samo SUB i to neki obican onda ti je dovoljno da jacina pojacala bude dovljna i malo vecia od SUB'ovog. A ako nista nerazumes onda makar gledaj da svaki kanal ima sto jaci osigurac :) . A postavljanje bi trebalo da se odradi tako da bude sto manje krcanja. Takav sklop kakav si ti zamislijo proizvodi dosta buke, tako da bi ja pravijo odvojenu kutiju sto isto moze da ti uradi stolar. ako kupis neki normalan SUB bice pokazana i kutija i sve napisano kako se pravi ako treba, ako nebude bilo internet je pun...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

letnjikovac

Post by letnjikovac »

Hvala SERZAS imam PIONEER HU CD koji je star jedno 3 godine i nikad do kraja njegovi kapaciteti nisu iskorisceni ima 4x45w rms u vratima imam ALPINE 13 dvosistemce i hocu pozadi na dasku da stavim SONY 17 dvosistemce e u gepeku imam plinsku bocu tako da i kad bi pravio kutiju za SUB morao bi stalno da ga vadim.

Sto se pojacala tice na njega sam hteo samo SUB da kacim i video sam u malim oglasima neko CRUNCH 300 W RMS pojacalo za neke smesne pare e sad koliko je kvalitetno nemam pojma?

I druze vozim ladu 110 2003 a ne klasiku!

Hvala jos jednom!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

sasar

Post by sasar »

Možeš staviti wufer bez kutije ako je 12 ili 15 inča ali moraš da staviš bass-reflex cevi ako ti dvosistemci nisu oklopljeni, mada je bolje sa kutijom. Koliki je razmak između zadnje police i boce? Što se tiče zvučnika i dodatne opreme i saveta vidi u prodavnici Elementa
Predstavništvo:
11000 Beograd
Dimitrija Tucovića 29
Tel: 011/38-36-358
Fax: 011/38-36-359
http://www.elementa.co.yu/yu/index.php

Post Reply