Registracija vozila
Re: Registracija vozila
Opet se vraćam na 2013-tu godinu i kolika je gužva bila ovde u ovom selu gde živim, zato mi je plin i postao toliko odbojan. Kod vas na severu sve ipak funkcioniše bolje nego ovde na bedmnom jugu Srbije.
-
Boki78
Dejco to je bilo i proslo. Sad ides na redovan reatest gde nemas nikakv poseban problem kakav si pre imao. Inace 2013 ni ovde nije bila slatka. Verovatno da je bilo lakse nego na jugu, ali je bilo veoma daleko od prijatnog ...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
2013. se u NS dolazilo ispred AMS-a i mašinskog u 4 ujutru da se zauzme mesto, a znam da je i u BG bilo tako, tako da te priče "kod vas lepše a nas muštraju" ne piju vodu.
Sada je ko što Boki kaže sve civilizovanije meni su zakazli termin kod ovlašćenog ispitivača, pojavio se tada, čovek uzeo papire i auto i odradio sve za pola sata.
Sada je ko što Boki kaže sve civilizovanije meni su zakazli termin kod ovlašćenog ispitivača, pojavio se tada, čovek uzeo papire i auto i odradio sve za pola sata.
bruyoni, epa ovako, 2013-te ja sam zakazao reatest bio na 3 mesta, amss, masinski u nisu i tehnicki pregled nikos tu su dolazili sa masinskog iz nisa. Ams su obecali da ce me zvati kad dodjem na red ali nisu me nikad pozvali. Juna zvao masinski iz nisa obecali da ce me zvati u oktobar tad su i zvali a meni registracija izlazila 2.8. Ovi iz nikosa su jedino bili fer i pozvali me 1.8 i kod njih zavrso reatest. Zato ja i evo kod njih i trecu godinu za redom registrujem ladu. A veliki broj njih i nije uradio reatest ni mesec dana nakon kraja registracije pa su morali i nove table da uplacuju. Vi da ste sretni sto ste tako prosli, ja jedno noc nebih ni spavao a da odradim taj posao. A obavio sam mozda 50 poziva tog leta zbo tog prokletog reatesta. Sad planiram da to uradim vec krajem 2017g. dok jos nisu poceli da rade oni kojima se zavrsava februar 2018 jer od tad ce i poceti guzve.
- bruyoni
Dok je kao mnogo bolja alternativa da radnim danom od 4 ujutru čekaš ispred vrata, možda dođeš na red od silnih povratnika koje su slali na raznorazne izmene, eventualno dočekaš da te prime i kažu ispravi ovo pa dođi opet sutra. OK slažemo se da si se 2013. namučio da dođeš do reatesta ali sada na kalendaru piše 2016, stvari su se promenile.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Sto se tice reatesta ja sam bio u decembru mesecu pa nije bilo nikog zivog, sad vise nema gužve zato sto to narod uradi ranije a pre je to bilo na bum i narod je požurio da uradi reatest da ne bi ostali bez registracije tj ako im istekne registracija onda mora da slepaju auto po servisima ako prodje mesec dana onda i nova saobracajna itd,
Ali sad 2018g. ce ponovo doci na red oni isti koji su bili 2013g. dobro guzva za neki procenat bi trebala biti manja jer je jedan deo tih auta morao ranije na reatest zbog boce a jedan deo automobila vise i nisu u zivotu.
- bruyoni
Neće biti jer će sve lepo raspodeliti po mesecija. Kad su krenuli sa reatestima krenulo je stihijski jar su navaljivali i oni kojima je bio red i oni koji su za svaki slučaj hteli pre vremena i oni koji uopšte nisu imali atest plus su se sada adestirci i majstori uigrali i zanju šta sme a šta ne tako da je jedna poseta majstoru dovoljna da se sazna i reši šta sve treba da bi se (re=atest prošao
- aleko-2141
Da je sve uradjeno kako treba prvog dana a neki ono aj mi ugradi da se ja vozim, ja sam ugradio plin 2011-te i posle tri dana uradio atest, od ne znam koliko vozila proslo jer je nas par, posle pet godina odem na reatest bez ikakvih problema.
- zlatko83vr
Od kad na tehnickom proveravaju izduvne gasove za benzince? Za 14 godina registracije, ovo je 1.put. Test na plinu nisam prosao, ali skarabudzili su da prodjem. Da li je prebogata smesa ili nesto 3. nemam pojma. Kontrola nije izvrsena na radnoj temperaturi. Auto ide odlicno kao i svih ovih godina.
- aleko-2141
Kod tebe onda nesto kontra :-D
Mene kad prikace na benzin umire sve u krugu od kilometar al na plin ko da je ugašen, meni svake god gledaju izduvne gasove.
Mene kad prikace na benzin umire sve u krugu od kilometar al na plin ko da je ugašen, meni svake god gledaju izduvne gasove.
- zlatko83vr
Svi kontra, ja naopako 
Merili i meni avgusta kad sam bio na tehnicki, ali samo na plin. MB ladilak nije video nepamtim

Dare wrote:Opet novost u državi Srbiji. Sve Nive umesto 5 sedišta od sada imaju po 4. Sve u svemu, 1300 din dodatnog troška za novu saobraćajnu plus gubitak funkcionalnosti vozila.
Dva dana se mlatim tamo-amo da registrujem Nivu i prikolicu. Za prikolicu je tek igranka. Svake godine treba nešto dodatno...
Meni danas rekoše samo za kratke Nive sa troje vrata. I vrsta se menja u "karavan".
Usput, kako to da i nova saobraćajna važi do 2018.? Zar ne treba +7 godina, odnosno do 2023.?
http://www.ladaniva.iz.rs/broj-mesta-za ... lada-niva/
Sjebaše i mene na tehničkom
Obis'o sam jutros sve tehnicke preglede koji mi padose na pamet u okolini, i svuda su se pozivali na ovaj dokument
A onda mi u SUP-u naravno tražili atest zbog promenjene funkcionalnosti vozila
Srecom je radnik na salteru pored imao vise iskustva pa je objasnio koleginici da moze to i bez atesta.
Lopovske li drzave...
Inace, kolika je kazna za prevoz vise putnika nego sto je navedeno u saobracajnoj?
Obis'o sam jutros sve tehnicke preglede koji mi padose na pamet u okolini, i svuda su se pozivali na ovaj dokument
A onda mi u SUP-u naravno tražili atest zbog promenjene funkcionalnosti vozila
Srecom je radnik na salteru pored imao vise iskustva pa je objasnio koleginici da moze to i bez atesta.
Lopovske li drzave...
Inace, kolika je kazna za prevoz vise putnika nego sto je navedeno u saobracajnoj?