ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA

Post Reply
dris

Post by dris »

Pesaci su podivljali cim su culi da ce zakon biti usvajan :D , pogotovo mi se penju na K starkelje, gori su od male dece. Zadnjih godinu dana niti jedno dete nije bilo ni blizu istrcavanja pred lajku, al zato "predpenzosi", "friski penzosi" i "iskusni penzosi" iskacu malktene sa krosnji drveca ne bi li ustedeli 10 sekundi... katastrofa...

@gile: "Da, tako je. Sve èetiri zimske gume i plus lance za sneg u opremi, koji æe se po potrebi montirati..."
vise me ne moze nista iznenaditi, mozda ce od sledece godine i SAT revija (ili kako se vec zove) uci u obaveznu opremu, ne bi li mi "drski" vozaci bolje spoznali podzakonske akte koji se uvek donose uredno i na vreme... a mi eto siroti i brezobrazni vozaci sram nas bilo kako smemo da posle 12-o casovnog radnog vremena ne odvojimo jos samo pola sata dnevno na "google steroidima" trazeci nova nam "prava-slobode" a i "malecke " promene u obavezama... ccc
:)

Toliko su me sada posramili, da ujutru ne mogu ocima da pogledam volan a da ne zaplacem, dal zbog moje sramote tj. neprosvecenosti ili sramote sto jos nisam proverio kako zive ti nenormalni zapadnjaci (prim.aut. sa sve fegetima u komsiluku)

eeee, Srbijo.

dris

Post by dris »

e, umalo da zaboravim.

U NS je proradila najjaca firma u regionu, jos kada bi izasla na berzu.... u pitanju je POLICE EXPRESS, nekada su se pice, palacinke i ostala "fast" resenja dostavljali mopedima (motor prejaka rec), sada se dostavljaju saobracajne kazne: brzo, jednostavno, efikasno, ma milina ziva. Imaju samo jednu manu, ne mogu da dostignu audija A6,A8 i slicne, pa makar ovi isli 20 km/h i bez upaljenih svetala, a zmigavci, ma dajte to je za slabice. Tugo mojih dana.

iskoristicu ovaj forum za oglas: kupujem stado ovaca sa imanjem ili bez imanja (neceg u glavi), placanje solarno. :D

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

evo ja se upravo vratih sa odmora tacnije iz Italije,bio sam u Rimu,i bas sam pratio saobracaj,ponasanje u voznji,njihove patrole/carrabiniere/..naime vozi se dosta brzo i ostro,nema sviranja i trubljenja,po gradu tacno ima ulica i reona/area pedonale/-pesacke zone,itd.gde,kad i koliko sati,minuta smes biti i kojom brzinom smes proci,uglavnom se nocu i rano ujutru moze proci tim starim delom grada,ili u toku dana samo odredjenim vozilima,jedan sa puntom skrece u malu ulicicu,na kojoj jasno stoji i znak,i pise da je zabranjeno voziti u to doba dana,ja sam setao i pomerio se da brodje posto je bas uzana ulicica,kad na uglu/oko 20ak metara/stoji patrola,carrabinieri u alfi 159,lepo su ga zaustavili,i ispitali,i naravno priveli/na zadnje sediste sa lisicama/,sve sam to pratio i pomno slusao jer sam bio par metara dalje gledajuci izlog neke radnje,naime zasto je ugrozio bezbednost pesaka u centru grada,i naravno zabrana saobracaja,pa cak i taxi vozilima u pojedinim ulicama,posle sam pitao gazdu hostela u kojem sam odseo i kaze da ga ceka kazna izmedju 700-2000 e pa sad,hocu da kazem da zakon kao i svaki zakon je dobar/mada ima i mana/,ali svaka kazna i najmanji mogucu prekrsaj moraju se kaznjavati,a u Italiji su po tom pitanju jako,jako rigorozni,i tako treba naravno,pa kod nas udi u knez mihajlivu niko te nece ni primetiti,itd..na ne lajem kako nasi'plavci''rade svoj posao..i jos nesto zaista si zasticen kad vidis da tako rade,postupaju,/mislim na italijane/,a kad vidim naseg pocnem da se smejem...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin

Post by altinjanin »

Cujem da od 1. novembra sva vozila moraju imati sve 4 zimske gume i lance za sneg? sta znate o tome?

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Istina. Usvojen je novi pravilnik
http://www.mi.gov.rs/dokumenta/bezbedno ... uslovi.pdf
Svaka im čast, kad već moraju zakonom da regulišu.
Takođe se ni englezi viđe neće moći registrovati :prvi

aleksa

Post by aleksa »

Ko pise,ove nebulozne pravilnike!? :evil:

altinjanin

Post by altinjanin »

EEEEEEE,pa gde zivimo ljudo moji..... :evil: haos....

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

"Кочне облоге не смеју да садрже азбест." :lol:

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

"При интензивном кочењу стоп светла могу имати уграђен трепћући ефекат у складу са једнообразним техничким условима."

Pa dobro jel se oni drogiraju?
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

aleksa

Post by aleksa »

Dare wrote:"Кочне облоге не смеју да садрже азбест." :lol:
Zamisli zaustavite pandur,i kaze daj da vidimo plocice.

I ti lepo auto na dizalicu,skidas tocak,dajes mu plocice,on ih onda nosi u Vincu na analize i ispitivanja,pa rezultate cekas par dana... :mrgreen:

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Shone89 wrote:"При интензивном кочењу стоп светла могу имати уграђен трепћући ефекат у складу са једнообразним техничким условима."

Pa dobro jel se oni drogiraju?
da... :lol: salu na stranu, sva novija vozila imaju ugradjen ovaj efekat. :)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Gile_NBGD

Post by Gile_NBGD »

A,sta ce mo mi sa nasim starim krsevima?Na nama ce svi da treniraju strogocu.Ti sto voze k.Mihajlovom i tamo parkiraju svoje Audije,BMW-e,Mercedese....Oni ce to i dalje raditi.....

altinjanin

Post by altinjanin »

Pa nista,da trpimo i dalje teror,sta reci... uveli su 2 puta tehnicki pregled za stara vozila,i najvise njih zaustavljaju,bas pratim,yugo,zastava,stare lade,opel...moj prijatelj je platio 12 000 kaznu zato sto mu rucna''kao'' nuje dobro hvatala,isao kod suduje itd...a pandur ga je vodio na vanredni tehnicki..

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Budu li me drndali dobice odgovor "Lada ne mora da trepti - niko ne bi zeleo da se nasadi na nju pa drze bezbedno odstojanje svejedno" :)))
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ne razumem šta se čudite. Pravilnik je začuđujuće dobro i smišljeno napisan, ima nebuloza ali svaki zakon u svakoj državi ih ima. I stari je bio dobar ali mu je trebala modernizacija i evo je, ali je i kod starog izvršni organ isti sprovodilo ofrlje i selektivno tako da će i ovaj novi isto sprovoditi tako da sve dok neko ne uhvati da , kako bog zapoveda, kontroliše taj izvršni organ. U suštini automobil je opasna sprava i stoga isti treba da odgovara određenom sklopu pravila.

Post Reply