ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Da, tako je. Sve četiri zimske gume i plus lance za sneg u opremi, koji će se po potrebi montirati... Zimska sezona traje od 1. novembra do 1. aprila i u tom periodu ćemo morati (kako znamo i umemo) da imamo četiri zimske gume i lance u gepeku. Sigurno je da je vožnja sa sve četiri zimske gume mnogo bezbednija ali to će mnogima pogoditi džep.
Kažu da je takvo rešenje koje predviđa novi pravilnik najrigoroznije u okruženju i postavlja se pitanje koliko je zaista opravdano pošto ne predviđa ni jednu alternativu kao što je ranije bilo, ali šta mi tu možemo...
Kažu da je takvo rešenje koje predviđa novi pravilnik najrigoroznije u okruženju i postavlja se pitanje koliko je zaista opravdano pošto ne predviđa ni jednu alternativu kao što je ranije bilo, ali šta mi tu možemo...
Pa zbog svoje bezbednosti, lakse ce te neko uociti i pre, a sta ako je neko polu pijan ili umoran vozi magistralom preko ogranicenja, sigurno ce te lakse uociti ako su ti upaljena svetla (npr u situacijama preticanja). Ovo pitanje nije pitanje koje se moze matematicki dokazati pa ja to tebi sada da dokazujem (uz duzno postovanje), ovo je postupanje na stranu sigurnosti, a naravno misljenja su razlicita kao i na temu popicu par piva, mogu ja da vozim...
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Bilo je rec bash o tome za neku zemlju dal france ili svabe hoce da ukinu svetla zato shto sva novija vozila imaju fabricki ugradjene ksenone pa se veliki broj sudara deshava zbog zaslepljenja vozaca danju !!!!djape1977 wrote:ako ti trebaju svetla na vozilu koje ti ide u susret da bi ga uocio, onda ti sasvim sigurno treba i veca dioptrija
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
pre neki dan na autoputu NS-SU, drugarov drugar popio 15 dana zatvora za masno prekoracenje brzine. odmah upucen na izdrzavanje kazne, eno okopava krompir ili sta vec...
pratio ga neki crni volvo, on jos dodao gas da ga otkaci i kad su najzad snimili jedno 5 minuta filma ukljucise rotaciju... isao je preko 200.
pozdravljam. inace vozi crni bmw x6
danas u BG, kod stajge, ulica sa 3 trake u jednom smeru, ja i kadet ispred mene u levoj traci, nama zeleno, pesak zakoracuje na pesacki prelaz sa desne strane, znaci bar 10 metara daleko i jos mu je crveno, kad idiotkinja za volanom kadeta zabode kocnicu do daske! ja naravno pljas od pozadi. sreca pa sam isao drugom, mozda 20-30km/h. pitam je sta bi, kaze
-jel' znas ti da po novom zakonu moras da pustas pesake!?!
-i po starom glupaco jedna ali ne kad je njima crveno a nama zeleno!!!
kako god okrenes ja sutra peglam haubu i masku a ona menja branik i stopaljku.
koji je K***** ljudima sa tim novim zakonom??? ponasaju se kao da su pijani ili drogirani. pesaci sve cesce zakoracuju na pesacki prelaz kao da kola mogu da se zaustave u mestu pri bilo kojoj brzini a idioti od vozaca ih pustaju kao da su nosorozi. pa kad bi propustio svakog pesaka koji na slaviji ili kod stajge zakoraci na pesacki prelaz ni jedan auto ne bi mogao da prodje od 6 ujutru do ponoci!!!
pratio ga neki crni volvo, on jos dodao gas da ga otkaci i kad su najzad snimili jedno 5 minuta filma ukljucise rotaciju... isao je preko 200.
pozdravljam. inace vozi crni bmw x6
danas u BG, kod stajge, ulica sa 3 trake u jednom smeru, ja i kadet ispred mene u levoj traci, nama zeleno, pesak zakoracuje na pesacki prelaz sa desne strane, znaci bar 10 metara daleko i jos mu je crveno, kad idiotkinja za volanom kadeta zabode kocnicu do daske! ja naravno pljas od pozadi. sreca pa sam isao drugom, mozda 20-30km/h. pitam je sta bi, kaze
-jel' znas ti da po novom zakonu moras da pustas pesake!?!
-i po starom glupaco jedna ali ne kad je njima crveno a nama zeleno!!!
kako god okrenes ja sutra peglam haubu i masku a ona menja branik i stopaljku.
koji je K***** ljudima sa tim novim zakonom??? ponasaju se kao da su pijani ili drogirani. pesaci sve cesce zakoracuju na pesacki prelaz kao da kola mogu da se zaustave u mestu pri bilo kojoj brzini a idioti od vozaca ih pustaju kao da su nosorozi. pa kad bi propustio svakog pesaka koji na slaviji ili kod stajge zakoraci na pesacki prelaz ni jedan auto ne bi mogao da prodje od 6 ujutru do ponoci!!!
j***** auto bez kardana
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ma ko da im je neko dao novi zakon a uzeo zdrav razum. Pešaci su postali najgori! Iskaču na drum ko lemuri ko da im dosta života. Pre koju nedelju sam posvađao sa kompletnim pešačkim prelazom jer je jedna kobila krenula na debelo crveno ali baš debelo jer je moja traka dosta dugo išla. Kobila ide a ja tvrdoglav i neću da usporavam ali da je ne nosim na duši zakočim uz sve škripu. Roletna se spustila kad sam čuo da ona meni nešto psuje! Tu sam izleteo i najebao joj se svega, pešaci krenuli da je brane (sve kao moraš da paziš ona je na pešačkom) i njima sam sve sasuo da su mame deci zapušavale uši. U tome je došao i pandur, jer se sve dešava ispred plavog supa u NS i onda sam njemu samo rekao "Koji "moj" si ti sad došao da mi soliš pamet kažnjavaj ovu bagru ne mene!" Samo se okrenuo i vratio odakle je došao. A na bickli sam skinuo zvonce sad se samo derem ili ih u punoj brzini očešem ramenom pa nek se misle, ako oće da se raspravljaju, može i to; besan sam i imam lanac i metalnu pumpu na bajsu.
I onda vozači krivi a budale prelaze drum bez gledanja levo i desno. OK i ja prelazim na crveno, van pešačkog, pretrčavam... ali brate valjda imam više od 5g mozga čim gledam levo desno i dal mogu, dal smetam
I onda vozači krivi a budale prelaze drum bez gledanja levo i desno. OK i ja prelazim na crveno, van pešačkog, pretrčavam... ali brate valjda imam više od 5g mozga čim gledam levo desno i dal mogu, dal smetam
Ja danas, doduse jes sporedna ulica izlazim kod Kilera na Tosin bunar i vozim nekih ... 30 na sat (usko je a i nemam de da se zalecem kad svejedno moram da stanem). Da se ne lazemo - Lada se cuje kad ide
) I na mozda 5-6-7 metara ispred mene ciganka sa trotoara (okrenuta ledjima meni) mrtva ladna krece ukoso preko ulice - ja na kocnicu ona nista - ma ni da ubrza - tera ukoso i kad sam stao pored nje ona se mrtva ladna okrece i ni 5 ni 6 "Reci?" .... pomenem joj sve po spisku i produzim dalje .... Sta ocu da kazem - od novog zakona pesacima je neko napunio glavu pravilima koje su oni protumacili kako njima odgovara i sad ne jebu zivu silu da izginu al da budu u pravu.
Osnovni problem je sto 20 godina niko nikada nije pricao o ZOBS-u i sto ljudi blage veze nisu imali sta i kako tu funkcionise osim onih stvari koje se "podrazumevaju". E sad kad su godinu dana trubeli na svim stanicama o pravilima i novom ZOBS-u a onda ga je svako protumacio kako njemu odgovara i izmislja toplu vodu. Pa sta dalje da pricam uvode ovo pravilo "crvenih" raskrsnica i ljudi sad pricaju "E uveli novo pravilo - ne smes da udjes u raskrsnicu ako ne mozes i da izadjes iz nje". PA MAMLAZI TO NIJE NOVO!
Realno koliko su buke digli oko novog zakona, jeste da ima nekih stvari koje su promenjene sitne (na koje panduri mlate lovu) ali osnovna pravila saobracaja su bila, jesu i bice ista!
Osnovni problem je sto 20 godina niko nikada nije pricao o ZOBS-u i sto ljudi blage veze nisu imali sta i kako tu funkcionise osim onih stvari koje se "podrazumevaju". E sad kad su godinu dana trubeli na svim stanicama o pravilima i novom ZOBS-u a onda ga je svako protumacio kako njemu odgovara i izmislja toplu vodu. Pa sta dalje da pricam uvode ovo pravilo "crvenih" raskrsnica i ljudi sad pricaju "E uveli novo pravilo - ne smes da udjes u raskrsnicu ako ne mozes i da izadjes iz nje". PA MAMLAZI TO NIJE NOVO!
Realno koliko su buke digli oko novog zakona, jeste da ima nekih stvari koje su promenjene sitne (na koje panduri mlate lovu) ali osnovna pravila saobracaja su bila, jesu i bice ista!
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]