Novi pravilnik
Re: Novi pravilnik
Ja kupio dve vintere za napred.
Grom ih spalio i njih i njihove eu propise.
Grom ih spalio i njih i njihove eu propise.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
ma teraj ih u p.....ja uvak kazem i iza toga stojim,neka mi daju PRVO evropsku platu,DRUGO evropske puteve i kvalitetno gorivo,pa cu imati i 4 zimske i 4 letnje! 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
altinjanin wrote:ma teraj ih u p.....ja uvak kazem i iza toga stojim,neka mi daju PRVO evropsku platu,DRUGO evropske puteve i kvalitetno gorivo,pa cu imati i 4 zimske i 4 letnje!
nazalost to necemo skoro dobiti, ali ce ti veoma brzo otkinuti par hiljada kazne. takva drzava, valja nakupiti para za plate. i tu nista ne mozes.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
- altinjanin
da,da,nikad necemo ni dobiti nista od toga,mozemo samo da sanjamo.Ja jedva cekam da predjem preko,ali kad se vratim dodje mi da se ubijem.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Joj, joj drugari, nije sve zlato sto sija !
Nedavno sam na nekom forumu pisao pa cu samo copy/paste ovde.
"Vani su pare... i opasno jaka konkurencija."
Budimo realni, sagledajmo to sa vise od jednog ugla promatranja. Oni koji su bili, zaradili i vratili se kazu: "Tamo ima SAMO para"
Realno istinito. Kad neko oseti pare kasnije zeli da se ozeni nekom devojkom iz nasih krajeva ili da dovede zenu i decu tamo. Mnogi ce vam odgovoriti da su sve sto im je bio cilj da ostvare odlaskom u inostranstvo to i ostvarili u nekom periodu od deset godina. Ostvarili su kucu, auto i gomilu drugih materijalnh zelja. Onda dolazi da su za tih nekoliko godina deca porasla i uklopila se u sredinu i da ne nameravaju nazad, poprimili su lokalni mentalitet. Onda vi koji ste otisli shvatite da ste izgubili nesto drugo i da ste postali zeljni kako ste ziveli ovde i vuce vas nostalgija. Deca ne zele isto sto i vi. Pocinjete da se plasite gde ce ziveti vasa deca tj. dal ce u potrazi za poslom otici daleko od vas. Dal ce vam zet ili snaja dozvoliti da vidjate svoje unuke, ... Vasa generacija polako nestaje i vise nama baka, deka, striceva i ujaka jer su vec poodavno pokojni i sve sto imate su vasa deca. Ali dali mozete da se pomirite sa cinjenicom da su i vasa deca stekla razliciti mentalitet od onoga sa kojim ste vi odrasli i da je za njih normalno da odu daleko od roditelja, da je za njih normalno ono sto za vas nije. Mnogi tada kazu "prokleta je amerika i bogatstvo sto sja ... " Samoca je najgora kazna pod stare dane. Usamljenost je ogroman problem.
Cinjenica je da se pod stare dane ne vrednuje materijalno nego se radost promatra sa stanovista dece i unuka i njihove srece.
Najsrecniji su oni koji uspeju da nadju kompromis inostranih zarada i zivota ovde sa tim finansijama.
Odvojeni zivot od porodice nije resenje.
Internet vam ostvaruje mogucnost da mozete da radite bez obzira dal zivite u iglou na severnom polu ili negde drugde. Internet nije ogranicen ni prostorom ni vremenom, na vama je da nadjete svoje trziste. Ako uspete da nadjete svoje trziste i kome da prodate svoje znanje onda je potpuno nebitno gde se vi fizicki nalazite, mozete biti i u africkim pustinjama i uz agregate i satelite opet preko interneta ostvarivati zaradu.
Sto se tice ove teme da se malo vratimo na nju, verovatno te firme traze "ideje" kojima bi prosirile svoje trziste i zato su im potrebni "svezi umovi" a zato se i konkursi ponavljaju, jer svakim intervjuom i druzenjem sa strucnjacima mozete doci do jos neke poslovne ideje ili resenja kroz spontani razgovor, a ako razgovor ne uspe onda mozda "kradja poslovnih kontakata". Iznenadio sam se na intervjuu u jednoj firmi kad su me pitali sa koliko potencijalnih kupaca oni mogu da racunaju ako me zaposle, tj. koliko bih to klijenata ja doveo u njihovu firmu sa svojim zaposlenjem kod njih. Svasta mozete da ocekujete, a da se vratimo na osnovni problem; nije vise vazno koliko je vase znanje i koliko vi smatrate da vredite; vasa vrednost se procenjuje potrebom na trzistu, imate li vi trziste za vase usluge ili cekate da vam neko obezbedi trziste a vi samo da fizicki odradite taj posao. Fizikalaca ima mnogo vise od onih koji su sposobni da se izbore za trziste i odatle proizilazi osnovna razlika u zaradama.
Nedavno sam na nekom forumu pisao pa cu samo copy/paste ovde.
"Vani su pare... i opasno jaka konkurencija."
Budimo realni, sagledajmo to sa vise od jednog ugla promatranja. Oni koji su bili, zaradili i vratili se kazu: "Tamo ima SAMO para"
Realno istinito. Kad neko oseti pare kasnije zeli da se ozeni nekom devojkom iz nasih krajeva ili da dovede zenu i decu tamo. Mnogi ce vam odgovoriti da su sve sto im je bio cilj da ostvare odlaskom u inostranstvo to i ostvarili u nekom periodu od deset godina. Ostvarili su kucu, auto i gomilu drugih materijalnh zelja. Onda dolazi da su za tih nekoliko godina deca porasla i uklopila se u sredinu i da ne nameravaju nazad, poprimili su lokalni mentalitet. Onda vi koji ste otisli shvatite da ste izgubili nesto drugo i da ste postali zeljni kako ste ziveli ovde i vuce vas nostalgija. Deca ne zele isto sto i vi. Pocinjete da se plasite gde ce ziveti vasa deca tj. dal ce u potrazi za poslom otici daleko od vas. Dal ce vam zet ili snaja dozvoliti da vidjate svoje unuke, ... Vasa generacija polako nestaje i vise nama baka, deka, striceva i ujaka jer su vec poodavno pokojni i sve sto imate su vasa deca. Ali dali mozete da se pomirite sa cinjenicom da su i vasa deca stekla razliciti mentalitet od onoga sa kojim ste vi odrasli i da je za njih normalno da odu daleko od roditelja, da je za njih normalno ono sto za vas nije. Mnogi tada kazu "prokleta je amerika i bogatstvo sto sja ... " Samoca je najgora kazna pod stare dane. Usamljenost je ogroman problem.
Cinjenica je da se pod stare dane ne vrednuje materijalno nego se radost promatra sa stanovista dece i unuka i njihove srece.
Najsrecniji su oni koji uspeju da nadju kompromis inostranih zarada i zivota ovde sa tim finansijama.
Odvojeni zivot od porodice nije resenje.
Internet vam ostvaruje mogucnost da mozete da radite bez obzira dal zivite u iglou na severnom polu ili negde drugde. Internet nije ogranicen ni prostorom ni vremenom, na vama je da nadjete svoje trziste. Ako uspete da nadjete svoje trziste i kome da prodate svoje znanje onda je potpuno nebitno gde se vi fizicki nalazite, mozete biti i u africkim pustinjama i uz agregate i satelite opet preko interneta ostvarivati zaradu.
Sto se tice ove teme da se malo vratimo na nju, verovatno te firme traze "ideje" kojima bi prosirile svoje trziste i zato su im potrebni "svezi umovi" a zato se i konkursi ponavljaju, jer svakim intervjuom i druzenjem sa strucnjacima mozete doci do jos neke poslovne ideje ili resenja kroz spontani razgovor, a ako razgovor ne uspe onda mozda "kradja poslovnih kontakata". Iznenadio sam se na intervjuu u jednoj firmi kad su me pitali sa koliko potencijalnih kupaca oni mogu da racunaju ako me zaposle, tj. koliko bih to klijenata ja doveo u njihovu firmu sa svojim zaposlenjem kod njih. Svasta mozete da ocekujete, a da se vratimo na osnovni problem; nije vise vazno koliko je vase znanje i koliko vi smatrate da vredite; vasa vrednost se procenjuje potrebom na trzistu, imate li vi trziste za vase usluge ili cekate da vam neko obezbedi trziste a vi samo da fizicki odradite taj posao. Fizikalaca ima mnogo vise od onih koji su sposobni da se izbore za trziste i odatle proizilazi osnovna razlika u zaradama.
- ivaan_pancevo
- Automobil: Samara 1,5 Sedan
aleksa wrote:Pa ja od svega samodrzeceg znam samo za carape,kakav bre trougao,prvi put cujem izraz samodrzeci trougao![]()
A sto se tice prve pomoci,ipak cu sacekati zadnji moguci trenutak.
Ma to je neki fazon da, po novom pravilniku trougao koji imaš i služi za već šta, mora da ima nekakvo "postolje", to jest da ga možeš postaviti na drum uspravno da stoji.
How can I be lost if I've got nowhere to go?
- ivaan_pancevo
- Automobil: Samara 1,5 Sedan
aleksa wrote:Ja imam komplet kupljen pre 30 godinaivaan_pancevo wrote:Ja sam kupio neki komplet pre jedno 3 nedelje,kad bi nekom stavio neku gazu iz tog kompleta momentalno bi dobio sepsu.
![]()
Nesto mi to jeftino,zar nije prva pomoc "po standardu" oko 2.500 dinara?ivaan_pancevo wrote:Ja sam kupio neki komplet pre jedno 3 nedelje, bio je na akciji u "metro"-u i za 2 hiljadarke sam dobio apoteku, samostojeći trougao i uže za vuču.![]()
Ja sam cuo za samodrzece carapeivaan_pancevo wrote:samostojeći trougao,al za takav trougao nikad,sta je bre to?
Pa valjda jeste po standardu. Sadrži taj izotermalni prekrivač i onu plastiku što se koristi kod davanja veštačkog disanja. Inače košta 2.000 u "metro"-u.
E sad, valjda je odgovarajuća...
How can I be lost if I've got nowhere to go?
ima nekoliko proizvodjaca cija prva pomoc nije po standardu i ne vazi, ali su oni uhvatili krivinu, nastancali pakete pa ko kupi kupio je. galenikin paket je regularan i ima ga za 2330 u nekim apotekama. mada sasvim je jasno zasto je galenika prosla. MUP-SPS, infrastruktura-SPS, predsednica skupstine-SPS, a ona ima neke veze sa galenikom. znaci, lik iz galenike preko slavice progura da njihova prva pomoc ide na trziste i eto para. a sve ce to narod platiti. lik u apoteci tumaci da ne moze stara pomoc da se dopuni novim elementima. na moje pitanje a sta da sam kupio novu i da sam je koristio da bi nekom spasio zivot npr, sta jel bih trebao kupiti novu ili samo dopuniti postojecu. slegnuo je ramenima. nemaju pojma. nemoj da vas neko zavlaci budalastinama od tumacenja. ako svi sastavni delovi kutije prve pomoci jesu po standardu koji vazi onda je i prva pomoc. ili, kupicu sve nove delove pojedinacno i staviti u kutiju.
imam uputstvo za prvu pomoc u jpg formatu.
imam uputstvo za prvu pomoc u jpg formatu.
Sto nas je vise to nas vise ima.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
kako beše, jesu li 4mm obavezni i na nepogonskim točkovima, za ovu zimu?
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Dare tebi su svi vucni !!!
Nisu obavezni za nepogonske , ova zima pa do sledeceg Leta !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
POceli su da kenjaju oko prve pomoci i kojekakvih sitnica za auto !!!
Kupite prvu pomoc to je obavezno , kanap i trougao !!!
Lance ne morate da imate dok ne pocne zima - ili lanci vam ne trebaju po gradu !!!
Juce razgovarah sa inspektorom !!
Kupite prvu pomoc to je obavezno , kanap i trougao !!!
Lance ne morate da imate dok ne pocne zima - ili lanci vam ne trebaju po gradu !!!
Juce razgovarah sa inspektorom !!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- zlatko83vr
Prva pomoc-nova valjda od sledece zime?
- altinjanin
Pa valjda do septembra sledece godine smo u obavezi da kupimo novi komplet prve pomoci,a od maja sledece godine sve 4 zimske gume krece zakon tj.od zime 2011.
A.C.A.B.Samar-Guja wrote:Juce razgovarah sa inspektorom !!