Rok za atestiranje plinskog sistema
-
Spartanac86
Rok za atestiranje plinskog sistema
Zanima me da li postoji neki rok od dana ugradnje autogasa pa do dana kada se mora podneti zahtev za atest??
Sto se mene tice ja bih ga atestirao i sad odmah, ali problem je u tome sto sam menjao motor a jos nisu regulisani papiri od motora, tako da ne znam smem li ovako da ga vozim na atest...Da li rutinski gledaju broj motora prilikom atesta? Verovatno ce da prave problem ako se ne slaze sa onim u saobracajnoj.
Sto se mene tice ja bih ga atestirao i sad odmah, ali problem je u tome sto sam menjao motor a jos nisu regulisani papiri od motora, tako da ne znam smem li ovako da ga vozim na atest...Da li rutinski gledaju broj motora prilikom atesta? Verovatno ce da prave problem ako se ne slaze sa onim u saobracajnoj.
Gledajući po zakonu auto ne bi smeo da voziš bez atesta, jer su na njemu vršene prepravke koje nisu fabričke i to zahteva atest.Ali naravno možeš da ga voziš na svoj rizik i da se nadaš da neće da te zaustave a ako te zaustave....
A što se tiče tehničkog, ovde u N.S. pre ćeš proći tehnički sa lošim autom nego bez atesta za plin.
A što se tiče tehničkog, ovde u N.S. pre ćeš proći tehnički sa lošim autom nego bez atesta za plin.
kizahood wrote:Nece te zezati taj rok sigurno. Sredi prvo to sa motorom, to ti je mnogo vaznije. Mnogo se lakse prolazi tehnicki sa plinom bez atesta nego sa neodgovarajucim brojem motora.
Nisam siguran, ali ili je 2 godine ili vise. Sigurno nije kraci od 2 godine.

Kad ugradiš u pravom servisu sve ti se lepo kaže.
-
Spartanac86
Pa ja imam jos 10 meseci do isteka registracije...a do tada ce mozda da usvoje novi zakon pa broj motora nece biti vise ni upisivan u saobracajnu...Zato bi bilo dobro kada bih mogao nekako da atestiram plin (imam sve papire od plina) u AMSS i upisem u saobracajnu, a broj motora da prodje ovako.
Jel gledaju oni to uopste?? Video sam samo da slikavaju nesto, a nisam zapazio da proveravaju brojeve sasije/motora.
Jel gledaju oni to uopste?? Video sam samo da slikavaju nesto, a nisam zapazio da proveravaju brojeve sasije/motora.
Pa pazi broj sasije proveravaju jer je on uglavnom lako uocljiv... a sto se tice broja motora... oni su uvek skoro zaprljani negde u nekom cosku pa ne znam da li ih bas uvek proveravaju... mozda ti i registrujes tako kola ali... ako te zaustavi policija i eto na terenu ti provere brojeve i ne poklapaju se... pa mogu da ti zveknu neku lepu kaznicu...
- milicevicv
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Meni su na tehnickom samo jednom gledali broj motora i to samo zato sto sam ja trazio da mi provere posto sam tek bio kupio samaru. Na atestu su mi broj sasije prepisali za solje i uporedili sa saobracajnom a broj motora nisu gledali, vec samo prepisali.
Inace ja sam atest radio godinu dana i 8 meseci posle ugradnje i nije bilo nikakvih problema, jedino sto mije je atest na instalaciju samo onoliko koliko je atest za bocu.
Inace ja sam atest radio godinu dana i 8 meseci posle ugradnje i nije bilo nikakvih problema, jedino sto mije je atest na instalaciju samo onoliko koliko je atest za bocu.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!