Ubacivanje drugog motora

Post Reply
Pera

Ubacivanje drugog motora

Post by Pera »

Hocu kod sebe da ubacim drugi polovan motor pa me interesuje kakva papirologija je potrebna i kakva je procedura?Motor je isto 1.3 od Samare.

ldjuras

Post by ldjuras »

Auto sa koga si skinuo motor mora biti odjavljen,onda sa tom saobraćajnom (u kojoj je udaren pečat da je auto odjavljen) i kupoprodajnim ugovorom za motor ideš na tehnički pregled gde konstatuju da ti je ubačen novi motor i onda sa svim tim papirima u sup po novu saobraćajnu.
Samo mi se čini da sa ugovorom o kupoprodaji motora moraš da ideš prvo u opštinu ili u poresku da ti udare pečat o plaćenom porezu, tj u tvom slučaju pošto je u pitanju motor a na njega se naplaća porez da ti udare pečat da se na njega neplaća porez na prenos vlasništva.
Tako je bilo u mom slučaju kad sam to radio.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ili sačekaš da vidiš da li će od jula da motor bude rezervni deo.

Pera

Post by Pera »

Jel se ugovor sklapa u agenciji i jel mi treba jos nesto sem saobracajne?I da li je potreban potpis vlasnika?Bas sam duduk za ove stvari :?
@choksi
I to je tacno.Nasao sam celu Samaru za 300 e,i vidim da na njoj ima dosta delova koje bih prebacio,ali najbitniji su mi motor i menjac,ako oni ne valjaju dzabe sve ostalo,idem sutra da je upalim pa cemo da vidimo sta kaze.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

Marko wrote:Netacno.

Auto ne mora uopste biti odjavljen.
SVE sto ti treba, je ugovor da si kupio motor. Odes na vanredni tehnicki, gde registruju promenu motora, i daju ti registracioni list.
Odes u SUP, i predas registracioni list, zajedno sa ugovorom, i saobracajnu...
Sutradan dobijes novu, i to je to.
Može li se tako uraditi i sa motorom drugog proizvođača?
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

Pera

Post by Pera »

Pera wrote:Jel se ugovor sklapa u agenciji i jel mi treba jos nesto sem saobracajne?I da li je potreban potpis vlasnika?Bas sam duduk za ove stvari :?
@choksi
I to je tacno.Nasao sam celu Samaru za 300 e,i vidim da na njoj ima dosta delova koje bih prebacio,ali najbitniji su mi motor i menjac,ako oni ne valjaju dzabe sve ostalo,idem sutra da je upalim pa cemo da vidimo sta kaze.
Marko kakva je procedura za ovo gore navedeno? :)

djape1977

Post by djape1977 »

sto se tice motora drugog proizvodjaca, bez atesta moze da se ubaci bilo koji motor iz iste proizvodjacke grupe. mozes kombinovati bilo koji fiat/lancia/alfa/zastava, vw/audi/seat/skoda/porsche.... e sad zasto je zastava svrstana u fiat grupaciju a lada nije :roll: ko ce ga znati kad su i jedni i drugi radili po licenci fiatova vozila... hocu reci da lada 2101/07 sa fiatom 124 ima isto veze kao i yugo sa fiatom 127 i 128 i florida sa tipom...
j***** auto bez kardana

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

Jeli neko možda radio atest za zamenu motora? Zanima me na šta obraćaju najviše pažnje i šta je to što kod njih ne može da prođe.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Predpostavljam da nema problema ako umesto motora 1300 u samaru ubacim motor od samare 1500?

Jedno pitanjce sta mozes posle da radis sa tvojim starim motorom?
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

ldjuras

Post by ldjuras »

Marko wrote:Netacno.

Auto ne mora uopste biti odjavljen.
Jesi li siguran,pre dve godine morao sam da uradim sve što sam i napisao jer nije bilo šanse drugačije, u NS sam obišao 5-6 agencija i kod svih je bio isti odgovor da moram prvo da odjavim auto sa kojeg se skida motor.I meni je to bilo nelogično ali govorili su da je takav zakon, ili sam ja bio baksuz da sam pogodio sve agencije moj do mojega.

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

savke wrote:Predpostavljam da nema problema ako umesto motora 1300 u samaru ubacim motor od samare 1500?

He-he, zavisi kako definises "problem" :lol:

Ako auto preregistrujes sa 1300 na 1500 kubika, bice ti skuplja registracija, a to je vec problem :wink:

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

Ljudi, kako izgleda taj ugovor o prodaji motora? Jel mora da se sklopi kod pravnog lica, jel treba da se overi na sudu i šta uopšte treba da piše u njemu?

Post Reply