Prvo izvinjenje jer je o ovome verovatno vec bilo reci mada se kod nas pravila stalno menjaju a i searc mi nije pomogao.
Za par dana kupujem samaru...
Situacija je sledeca: prodavac je vlasnik vozila, vozilo je registrovano do avgusta i ja nemam prebivaliste na teritoriji Bg-a.
Dosao sam do sledecih predloga: da uzmem ovlascenje i vozim dok ne istekne registracija ili da izvrsim prenos i uzmem nove tablice pa da odradim registraciju kada za to dodje vreme.
Da li se neko u skorije vreme bavio ovom problematikom?
Svaki savet oko ovog mi je dobrodosao pa izvolite....
Kupovina vozila
Kupovina vozila
moj auto u krivini kao pegla lezi
ispod haube besan pas rezi...
Re: Kupovina vozila
napravi ugovor i plati overu u bilo kojopj opstini u BG i vozi auto. kad istekne registracija onda moras da platis porez i prenos u opstini prodavca pa onda i nove tablice
j***** auto bez kardana
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
rizikujes ako ti prodavac postane nedostupan da vozilo ne mozes vise preneti na sebe, a rizikuje i on za svaki prekrsaj koji ti pocinis pred kamerama
mislim da je sad zakonom odredjen rok u kojem moras preneti vozilo i platiti porez i mislim da je taj rok sad sveden na nekoliko dana, u suprotnom sud ne uvazava starije ugovore sto moze dovesti do neugodnosti. Ako je rodbinska linija u pitanju onda ti ne treba ovlastenje uopste.
Ja sam jesenas kupio Samaru 1,5 diesel iz 1999 s prvom registracijom u 2000- toj godini i koliko se secam prenos i porez nisu bili skupi (mozda manje od 100 eur ukupno) pa smatram da je jednostavnije odmah preneti vozilo. Dobio sam saobracajnu na svoje ime i znam da to nisu bili neki veliki troskovi a dobio sam dokument o vlasnistvu vozila iako je bilo jos 5 meseci do isteka registracije. Nisu me terali na tehnicki pregled, koliko se secam bilo je potrebno popuniti registracioni list radi promene podataka o vlasnistvu i platiti taksu za novu saobracajnu (sve zavrsis u nekoj agenciji). Prenos sam obavio u Lazarevcu (Beogradska opstina) pa nisam morao menjati tablice tada, a porez se placa u opstini prodavca tako da ti svakako to nece zaobici da ponovo juris prodavca ako to ne uradis odmah, a mozes samo sebi napraviti probleme ako odugovlacis.
Uostalom uzmes saobracajnu od vlasnika i fotokopiras a s fotokopijom odes u opstinu i proveris cene prenosa i poreza.
mislim da je sad zakonom odredjen rok u kojem moras preneti vozilo i platiti porez i mislim da je taj rok sad sveden na nekoliko dana, u suprotnom sud ne uvazava starije ugovore sto moze dovesti do neugodnosti. Ako je rodbinska linija u pitanju onda ti ne treba ovlastenje uopste.
Ja sam jesenas kupio Samaru 1,5 diesel iz 1999 s prvom registracijom u 2000- toj godini i koliko se secam prenos i porez nisu bili skupi (mozda manje od 100 eur ukupno) pa smatram da je jednostavnije odmah preneti vozilo. Dobio sam saobracajnu na svoje ime i znam da to nisu bili neki veliki troskovi a dobio sam dokument o vlasnistvu vozila iako je bilo jos 5 meseci do isteka registracije. Nisu me terali na tehnicki pregled, koliko se secam bilo je potrebno popuniti registracioni list radi promene podataka o vlasnistvu i platiti taksu za novu saobracajnu (sve zavrsis u nekoj agenciji). Prenos sam obavio u Lazarevcu (Beogradska opstina) pa nisam morao menjati tablice tada, a porez se placa u opstini prodavca tako da ti svakako to nece zaobici da ponovo juris prodavca ako to ne uradis odmah, a mozes samo sebi napraviti probleme ako odugovlacis.
Uostalom uzmes saobracajnu od vlasnika i fotokopiras a s fotokopijom odes u opstinu i proveris cene prenosa i poreza.
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Porez na prenos plaća se u roku od 15 dana od overe ugovora. U suprotnom rizikuješ da te kazne za poreski prekršaj.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
Hvala na pomoci. Covek mi je dao ovlascenje (500din) i kada istekte registracija vrsim prenos, placam porez i registrujem je na svoje ime.
moj auto u krivini kao pegla lezi