Moja 110

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
djmiros

Moja 110

Post by djmiros »

Evo da se i ja predstavim sa svojim autom. Dakle, ukratko 110 1.5Gli 16V ,jul 2004god. presla 18000 km.
Dosadasnja eksploatacija i iskustva:
1. Ugradjene korube napred i pozadi (1600 din)
2. Redovne godisnje zamene ulja i filtera na svakih oko 6000km .Ulje TOTAL Quartz 7000 10W40 -da li je to uredu?
3. Zamena ne ispravnog modula paljenja (troskovi oko 7000din)
4. Zamena u sopstvenoj reziji lezaja 601Z u motoru el. podizaca prednjeg stakla kao i remont –podmazivanje lezajeva el.motora zadnjih stakala
5. Zamena auspuha-zadnjeg lonca (troskovi oko 3000 din) na oko 12000 km ili posle 2 godine , a i novi Kilerov moze ici do nove godine.
6. Primeceno da prilikom svake zamene ulja (na oko 6000 km) ne dostaje na pokazivacu nivoa ulja oko 3mm, odnosno trosi ulje-da li je to uredu?
7. Skripe paknovi prilikom kocenja- sta da radim?
8. Kada je auto malo vozim i nepostignem radnu temperaturu , posle toga tesko pali i moram duze da verglam- sta da radim?
9. Na otvorenom putu do mora CG trosi oko 5,5 lit(voznja do 100km/h), na putu do mora za Grcku oko 6,6 lit(voznja do 160km/h, u lokalu leti oko l0lit., zimi oko 12 lit.
10. Smeta mi sto kada kisa pada sva stakla zamagle jer se filter vazduha nakvasi vodom i nema dovoljno promaje u autu-koje je resenje problema?

Image
Last edited by djmiros on Wed Aug 15, 2007 9:16 pm, edited 1 time in total.

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Napisao si da si menjao modul paljenja, I ja imam problema s paljenjem. Kakve si ti to probleme imao kad si morao to da zamenis?

djmiros

Post by djmiros »

U toku voznje motor naglo izgubi snagu i ne moze da se vozi brze od 80 km/h a\ i jedva i to . Na uzbrdici jedva ide. Motor radi fakticki na dve svecice , jer modul ima dva kalema , po jedan za dve svecice. Meni je jedan kalem otisao. Lako se kvar otkrije i bez test kompjutera, samo moras biti pazljiv-oprezan prilikom skidanja kablova sa svecica.

Wolf66

Post by Wolf66 »

djmiros wrote:U toku voznje motor naglo izgubi snagu i ne moze da se vozi brze od 80 km/h a\ i jedva i to . Na uzbrdici jedva ide. Motor radi fakticki na dve svecice , jer modul ima dva kalema , po jedan za dve svecice. Meni je jedan kalem otisao. Lako se kvar otkrije i bez test kompjutera, samo moras biti pazljiv-oprezan prilikom skidanja kablova sa svecica.
Modul paljenja ili radi ili ne radi. Mora da je to bilo nešto drugo (kontakti kapla od modula do razvodnika ili...). To što si zamenio modul pa radi super sigurno si čačnuo nešto uz to. :wink:

djmiros

Post by djmiros »

Pa nije bas tako. Majstor je to otkrio test kompjuterom , a nakon toga potvrdio kvar pazljivim skidanjem kablova sa svecica. Uostalom , malo se i ja bavim elektronikom , a i sve se vidi sa ove seme. Pa pogledaj, jedan kalem aktivira svecice 1 i 4, a drugi 2 i 3. Na taj nacin motor moze da radi na dve svecice iako je neispravan jedan kalem. 1-3-4-2

Image

kissa

Post by kissa »

Imao si iste probleme kao i ja!!! Samo to sa paljenjem nisam imo nego sa anlaserom i bravicom!!!Nije vratio kljuc na bravici i sjebo mi anlaser!!! Podizaci su extra brzo otisli posto je Rus stavio plasticne koture preko kojih ide sajla.... I problem sa reglerom svakih 18meseci moram menjat jer nepuni akumulator i kako dodje zima nece da nabije radnu temp od 90stepeni i to je to,ali to je svega1200din zamenis i grejes se ko u sauni :D :D :D !!!! Moram da naglasim moja je 2000.prva serija i dosta se razlikuje od novijih!!! Spolja ne ali iznutra itekako!!!
Lada 110

SERZAS

Post by SERZAS »

o koliko je presla da vec ima probleme?
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

kissa

Post by kissa »

Moja 121000km....... a te probleme sam imo na samom pocetku na prvih 10000km.... da popizdis, a nema garancije.... Cika SLOBINO vreme.... Prva serija i dosta razlike u enterijeru ko st sam reko iznutra!!! Ali sad je sve okkkkkk :D :D :D Fala bogu!!!
Lada 110

vLADA

Post by vLADA »

djmiros, Zemo, gde servisiras auto? Ja sam danas registrovao u Loznici moju 110-ku (naravno tablice cu cekati dvadesetak dana posto ih nemaju)... Pozdrav od Loznicanina na privremenom radu u Beogradu :D

Wolfy

Post by Wolfy »

Evo da ti odgovorim na neke stavke...

2. Trebalo bi da bude dobro, mada bi ja pre sipao neku sintetiku :D
6. Ne bi trebalo da trosi ulje na tako maloj kilometrazi. Probaj da zamenis cep za ulje, mozda pusta pusta kod njega.
7. Menjaj, uzmi neke mekse i ne bi trebalo da skipe.

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

Vlado , idi kod majstor - Spajica ,kod Ekonomske skole u Lo. Prezadovoljan sam njime!
http://www.palvet.webs.com/

djape1977

Post by djape1977 »

normalna stvar da trosi ulje, ta 3mm su oko 0.3l/6.000 km. zanemarljivo.
sto se skripavih kocnica tice moj savet je da pocnes da kupujes grafitne plocice a ima ih u
"Autodiskont", Ugrinovacka 1, Beograd, tel/fax 011/31-66-441

063/22-45-76, e-mail autodiskont@yahoo.com,

Popust od 10%
sve za kocioni sistem: Lucas, Trw, Metelli...
filteri: ulja, vazduha, goriva, polena...
kaisevi: klinasti, zupcasti, kanalni...
svecice: Bosch, Beru, Ngk...
delovi trapa, lezajevi, nosaci motora....
amortizeri: Kayaba, QH...

kocice ti auto mnogo bolje a i neces zvucati kao voz
j***** auto bez kardana

Post Reply