Lada 2104 Twincam by djape

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

kosta978

Post by kosta978 »

Ma znam da bi FAD trebalo da je ok, ali sam od nekih ovde sa foruma čuo i loša iskustva sa njima, mada možda su imali posla sa plagijatima. Ja sam fad stavio na moj stari auto i za sad su ok. Bem li ga šta da radim

djape1977

Post by djape1977 »

al za malo. crkavale su mi fad kao i svake druge. centralna spona fad mi je na ladi trajala celih 25.000, menjao sam je u avgustu. ajde recimo da su ok sto se tice trajnosti ali moja zamerka za fad je da se sa njihovim kuglama tesko mota volan. mnogo lakse ide sa boljim kuglama.
j***** auto bez kardana

kosta978

Post by kosta978 »

Kod mene su još uvek kugle i spone od prve ugradnje i lako se mota. E sad me staviste u dilemu :?

djape1977

Post by djape1977 »

standardna prica sa ladom. prva ugradnja je ok, kad to jednom crkne - problem.

konkretno sto se tice trapova, sva moja iskustva na tu temu su price o problemima.

kugle kupljene po buvljacima od rusa i ukrajinaca su mi trajale po 2-3.000km i imale nezgodan obicaj da bez ikakvog upozorenja ispadnu u voznji. desilo mi se dvaput sa dve razlicite lade. kad se to desi, iskrivi se i donja viljuska ako imas srece, a ako ne razbijes i karter i jos po nesto jer kad ispadne vise nemas kontrolu nad vozilom. video sam jednu 2104 kako se prevrnula na autoputu jer je ispala kugla na oko 80km/h. krajnje nezgodno i nije za igranje definitivno.

fenox kugle nisam ni pokusao da kupujem, poucen iskustvom sa njihovim hidraulicnim cilindrima koji crkavaju posle dva dana.

fad kugle i spone sam kupovao i ugradjivao na svoj f132 tokom '90. ih jer nije bilo drugih na nasem trzistu a porucivanje delova iz inostranstva je bilo prakticno neizvodljivo. trajale su mi po 15 - 20.000km. kuge nisu ispadale ali bi prolupale prilicno brzo ( i krajevi spona se razdrndali) i geometrija trapa je odlazila do djavola sto me je kostalo guma i guma. otud potice i dobar deo mog iskustva sa raznim proizvodjacima i modelima guma. kupovao sam polovne i menjao ih na 10 tak hiljada km, uglavnom zbog razglavljenih trapova.
krajem 2006. sam kupio i ugradio fad duze krajeve spona i centralnu sponu za moju 2104 jer nisam bio raspolozen da cekam nedelju - dve na italijanske. greska. vec posle oko 20.000 su se raspali krajevi a centralna posle 25.000. u mom slucaju godinu i po dana. e sad za nekoga ko vozi 5.000 godisnje fad je verovatno sasvim ok. za mene nije.

kad mi musterija dodje sa vec kupljenim delovima ja ugradim sta su doneli uz napomenu da garanciju ne dajem ako im nisam ja prodao i delove.
drugarovom caletu sam na 2102 menjao kugle prosle godine i primetno se teze mota volan sa novim fad u odnosu na stare na kojima je pisalo "sdjelano v sssr".
musteriji sam menjao kugle i komsiji na 2107 i on je kupio fad. takodje se teze mota u odnosu na stare razglavljene pitaj boga cije.

italijanski delovi su, za razliku od prethodnih primera, skroz druga prica. na moju prvu 2104 sam posle ispadanja kugle kupljene na bubanj potoku ugradio kugle od f132, "fiat ricambi originali". donje od 132 idu i gore i dole na ladu. samo treba da se prosire rupe za srafove u viljuskama. neverovatno koliko se lakse motao volan kad sam ih ugradio. sa 195/60/14 se moglo bez frke s/m/tati u mestu! kad sam je slupao posle oko 40.000 jos su bile perfektne i bez trunke lufta.
na sledecoj ladi, 2107 su bile fabricke ruske kugle i spone, u jadnom stanju sa puno lufta i jedna je na kraju i ispala. opet sam zamenio viljusku i sve komplet. ovaj put delovima italijanskog proizvodjaca "frap" po ceni od oko 8e/komad. opet se motao volan nevidjeno lagano, kao sa kuglama od 132-ke. kad god bi seo u neku drugu ladu, u prvi mah bi se iznenadio kako je teska na volanu.
na sadasnjoj 2104 su donje kugle fabricke sa mazalicama pa ih redovno podmazujem, a gornje su crkle i staivo sam od belgijskog proizvodjaca "birth" kao i krajeve spona opet po oko 8e/komad. sa sadasnjim 195/60/13 napred se mota u mestu i u voznji mnogo lakse od napr shonetove 2105 a on je bas skoro sve to menjao. 2107 slupana od musterije pre par meseci isti slucaj. nigde lufta, nove fad kugle i 165/70/13 i mota se teze nego moja.
najkrace receno, kad sam stavljao italijanske delove uvek je dosad bila situacija da sam zamenio deo i zaboravio da uopste postoji.
j***** auto bez kardana

thedieselpower

Post by thedieselpower »

JEDINO STO MRZIM KOD LADE SU KUGLE I SPONE KAD ISPADNE TRKALO NA SRED ULICU PA SVIRE NERVOZNE SOFERI PA OTERIVANJE U U 3 LEPE........ MATERINE :D :D :D A KAKO POD KOE IME DA TRAZIM DA SMENIM NOVE POSTO NA KRAJU SE KAD TAD PUCICE OPET :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :?: :?:
DIESEL POWER THE DRIFT KING

djape1977

Post by djape1977 »

iskljuci caps lock, velika slova oznacavaju vikanje.
kupi kugle i spone
Frap
Ocap
Birth
fiat ricambi originali
ma bilo sta sto je proizvedeno u evropi
j***** auto bez kardana

kosta978

Post by kosta978 »

Da li ima po prodavnicama da se nađu kugle i spone od ovih proizvođača što si pomenuo, a da su original za ladu.
Dal pašu i spone od f132 (duže i kraće)
Ovde dole u Pirotu teško da mogu da se nađu delovi ovih proizvođača

djape1977

Post by djape1977 »

frap, ocap i birth ima po radnjama po bg, spone bi trebalo da odgovaraju od 1300/125/132, mada nisam bas 100%siguran. sto nema za ladu, trazi za fiat 124. sad su na mom autu birth spone kupljene u prodavnici u zemunu. deklarisane su kao spone za 124 i malo se razlikuje krivina na duzim krajevima ali nema veze, rade fino i nema nikakve prepravke pri ugradnji. sto ne nazoves gazela komerc pa ih pitaj da ti posalju post expresom kad im legne uplata, a ti lepo uplatis u banci/posti u pirotu? ako nece mogu i ja to da ti zavrsim ali ipak pokusaj prvo sam
j***** auto bez kardana

kosta978

Post by kosta978 »

baš ću da ih zovem danas, da vidim šta će da kažu. sad gledam na OCAP sajtu da li imaju i nosače spona, ili bar one biksne što idu u nosač... nemaju. Ako bude problema, čućemo se

kosta978

Post by kosta978 »

Djape sad sam zvao ove iz gazela komerca, kazu nemaju ni spone ni kugle i nisu ih do sad ni naručivali. Pitao sam ih i za silen blokove, kažu nisu ni to do sad naručivali. A niti imaju nameru da naruče. Ja ih pitam dal uopšte imaju nešto, mislim, zbunjen sam skroz. Sad sam našao broj neke prodavnice u Zemunu: Auto ricambi u Ugrinovačkoj 24, sad ću njih da zovem

thedieselpower

Post by thedieselpower »

Hvala za CAPS LOCK informacija nisam znao sorry
i hvala za info oko firme za spone pozz.
DIESEL POWER THE DRIFT KING

djape1977

Post by djape1977 »

Djape sad sam zvao ove iz gazela komerca, kazu nemaju ni spone ni kugle i nisu ih do sad ni naručivali. Pitao sam ih i za silen blokove, kažu nisu ni to do sad naručivali. A niti imaju nameru da naruče. Ja ih pitam dal uopšte imaju nešto, mislim, zbunjen sam skroz. Sad sam našao broj neke prodavnice u Zemunu: Auto ricambi u Ugrinovačkoj 24, sad ću njih da zovem
z....vaju iz gazela komerca, pa meni su prosli mesec porucili i prodali silene za f124, a njihov radnik na kasi mi rece da imaju i centralnu sponu na lageru.
u fiat auto ricambi sam ja pokupovao sve sto su imali na lageru od fiatovih originalnih delova, ali imaju ili mogu da poruce "birth", od njih sam i kupio birth krajeve spona o kojima sam pricao i hardijev zglob birth
e bas cu da nazovem u ponedeljak gazela komerc da vidim ko koga zaj......
j***** auto bez kardana

kosta978

Post by kosta978 »

Ajd molim te vidi, kako me nerviraju, mamu im &*^%$. Zvao sam i ove Fiat auto ricambi i tamo mi lik reče da nit to imaju nit nabavljaju. Sve bre neki šaljivdžije :roll:

djape1977

Post by djape1977 »

Ajd molim te vidi, kako me nerviraju, mamu im &*^%$. Zvao sam i ove Fiat auto ricambi i tamo mi lik reče da nit to imaju nit nabavljaju. Sve bre neki šaljivdžije
sta ti zapravo treba od delova trapa? daj spisak, da ti nabavim. placas nabavnu cenu + postarinu. ok?
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

da ladini delovi trapa nisu idealni to se slazem ali od fordovih isto nisu bolji, ali cudnu sreciu imam pa sa kudlama I sponama nemam problema 30 ooo to jest na svako trece menjanje ulja profilakticki promenim sve napred pocev od sailen blokOva jer pocnem da oseciam razliku u dadu desne I leve strane trapa. I kad uporedim skinute delove desna strana izgleda 2 puta vishe razgazena, valjda zbog rupa. a sto se tice zadnjeg dela jos je tu sve u originalu pa necackam, prekjuce sam ubacijo sierrine opruge pa ce mozda tvrdoca da ih jednom rasklima.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

Post Reply