Lada 2104 Twincam by djape

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

djape1977

Post by djape1977 »

sileni si drugacije konstrukcije od ladinih. unutrasnja caura je mnogo deblja i od aluminijuma je, a guma je odprilike duplo tanja nego kod lade. rezultat je da je u voznji auto malo tvrdji u prednjem delu i dosta precizniji na volanu.

na kraju cele sage odem ja na reglazu trapa i to ovaj put nabasam na pravog majstora. zasto pravog? zato sto jos od pre nekoliko meseci, kad sam uzjasio ivicnjak sa 40 na sat, konstantno mi auto vuce u desno. mislio sam da je do neke od komponenti trapa. u medjuvremenu sam kojesta menjao i dva puta bio na reglazi trapa i auto je nastavio da vuce u desno. posle ove sad zamene silena je takodje vukao u desno. u auto servisu "Adam" u tosinom bunaru je majstor prikacio auto na masinu i merenjem dosao do toga da je ceo prednji desni tocak povucen unazad za 4 stepena tojest 2,5cm. sta je krivo? desni krak sasije je na mestu gde se kaci donja viljuska popio deo udarca i iskrivljen je za oko pola santimetra. to na kraju viljuske daje onih 2,5cm. odlicno, lada ima mogucnost stelovanja tockova napred nazad (valjda je strucni naziv zatur tocka?) za oko 1,5cm. desni napred za 1,5cm, levi nazad za 1cm i sada je auto na meri i vise ne vuce u desno, ni u voznji ni pri kocenju. cena reglaze? 1700dinara. zasto to ostali koji su radili reglazu nisu uradili, zato sto ih je bolelo dupe! VELIKA preporuka za auto servis "Adam" u tosinom bunaru!
j***** auto bez kardana

aleksa

Post by aleksa »

Adam stvarno radi najbolje,radio mi je neke druge automobile,i uvek je sve bilo uradjeno perfektno,mada sam ja isao u Jakuba Kuburovica.
Inace,auto ti je bruka,sreo sam te par puta na autoputu izmedju Zemun polja i Zemuna,izgleda extra,jedinstveno,a tek zvuk!!! :mrgreen:

djape1977

Post by djape1977 »

hvala.
to za zvuk je uglavnom posldica razvaljenih auspuha. nemam srece sa tim nikako. treba ovih dana da odem da mi namontiraju skroz novi izduv pa ce onda valjda biti i malo normalniji zvuk
j***** auto bez kardana

Alekre

Post by Alekre »

Djape, kako montiras silene? Ja uvek umlatim ruke cekicem iako ih mazem tovatnom mascu :roll:

djape1977

Post by djape1977 »

a tako znaci!!!! svi cutite kao kurve za silene, samo ja kukam a svi znaju kako se menjaju... :!:
Ja uvek umlatim ruke
uvek? koliko puta do sada? :D
Gedora, 24 nastavak, i udri
a ovaj vec i napamet zna velicinu gedore :lol:

nadjes nastavak za gedoru koji je precnika kao sesiric na silenu, sto rece marko 24 ili koji je vec, manji za gornje, veci za donje, stavis preko silena i udri. naravno ne po prstima. a koj ce ti tovatna mast? to mazes ruke kad se izubijas? umesto pavloviceve? :D
j***** auto bez kardana

Alekre

Post by Alekre »

Pa kontam da lakse klizi u rupu :lol:

djape1977

Post by djape1977 »

ne u ovom slucaju.
inace, u zivotu, ako moras da podmazujes da bi kliznulo u rupu, negde gresis :D
j***** auto bez kardana

kotor2

Post by kotor2 »

Pedja gde se tacno masaju dimenzije na tim mercedesovim silenima u odnosu na ladine.

atropin
Automobil: VAZ 2103

Post by atropin »

djape1977 wrote:ne u ovom slucaju.
inace, u zivotu, ako moras da podmazujes da bi kliznulo u rupu, negde gresis :D
fino covjek kaze!

Alekre

Post by Alekre »

E jbg, nece silen da ovlazi :lol:

djape1977

Post by djape1977 »

dimenzije su sve "skoro"
duzina, mada nije ni bitna, je ista
spoljni precnik je manji za 1mm
unutrasnji je manji za 4mm

resenja:
unutrasnji precnik na silenima povecan razbusivanjem unutrasnje aluminijumske caure sa 12 na 14mm. ima dovoljno materijala za razbusivanje, unutrasnja caura ima spoljni precnik 20mm. osovina na koji se navlace sileni strugom obradjena i precnik sa 16mm smanjen na 14mm. osovina je od nekog ozbiljnog materijala, oseca se pri masinskoj obradi, tvrda je do zla boga. da, teoretski jesam oslabio trap ali mislim da ne cini nikakvu bitnu razliku. ako moze mercedes da funcionise sa osovinom od 12mm, moze i lada sa 14mm. u krajnjoj liniji, ladina osovina je 16mm tu gde lezi silen ali milimetar dalje gde je matica i navoj je 14mm fabricki.

problem spoljnog precnika resen tako sto sam cekicem od 400g utukao delimicno viljusku na mestu gde silen lezi i na taj nacin smanjio rupu. i tako je viljuska od najobicnijeg lima debljine 2mm. nikakav celik nije u pitanju, za razliku od fiata 125 i 132 na kojima sam imao prilike da radim. u svakom slucaju, silen je legao tesno u viljusku kako i treba.

na meckinim silenima nema falca ili sesirica kako god vec da se zove. iskoristio sam crknute ladine silene da odsecem taj deo i navarim ga na nove silene. da, pri varenju se ostecuje guma. ne ako se zavari kako treba, uz hladjenje i pazljivo varenje po ivici. cak i da jesam ostetio gumu u silenima, ostecenje je na samom kraju a ne na sredini gde je najveca sila jer viljuska lezi na sredini silena.

svi sileni koje sam do sada probao su od mekane gume za razliku od ovih koji su od tvrde gume. sada u steku imam komplet silena za fiat 132, fabricki, fiat ricambi originali, guma je tvrda kao kamen, a po obliku i konstrukciji su veoma slicni ladinim. ma mazdi 626 sam skidao desnu prednju viljusku da bi zamenio kuglu (nabija se pod presom, nema srafove uopste) i tada sam bas gledao silene. isto tvrdi kao kamen. to mi donekle daje nadu da bi ovi sada mogli i da potraju.
j***** auto bez kardana

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

:)

Image

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Sad ce te ubije nije oprana za slikanje :)))))
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

djape1977

Post by djape1977 »

uslikao si me kod matoraca sam bio na rucku! otkud ti u bloku 37?

mmmm da. nije oprana, soferka je pukla, fali staklo fara, sj*** sam haubu pri farbanju, moram opet, retrovizori su od mecke 123, nagovorio me vojvoda kad sam bio u SU, fleke od ulja nisu moje...
j***** auto bez kardana

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

djape1977 wrote:retrovizori su od mecke 123, nagovorio me vojvoda kad sam bio u SU
Da su crni a ne ovako ispolirani - onda da, ali ovako...
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

Post Reply