Samara 1300s totalni tuning

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Markan1500

"Novi motor"

Post by Markan1500 »

Evo ja kupio 1500 motor za samaru
Plato sam ga 120 kn (16euro)
I to sam slučajno naletio na njega. Vidio sam kod jednog čovjeka parkiranu samaru bez registracije. pitao ga za nju i na kraju došli do toga da ima jedan motor viška.
Image

Nema mjenjač ni drugi stvari ali glavno da je blok i glava na mjestu, sad dali valja vidi ću ovi dana.
U planu je tuning. (još vidim šta ću)
jel netko radio motor na 3 specijalu i jel sta jači?

djape1977

Post by djape1977 »

teoretski.
bolje uradi glavu kako treba, rasiri usisne i izduvne kanale, usisnu granu i stavi karburator od nekog fiata 1,6
j***** auto bez kardana

Markan1500

Post by Markan1500 »

Mislim da ću oko glave i grane posvetit najviše vremena da što više izvučem snage.
Računo sam ako cilindar proširim za 1mm na sva 4 dobijem tek 35 ili 40 kubika to bi ispalo 1540ccm nevjerujem da bi bilo 3ks.
jedino da je stavit klipove od nekog drugog auta, ali di nać i koji se mogu lako upasirat?

Karburator sada imam samo od 1300.Bilo bi dobro od drugog auta. mislim da ću morat mjenjat dizne ili tak nešta? i jel imas kakve razlike između 1300 i 1500.

Evo neki materijali sa neta, prevedeno na googlu pa baš i nepiše sve ispravno

Prilično "Laki" opis, ali dovoljno dobar za početak.

Osnovni motor tuning za Lada 1200-1600 (85-110BHP)
Ovaj opis je napisan za one koji sudjeluju u moto aktivno. Budući da ovaj opis ne obuhvaća postizanje maksimalne snage mogu, ti motori mogu se koristiti na gradskoj ulici .
Preduvjeti uspješnog tuning je: tehničko znanje, zanimanje, neke posebne alate i ventila profinjenost alat, drugi sa savitljivom osovinom, poliranje / dorade alat. Povećanje snage se postiže uglavnom kroz izmjenu originalnim dijelovima, samo ispušni sustav će biti obnovljena. Prije početka rada, budite sigurni da imate motor mehanički savršen.
1. Klipnjače: Skidanje prekomjerne težine u gornjem dijelu. Mjera njihove težine: oni moraju vagati što je jednako moguće, u roku od 1 gram. Donja prekomjerna težina mora ukloniti , no pokušajte zadržati originalne stabilnost i ravnotežu četiri komada: jednaka utega! Nakon tih, izraditi i poljski šipki (smjer: od jednoga kraja do drugog, sprečavanje pukotina.) Nakon završetka, šipke klipa mora imati pravi kut.
2. Rad na glavi cilindra počinje paljenjem komori. Sprječavanje samo zapaljenja ,morate okružit svaki oštri kut / kut od radijusu od 0.5-1.0mm. Na svjećice rupa radijus 3.0mm. Na 1200ccm i 1300ccm motore 1.0-1.5mm se obrija s glave cilindra povećati omjer kompresije. Na 1500ccm i 1600ccm to neće biti učinjeno, u tim slučajevima bloka motora će biti obrija: 1.0-1.5mm previše. Da bi cilindra diše mnogo bolje kod viših okretaja, usisni ventil sjedalo mora se povećati na d = 34mm, ispušni ventil sjedalo do 28.5mm. Uzimanje 45-stupanj alat ventila profinjenosti, 1.5-2.0mm membrana u obliku ventila-sjedala se priprema. Njeno novo pojavila rub je zaobljen s polumjerom od 0,5 mm. Unos rupe (u glavi) su proširen za 30 mm, ispušni se 28.5mm od strane alat sa savitljivom osovinom. Valve nositelj je zaobljena, usisnih i ispušnih rupe su polirani.
3. Sve vrste rasplinjače može se mijenjati. Najnoviji tip (sa vakuum unaprijed + vakum drugi barelu otvaranje) može se koristiti bez izmjena. Sljedeće tablice sadrže jet informacija za 1200 i 1500 ccm motora:
1200/1300ccm:
mehanička drugi drugi cijev vakuumska cijev

I. II. I. II.

cijev promjera 23 24 23 27
Idle gorivo mlaznih 0,45 0,60 0,45 0.5-0.7
Idle air jet 150 180 150 155
Glavni jet 130 150 130 165 - 170
Mali venturi 8,5 10,5 8,5 8,5
Gorivo jet 1,50 - 1,90 1,50 - 1,90 1,65 - 1,90 1,65 - 1,90
Air Jet 1,20 1,20 1,20 1,20
Smjesa jet 1,70 1,70 1,70 1,70

1500ccm: I. II.

cijev promjera 24 - 26 23
Idle mlaznice se ne promjene
Glavni mlaz zraka 150 150-170
Glavni jet 130 150-165
Mali venturi 8,5 8,5

4. Ispušni sustavi
4.1.: 1. verzija. Originalni sustav koristi se osim stražnji prigušivač, koji može biti pripremljen kao što je prikazano na slici ispod. Ovaj šal povećava snagu sa 7 BHP odnosu na original.

4.2.: 2. verzija. Od originalnog sustava samo Y-cijevi koristi se, od ove točke cijeli sustav je zamijenjen. originalne 40mm (?) cijev je zamijenio sa 50mm (?). U Istočnoj Europi, Robur kamiona ispušnih cijevi je savršen za to. Ovaj sustav ne sadrži prigušivači, samo prigušivač je prikazano u nastavku. Ovaj sustav nam daje dodatni 13BHP. Ispušnom cijevi moraju biti duge 30cm. Ova mjera mora biti točno, u suprotnom povećanje snage neće doći 100% učinak!
Image

Samara Float Level Podešavanje - po gm
Razina Solex plutaju postavka nije težak zadatak, ali dvije strane moraju odgovarati
eachoteher. Tu je predložak, koji se može pripremiti od kartona za primjer.
Pazite: ta slika nije ispravna, ako bude ispisan. Molimo reproducirati na listu
papira, s točno dimenzija. Tada možete ga izrezati.

Važna obavijest o njegovu uporabu: kad uključite rasplinjača poklopac naopako. Ima
plutaju dva dijela. Plovci moraju biti na istoj razini. U usporedbi s
prilogu temlate, mora postojati razmak od ne više od 1mm. To se može 1mm
uključena u vaš predložak kao mala kvrga.

Pera

Post by Pera »

Svaka cast za trud i entuzijazam,ali po meni je ovolika petljancija apsurdna oko ladinog motora,jednostavnije je ubaciti mmotor sa neceg drugog sto vec ima 100 konja.
Razlike u karburatorima ima,u diznama sigurno,za ostalo necu da tvrdim.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Markan1500

Re: Samara 1300s totalni tuning

Post by Markan1500 »

Evo ja registrirao ladu i to bez atesta, na tehnickom su ga izmjerili i vidli da se dimenzije nisu nesto promjenile. malo je širi za 5 cm i kraci za 7 cm. gume su upisane u knjižicu. motor je ostao isti 1.3 ali jedva je prošao na eko testu.
Jedva smo prešli preko praga tehničkog zato što je zakazao novi regler i ostao bez struje, al to je bilo sređeno za par minuta.
motor je dosta nemirno radio, možda zbog karburatora ( očišćen i prepakovan) ili neceg drugog.
Dan poslje mi je motor prolupo, bio je loš i jedva je išao. kompresija je bila na svima 9,5, a sada na jednom cilindru je 4. Mislim da je ošo koji ventil.
Sreca je sto imam motor 1.3 viska. trenutno ga ugrađujem.
za jaci motor nemam sredstava $ -trenutno

Tuniram si jedan karburator poliram distributere, stanjio sam nosace klapni i šarafe. ispoliro grla karburatora.

javim vam ako dobijem koji ks ili više potrošnje.hehe
:D

Markan1500

Re: Samara 1300s totalni tuning

Post by Markan1500 »

Pozz ljudi. Nema me dugo na forumu lada je još na životu, ali nije registrirana. Ponovo sam ju prefarbao prošle godine. Mislim ju još malo sredit (nove folije, prepakovat letvu volana) pa ću ju teška srca dati u prodaju. Ako je tko zainteresiran neka mi ponudi neku dobru cijenu (auto je u dobrom stanju kao na fotkama gore). Detalje i slike ću staviti ovaj mjesec.

Post Reply