moja Samara 1.5 diesel iz 1999 (2000) godine
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: moja Samara 1.5 diesel iz 1999 (2000) godine
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
baš je ljepo čuti da si stigao kuči bez novih problema

"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera
Citao sam svaki post svih 7 stranica, trebalo mi je oko sat i vise vremena, jer mi je bilo interesantno sve ovo sa Ladm Diesel, popravke, prepravke, stelovanja i to, pa cu iskoristiti priliku da pohvalim Elekronicara za svo stpljenje i zelju da Lajku dovede u odlicno stanje (ja bih popizdeo i prodao bih je) kao i detaljnom opisu i fotografijama svakog poduhvata, detaljno nema sta.
Samo me interesuje, kad stavis sve na papir kompletno koliko te je do sada izisla novaca?
Samo me interesuje, kad stavis sve na papir kompletno koliko te je do sada izisla novaca?
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Od momenta kupovine preko prenosa vlasnistva, poreza, registracije, ...
sav kupljeni materijal (dosta delova sam imao jer sam rastavio za delove dve samare odavno) i ne racunajuci moj rad
,... preciznije iz mog novcanika ukupno izaslo je oko 1650 eur ako me secanje dobro sluzi. Da sam drugima placao rad bi vredeo pretpostavljam oko 500 eur.
Ma nije sve u novcu, kad nesto volis onda je matematika u nekom drugom planu.
Nameravam ovakav isti diesel motor da ugradim u neku Ladu 11x serije i svestan sam da ce me kosta mnoooogooooo, al opet tu su finansije u pozadini razmisljanja o takvom projektu. Napominjem da kad nesto radis s uzivanjem i kad nesto volis, a za to je mozda malo slaba rec hobi, onda se sve drugacije posmatra.
,... preciznije iz mog novcanika ukupno izaslo je oko 1650 eur ako me secanje dobro sluzi. Da sam drugima placao rad bi vredeo pretpostavljam oko 500 eur.Ma nije sve u novcu, kad nesto volis onda je matematika u nekom drugom planu.
Nameravam ovakav isti diesel motor da ugradim u neku Ladu 11x serije i svestan sam da ce me kosta mnoooogooooo, al opet tu su finansije u pozadini razmisljanja o takvom projektu. Napominjem da kad nesto radis s uzivanjem i kad nesto volis, a za to je mozda malo slaba rec hobi, onda se sve drugacije posmatra.
U potpunsti te razumem, kad nesto volis onda je cena u drugom planu. Jel planiras da jos nesto radis oko nje, nesto oko stylinga, recimo lepo bih joj cucnule neke felgice lepe, mozda bad lock (mislim da samara ima prevelike farove za celu koncepciju vozila) pa bih ja malo spustio haubu preko 
- elektronicar
sto se felni tice to je sasvim ok primedba, mada ja licno u felnama ne uzivam, tako da necu u tom smeru investirati
sto se dizajna tice ni tu ne zelim da napravim da na prvi pogled samara odstupa od standardnog izgleda. Ovakva kakva jeste deluje mi nekako intimno "samo za mene".
Ako bih stavio dobre felne i malo poradio na dizajnu plasim se da bi mnogo upadala u oci a ja vise volim da na izgled uopste ne bude upadljiva (ne volim da se mnogo exponiram, cene me oni koji me upoznaju).
Mnogi je ovako podcenjuju i imaju svoje ranije formirano misljenje o Samarama. Ovako tek kad sednu malo u nju i kad ih provozam ili kad ih eventualno pustim za volan dozive nesto sto se potpuno suprotstavlja njihovom ranijem misljenju i bivaju ugodno iznenadjeni. Ako bi im pre toga auto bio na oko privlacan mozda ne bi bilo toliko pozitivnih iznenadjenja kad je isprobaju.
sto se dizajna tice ni tu ne zelim da napravim da na prvi pogled samara odstupa od standardnog izgleda. Ovakva kakva jeste deluje mi nekako intimno "samo za mene".
Ako bih stavio dobre felne i malo poradio na dizajnu plasim se da bi mnogo upadala u oci a ja vise volim da na izgled uopste ne bude upadljiva (ne volim da se mnogo exponiram, cene me oni koji me upoznaju).
Mnogi je ovako podcenjuju i imaju svoje ranije formirano misljenje o Samarama. Ovako tek kad sednu malo u nju i kad ih provozam ili kad ih eventualno pustim za volan dozive nesto sto se potpuno suprotstavlja njihovom ranijem misljenju i bivaju ugodno iznenadjeni. Ako bi im pre toga auto bio na oko privlacan mozda ne bi bilo toliko pozitivnih iznenadjenja kad je isprobaju.
- elektronicar
razocarao sam se danas kad sam zavirio ispod moje dieselke. Mislio sam da cu po pitanju limarije biti miran bar nekoliko godina al nece me.
Menjao sam nosac menjaca jer je samo malo napukao al reko ae da vidim dal ce da smiri trzanje i uspelo je, s celim nosacem trzanja vise nema i najverovatnije zbog toga mi se ranije cepala cev auspuha.
Gledali i mehanicari i komentarisali da toliko mala pukotina ne bi trebala da dozvoli tolike trzaje al mozda je u kombinaciji sa omeknutom gumom ... Ma vazno da sam to resio.
Muci me limarija.
Pukotina na desnoj kutiji gde se srafi zadnja greda. Hmm ... deluje ozbiljno

prednji vezni lim isto ima pukotinu oko koje se siri korozija

deo sanjke (unutarnjeg kosa) promatrano od strane tocka:

isto to promatrano iz motornog prostora odozdo:

ovde je propao patos gde sam vario ojacanja za sedista iz volvoa (velicine kokosijeg jajeta):

rupica u predelu donjeg desnog dela pozarnog lima do desnog kosa (rupica oko 2x2cm):

jos jedna rupica do zadnjeg nosaca motora (menjaca) (rupica oko 2x2cm):

Sta mislite koliko je situacija ozbiljna ?
Kako odraditi ?
Koliko vremena ce trebati da se ovo sanira (popravi) tj. koliko bi trebalo da ostanem bez auta dok majstor to ne popravi ?
Koliko novca po vasoj proceni treba pripremiti za majstora ?
Dal da ove sitne rupice na pozarnom limu zanemarim do sledece jeseni ili je neophodno i to odmah odraditi ?
...
Menjao sam nosac menjaca jer je samo malo napukao al reko ae da vidim dal ce da smiri trzanje i uspelo je, s celim nosacem trzanja vise nema i najverovatnije zbog toga mi se ranije cepala cev auspuha.
Gledali i mehanicari i komentarisali da toliko mala pukotina ne bi trebala da dozvoli tolike trzaje al mozda je u kombinaciji sa omeknutom gumom ... Ma vazno da sam to resio.
Muci me limarija.
Pukotina na desnoj kutiji gde se srafi zadnja greda. Hmm ... deluje ozbiljno

prednji vezni lim isto ima pukotinu oko koje se siri korozija

deo sanjke (unutarnjeg kosa) promatrano od strane tocka:

isto to promatrano iz motornog prostora odozdo:

ovde je propao patos gde sam vario ojacanja za sedista iz volvoa (velicine kokosijeg jajeta):

rupica u predelu donjeg desnog dela pozarnog lima do desnog kosa (rupica oko 2x2cm):

jos jedna rupica do zadnjeg nosaca motora (menjaca) (rupica oko 2x2cm):

Sta mislite koliko je situacija ozbiljna ?
Kako odraditi ?
Koliko vremena ce trebati da se ovo sanira (popravi) tj. koliko bi trebalo da ostanem bez auta dok majstor to ne popravi ?
Koliko novca po vasoj proceni treba pripremiti za majstora ?
Dal da ove sitne rupice na pozarnom limu zanemarim do sledece jeseni ili je neophodno i to odmah odraditi ?
...
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
samara i ove nove mnogo brže trunu od klasike, voli bi da me neko uvjeri u suprotno ali ne računamo ona auta što se parkiraju u bure sa kiselim kupusom
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Pa ne znam ja sam tek pret-prosle godine radio limariju na samari ! Eto koliko je izdrzala ! Mada ju je tata kad ju je kupio 91-e (posto onda nisu mogle korube da se nadju) zastitio sa voskom i body-jem !
Elektro. Ovo su sitnice ali valajlo bi odradi ti ih !
Elektro. Ovo su sitnice ali valajlo bi odradi ti ih !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Sve sitnice,ali taj deo oko zadnje grede moze biti problem,i kod mene se na samari pojavila jedna rupa na tom delu,skinuo sam sajlu,ocistio brusilicom sa zicanim nastavkom do kraja,zavario drugo parce lima preko,ofarbao,zastitio spolja i iznutra,pa cemo videti dokle ce.
Takodje da bi se sredio taj deo oko nosaca menjaca,mora se skinuti tepih iznutra,kod prednjeg dela,a najbolje i cela sedista i tabla kad vec ima onu rupu na pozarnom zidu,sve u svemu,nezgodan posao,ali sta da se radi.
Takodje da bi se sredio taj deo oko nosaca menjaca,mora se skinuti tepih iznutra,kod prednjeg dela,a najbolje i cela sedista i tabla kad vec ima onu rupu na pozarnom zidu,sve u svemu,nezgodan posao,ali sta da se radi.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
dan dva posla. neces znati dok ne povadis tepih i sedista. odradi sto pre. tu gde ti vidis pukotine je sve iznutra trulo bar 3-4cm na svaku stranu oko pukotina. do proleca ce da procveta i bice rupe da gurnes dva prsta.
para? nezahvalno je ovako po fotkama. izvadi tepih i sedista i vrati samo vozacko sediste pa dodji do mene da bacim oko.
para? nezahvalno je ovako po fotkama. izvadi tepih i sedista i vrati samo vozacko sediste pa dodji do mene da bacim oko.
j***** auto bez kardana
Ja na ovim slikama ne vidoh nista ozboljno, samo rutinske popravke kao kod ostale samare ali valjalo bih to da popravis sto pre i to pre ove zime jer onda zna da bude rizicno ako prezimi pa da ga uhvati so i voda a sobzirom da je diesel motor podosta tezi od benzinca i da tu bas lezi nosac motora ja bih to sto pre popravljao dok god ima mesta gde da se vari jeste urgentno ali ne toliko opasno i strasno ako se na vreme resi! Jesi li ti kada u zivotu video kako izgleda trula greda kod Opel Vectre A u kombinaciji sa trulim osloncima opruga, pa se to lepo uradi i bude tip-top, ovo kod tebe je macji kasalj!
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
nij to tvoje ništa gle ovo golf tas 1 1983 nakon prethodne zamjene praga od strane profesionalaca iz banjalukeZašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela