Moja bivša (Samara 1.3)

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
marko.jovanovic
Automobil: Bravo 1.9JTD

Moja bivša (Samara 1.3)

Post by marko.jovanovic »

Evo nađoh fotke moje bivše Samare 1.3.
Inače, beše to tužna priča. Zaleteo sam se da kupim auto, kao da mi je krava stala na nogu. Beše to recimo 2004. I tako sam za 1100€ kupio Samaru sa fotki (inače fotke su iz 2009, kada je već uveliko bila kod drugog vlasnika). Elem, ko će kome ako ne svoj svome :-x , i tako sam i ja kupio tu kršinu 1987g, na preporuku mehaničara koga znam, inače ortak mog burazera od tetke itd. Da skratim, ispao sam som neviđen :sad: , stalno sam morao da je popravljam, pored sitnica koje su svaki čas riknjavale pukla mi je opruga na jednom ventilu. Odem ja kod majstora (Brada iz Mirijeva), i čovek mi pošteno odradi, da kažem polu generalnu - zamenio je shebane ventile (izduvni izgoreli), karike koje su bile u k... Inače sam stavio i 4 nove gume Tigar 635. Pa sam naravno menjao glavni kočioni, pa sam mogao da izginem, srećom na parkingu su mi pukla kočiona prednja kočiona creva. I kao šlag na tortu, non stop me je drkao karburator, stalno je trzala, kada treba da otvori drugo grlo. Servisirao sam ga na okretnici trole na Zvazdari i kod Gavre, i nemaju pojma, bolje da sam kupio novi, a lepo sam ih pitao, i svi tvrde, ma jok, sve se to sređuje. Mislim da sam za popravke i održavanja pukao jedno 1500€ najmanje, u roku od oko 1.5 godinu. I kap koja je prelila čašu je bilo kada sam zabo neku rupu pre uključenja na Zrenjaniski put iz pravca Opova, i otpao mi je neki šraf na karburatoru, i naravno, maler, ako skinem nogu sa gasa auto se ugasi, tj pojebao se ler gas. Dođem ti do BG-a, ostavim auto ispred sestrine zgrade, dam joj ključeve, okrenem se i odem. Rekoh prodaj je - 50 evra - 50 evra, samo da je moje oči više ne vide, jer sam sutradan putovao u Rusiju. I proda ti auto tipu iz Banatskog Karlovca, čovek je sa njim sabio preko 70.000km, išao na more par puta, i pametno je uradio što mu je ugradio plin, em je mnooogo ekonomičnije, em ne zajebava. Jbg, nekome je život majka a nekome maćeha, ja sam sve ispopravljao i prodao auto (ode za 550EUR), samo da ga ne bi polio benzinom i zapalio, a čovek se sit navozao za male pare.

Image Image

ImageImage

Rekoh sebi, ruski auto više nikada, osim neke nabudžene Lade, i to isključivo da bude klasika - RWD, i da bude top sređena (znači da se ulože pristojne pare), na primer kod djape1977. Ovako jok. Voleo bi da imam para i vremena za sređivanje neke Volge 24, ali to su pusti snovi.
Dotle se vozi traktor Bravo 1.9JTD, još da mu turim čip, tek ima da ide kao pobesneo :xixi

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Re: Moja bivša (Samara 1.3)

Post by BokeYGTi »

ti bas nisi imao srece... :sad:
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

isto sa mojom samarom izašla mi na vr glave čeka da završim 2107 i putuj igumane
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

vazman
Automobil: Lada 111+2103

Post by vazman »

:) a jebiga. Odradila ona svoje mnogo prije kad si je ti kupio. Kolko joj je bilo godina? 17 :D :D Šta si ti očekivao. Nov auto. 8)

Gdije su ti ostali auti tog godišta?? Stari japanci i korejci su još prije završili u starom gvoždju.. Mnogo Lada iz slovenije je završilo na prostorijama bivše Juge, a starih japanca i korejaca i kod vas nema više. Paš ne pamtim kad sam poslednji put video hjundaja ili kiju koja bi bila proizvedena prije 2000g. Nema jih više.

Ja sam Ladu 111 2000g. kupio 2003, manje ili više bila je super, sad u poslednju godinu dana ona polako počela da nešto zeza.. ajde, borit ću se ja dok može, nadam se izdrži još koju godilnu ili dvije. :) sve ima svoj kraj :( uprkos svemu ona je samo ove godine prošla 25 000 km :) (ukupno 125 000)
Image
"Službeno vozilo": Astra - čeka da bude zamjenjena sa Vestom :)
Ponosan vlastnik:
Lada 1500 SL/2103, g. 1979, certifikat oldtimera
Lada Riva 1600/2107, g. 1985, certifikat oldtimera

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ma kod rusa se zalomi teko da ponekad se nakupi dva - tri manja kvara i onda zeza ali to se pregura i teraj dalje. ;) svaka lajka gura bez problema 250 000(sa odrzavanjem koje imaju sluzbena kola citaj menja se kad se sete da promene ono sto se mora...) sa boljim i vise...
nov defender je prosle godine skiknuo sa 40 000 na satu a imao je najbolje odrzavanje od celog parka...
drugaru na akordu iz 2001 ispala kugla na semaforu(srecom) sto je najgore njemu je bila sumnjiva i oterao majstoru sa novom u gepeku i rekao menjaj a ovaj ga odgovori"nemoj to je originalan deo ima da traje jos koliko hoces" sva sreca ispala je sa 5 na sat....
da ne navodim dalje svaki polovnjak trazi pregled i odrzavanje a ako se ne zna oko mehanike onda ili mnogo para u džepu ili majstora u koga imate beskonacno poverenje ( a on znanje...)
inace velika muka ne gine , sto bi neko uopste kupovao nova kola da nije tako.... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Post Reply