jedino se osovinica produži osječeš od ladinog razvodnika osovinicu odmjeriš tačne dimenzijeodneseš tokaru on ti napravi čauru preko zabuši ubaci 2 osigurača i to je to nemoj ići na ovu moju gore opciju jer mi je pukla osovinica kasnije na sastvu nije je 100% pogodio u centar a paukla tek poslije 500 km pa sam onda nabacio čauru
od problema samo sam imao da mi je crkla 1 svjećica

inače možeš ler naštimati skoro do 500 obrtaja da radi mirno lada ide sa tim paljenjem mnogo bolje i nikakvih problema potrošnja se drastično promjenila(iz razloga meni nepoznatog platina nisam mogao nateć ispravan kondenzator a i boboina original za platinsko bila, pa je kao rezultat toga bilo nenormalno trzanje i tenkovska potrošnja i išla je ko kilava) ubrzanje do 80 ko golf 1.8 karburatoraš s tim da mi je karb drugi itd....
uglavnom nije komplikovano a mnogo je jeftinija varijanta nego da uzimaš original
pazi ima još bolja opcija golf 1.6 razvodnik odnese se tokaru da napravi prsten debljine odnosno čauru 1mm koja se nabaci da ne šeta razvodnik u bloku jer je manjeg promjera i opet osječeš ladinu osovinicu i obradi joj se vrh da bude pravougaonog oblika odnosno kao vrh uljne pumpe od golfa ta osovinica se ubaci u blok od lade ozgo razvodnik i imaš neuništivo paljenje to ću sebi na 2107 kad dođe na rea ako ne ubacim 2.0 audi u nju

Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela