Moja Lajka
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Moja Lajka
Lično - ne isplati se, bolje je ostavi za donora delova a uzmi neku koja je ok limarijski pa nju lepo doteraj po svom ukusu. Možda tu crvenu u pozadini? Jer bila je u kanalu, lupana, vučena i cimana i bojim se da će imati gomilu nekih grmlina koji će ti praviti neke bezvezne probleme a koji će se teško otkrivati.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Zadnju gredu mozes od mene da dobijes po ceni otpadnog gvozdja (tj, onoliko koliko si spreman za nju da castis), a ja tu gredu cuvam bas za nekog od nasih clanova kome zatreba inace bi odavno otisla u staro gvozdje mada je skroz ispravna.
Ako ne zamenis tu gredu onda budi spreman na cesce kupovanje gume na tom tocku jer ce se guma brzo i neravnomerno trositi.
E sad ako si spreman pored toga da u nju ulozis jos 1500 eur onda ulazi, sredjuj je i uzivaj u restauriranju, a ako ne onda je ostavi sebi za delove a kupi jos jednu za mnogo manje novce pa bar imas auto kojem nije pomerena geometrija nekim sudarom.
Ja licno smatram da treba uvek cuvati neku celu samaru za delove da ne trcis u prodavnicu za svaku sitnicu, tako da je ne bih prodavao na otpad jer se i ne mogu dobiti neki novci za nju a tebi ce vise vredeti kroz delove ako sledece vozilo opet kupis samaru.
Sad probaj da odlucis izmedju cetiri varijante:
a) ne radis nista, koristis je kakva jeste i svestan si nestabilnosti u zimskim i klizavim situacijama i brzo trosis tu zadnju gumu
b) zamenis samo zadnju gredu i nista drugo ne restauriras nego samo normalna exploatacija i odrzavanje
c) ulozis u farbanje, limariju, ... nisi ni svestan da ako kazes majstoru da zelis u nju da ulozis ogromne novce da ce ti svaki majstor naci poneki savet kako da ih potrosis u svoju samaru i bez problema mozes u nju uloziti 1500 eur dok trepnes a i dalje ce to biti samo ista samara samo ce malo bolje da izgleda
d) kupis drugu samaru a ovu ostavis za delove sebi i jeftino odrzavas tu svoju drugu samaru narednih nekoliko godina jer sve sto ti zatreba od delova imas u svom dvoristu
Ako mene pitas najbolja je opcija d) a posle nje opcija b)
Ako ne zamenis tu gredu onda budi spreman na cesce kupovanje gume na tom tocku jer ce se guma brzo i neravnomerno trositi.
E sad ako si spreman pored toga da u nju ulozis jos 1500 eur onda ulazi, sredjuj je i uzivaj u restauriranju, a ako ne onda je ostavi sebi za delove a kupi jos jednu za mnogo manje novce pa bar imas auto kojem nije pomerena geometrija nekim sudarom.
Ja licno smatram da treba uvek cuvati neku celu samaru za delove da ne trcis u prodavnicu za svaku sitnicu, tako da je ne bih prodavao na otpad jer se i ne mogu dobiti neki novci za nju a tebi ce vise vredeti kroz delove ako sledece vozilo opet kupis samaru.
Sad probaj da odlucis izmedju cetiri varijante:
a) ne radis nista, koristis je kakva jeste i svestan si nestabilnosti u zimskim i klizavim situacijama i brzo trosis tu zadnju gumu
b) zamenis samo zadnju gredu i nista drugo ne restauriras nego samo normalna exploatacija i odrzavanje
c) ulozis u farbanje, limariju, ... nisi ni svestan da ako kazes majstoru da zelis u nju da ulozis ogromne novce da ce ti svaki majstor naci poneki savet kako da ih potrosis u svoju samaru i bez problema mozes u nju uloziti 1500 eur dok trepnes a i dalje ce to biti samo ista samara samo ce malo bolje da izgleda
d) kupis drugu samaru a ovu ostavis za delove sebi i jeftino odrzavas tu svoju drugu samaru narednih nekoliko godina jer sve sto ti zatreba od delova imas u svom dvoristu
Ako mene pitas najbolja je opcija d) a posle nje opcija b)
Crvenu u pozadini sam kupio za delove kada je ova slupana, verovali ili ne, platio sam je 120e, jer je bila bas dosta trula.. Ali je imala odlican motor i menjac koji sam kasnije prodao za 130e.. Morao sam sa nje da osecem napred onaj lim izmedju krila da stavim na svoju, jedino je on i valjao, sto se lima tice, a ostatak zavrsio u otpadu Sa nje sam prebacio zadnju gredu, ako se to tako zove, ali je problem sto nije ona u pitanju, vec se meni cini da se lim pomerio ili dole gde se kaci kod ona tri srafa.. inace tu gde se kaci zadnja greda nije trulo, jer bi prilikom siline udarca otkinula drzac.. Imam dve nove gume vintere pozadi, jos nisam pimetio tragove ostecenja na njima, jer je to svega 0.5 cm pomeren tocak u nazad.. Niko ko je do sada gledao ladu ne primecuje, mada se meni cini da jeste.. Jos cu da razmislim, jer nisam bas ni u najboljoj novcanoj situaciji sada, pa cu videti.. Ova je inace isla prosle god na more bez problema u ovakvom stanju i svakog meseca gazi 1000 km u proseku..
Vidakovic Dejan
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4