Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Altinjanin 112

Post by altinjanin »

Sta trtlja ovaj u vezi pumpe? :roll: :roll: :roll:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin

Post by altinjanin »

Mislim taj sto je pisao,NE Bruyoni sto je stavio ;) :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Odradjen servis,ulje,filteri,od aprila sam presao 8500,kad su istocili staro ulje,ono zuto i dalje,mogao sam jos da teram tako,ali reko ajd' da promenim pred zimu.Sto se tice agonije paljenja,i dalje isto,nekad hoce,nekad nece,sve provereno i nista,prikljucen na komp,nema greske,nista vise necu da diram,sipam i vozim.Hteo sad ovaj put da sipam ulje Ligui Moly,po preporuci Milanovica986,medjutim zaboravih da odem do Kit komerca posto su oni i uvoznici,tako da sam i dalje ostao na Elf-u,Inace lajka ide opasno dobro,u nedelju planiram put u Temisvar na soping turu za kucu.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Srećan put i okači nam cene da se i mi preračunamo.

altinjanin

Post by altinjanin »

Hvala,hocu ;) U danasnje vreme,svi smo svesni koliko je kod nas sve skupo,hrana narocito,hemija za kucu,bukvalno sve,i svi se trudimo da pazarimo jeftinije,u velikim marketima..kad covek predje preko granice sve to je jeftinije,i to dosta,razmisljao sam dosta dugo gde da idem,Segedin otpada jer mi je daleko,putarina do Subotice i nazad je oko 1200 dinara,ili da idem alternativnim putevima,ali ipak je daleko,Bosna,opet putariina do Sapca ili vec gde se iskljucuje za BJeljinu,plus zeleni karton,opet kosta,i dodjoh na ideju Temisvar,a u julu sam bio sa prijateljima,mada nisam tad nesto puno pazario,ali sam video i uverio se da se isplati otici,jos ako ide cetvoro,podeli se plin ili vec sta,onda ispadne smesno.Putarine nema,od mene do Temisvara ima 175 km,placa se samo Rumunska vinjeta 3e i vazi 7 dana,sto je smesno.Idem u najveci trzni centar u istocnom delu evrope Julius mol se zove i nalazi se skoro u centru Temisvara,lako je doci,table su na svakoj raskrsnici,a i da pitate svi ce vam reci.Centar je ogroman,cak sam se izgubio nisam znao kako da izadjem :mrgreen:.Radnjica,butika,svega,sto se tice garderobe ima sta god pozelite,cene su slicne kao kod nas,u samom centru tog velikog mola je ogroman hiper-market,npr.kao nasa 3 tempa ili metroa,udjete lepo,kolica u sake i udri...ja kada sam u julu bio iznenadio sam se cenama,evo reci cu sta sam tad kupio,kazem nisam tad nesto puno para imao,prosto sam eto malo razgledao,pa reko aj da se nesto i pazari,ulje maslinovo-spansko je bilo oko 250 din litar[u dinarima cu govoriti,inace su cene u leima,1e je 4,48 lea],prasak za ves-tecni litar je bio oko 200 dinara,paste za zube oko 90 dinara,sokovi 2litre oko 70 dinara,pivo :prvi i to onaj tomahavk od 2,5 l je bio oko 100 dinara,aceto balsamico-tj.sirce od groznja Italia litar oko 250 dinara,otprilike to sam kupio,bila je vrucina tako da nisam smeo sireve vakumirane,sunke itd.ali ovaj put obavezno kupujem.Sad cu detaljno cene pogledati,pa cu vam sve lepo preneti,pa eto razmislite,sto da ovde platim dajem porimer 100e za kupovinu,kad tamo mogu za te pare da kupim vise stvari,raznovrsnije i kvalitetnije.

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

srecan put i povratak i da lepo pazaris taman kad se vratis da nam javis kave su cene u temisvaru svega i svacega.

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

[quote="altinjanin"]...Segedin otpada jer mi je daleko,putarina do Subotice i nazad je oko 1200 dinara,ili da idem alternativnim putevima,ali ipak je daleko.../quote]
Zato ne treba da ides za Segedin nego na Tompu,a autoput naravno izbegavas tako sto ides alternativnim putem preko Zrenjanina i svratis kod mene na pice.Druga opcija ti je da dodjes do mene,popijes kafu i ides samnom do tompe i delimo putni trosak,posto ja idem tamo svakih mesec-mesec i po dana da napunim kucu sa hranom i hemijom.Cene su mnogo nize nego u segedinu,a povrat poreza na granici pokriva gorivo.
Mogu da uzmem racun da malo preracunam cene,ako nekoga interesuje.Napamet znam,da su sirevi npr. 400-450,kobasice od 500-650,dezodoransi 150-180,mineralna vode od 2 litre 20 dinara...Prasak za ves je samo za nijansu jeftiniji,ali je original nemacki,cenu ne znam.
Bas me zanimaju cene u Rumuniji,ako se vise isplati,onda menjam lokaciju!

altinjanin

Post by altinjanin »

Stigoh ja iz Temisvara,sve je u putu bilo na najvisem nivou,lajka jezdila ko zmaj :D .Malo sam duze cekao pri ulasku u Rumuniju jer se vinjeta kupuje pre nego sto dodjete na rampu,jer su gospoda jela burek,ali to je trajalo oko 10-ak minuta.U povratku sam cekao oko pola minuta,nema guzve,niko vas nista ne pita,samo traze da vide saobracajnu,gepek da otvorite[rumuni] i to je to.E sad,kupovina je protekla sjajno,pazarili smo za 50 e,to je oko 217 lea.Evo ja cu vam reci sta sam sve kupio i koliko sve kosta:
-prasak za ves-gel 3 litre je oko 500 dinara
-pivo :) tomahavk 2.5l oko 100 dinara,razne vrste,Skol,Temisvarsko,Neumarkt,Silva.
-paste za rube-colgate oko 100 dinara,ali je bila akcija kupis jednu,pa druga gratis,oko 150 dinara
-tecni sapun za ruke veliko pakovanje 70 dinara
-mali tvrdi sapuni miris maline[fenomenalno mirisu] komad 20 dinara
-sokovi 2l oko 90 dinara
-fanta od grozdja,kivija i neki mix oko 100 dinara 2l
-margarin sa maslinovim ulje,veliko pakovanje oko 100 dinara
-kackavalj,400gr oko 200 dinara
-zimska salamica dugacka oko 170 dinara
-1kg cureca prsa oko 165 dinara-AKCIJA :prvi
-sirevi,za mazanje 6 komada 50 dinara
-samponi veliki zenski nivea oko 150 dinara
-balsami i ostale sitnice za kupanje
-konzervirane ribe,u raznim uljima i sosovima,komad oko 100 dinara,ali konzerve su ogromne,duguljaste,plosnate.
-otprilike je to,to,zaista se isplati,guzva je ogromna u tom hiper marketu,ali rade svih 50 kasa.Ako nekog zanima jos nesto neka pita,ja sam zaista odusevljen kupovinom,i vredi otici,sledeci put planiram bar 100e da potrosim.

Imre

Post by Imre »

A za koliko treba da pazaris da bi trazio povrat poreza?Ja mislio da ti ides napuniti frizider i kucu za mesec dana.

altinjanin

Post by altinjanin »

E ne znam,ma gde cu bre za mesec dana,nema sanse,narocito piva :mrgreen:

stalker92
Site Admin
Site Admin
Automobil: '81 Ford Taunus TC3

Post by stalker92 »

'Ajde ako imate iskustva recite kako funkcionise to sa povratom poreza... :)
'81 Ford Taunus TC3 1.6 L
'07 Zastava Yugo Koral In 1.1 DMB
'99 Peugeot 306 GTI-6
'02 BMW 330i E46
'04 Suzuki SV650

Imre

Post by Imre »

U prodavnici gde pazaris bi trebao prvo da pitas da li imaju Tax-free obrazac,da ne bi pazario a na kraju ispadne da nemju.U segedinu svi veci marketi imaju,tamo slobodno pazari.Treba da pazaris u vrednosti od najmanje 52010 forinti,to je oko 195 evra.Na kasi trazis da se popuni obrazac,u Tescu treba da trazis kod na info-pultu pre kupovine i ono posle vracas na isti info pult gde ti popunjuju obrazac.U tescu ne treba pazariti,ne daju isti procenat nazad,tamo ti daju samo oko 10%,a npr. na Tompi oko 18%.Tax-free obrazac ne dobijas zbirno od svih mesta gde si pazario,samo po racunu sa jednog mesta,znaci ne mozes da pazaris u metrou za 100 i u tescu za 100.
Posle taj papir predajes kod madjara na granici,na horgosu je to krajnje desna traka,oni tamo overavaju i sledeci put dobijas pare nazad u madjarskoj,obicno na istom metu gde si i pazario.Nasim carinicima na pokazujes taj racun ni za zivu glavu,osim ako vas ima vise u kolima,posto se moze uneti roba u vrednosti od 100 evra po glavi.Obicno ni ne gledaju,ali ponekad mozes naici na nekog otkacenog.
A jel zna neko proceduru za rumuniju?Ja sam mislio da nas drug Altinjanin ide da pazari sve i svasta,a na kraju ispada,da je samo pivo uzeo...
:mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Je l' ti to meni? :!: :!: :!: :!: ma pazario sam bre sve i svasta,ali ipak pivo ima prednost,sta cu kad imam pesak u bubregu,pa mi je doktor rekao sto vise piva :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Jedno pitanjce,kada palim auto,malo cvili kais,sekund,dva,..sta ciniti?

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Dotegnuti PK kaiš alternatorom. Ili ako PK kaiš nije menjan promeniti ga

Post Reply