Vectra B se proizvodila do marta 2002. tako da se sa njom, po pitanju limarije, nece usreciti. Nisam siguran ali misam da su Vectru tek od C modela cinkovali. Ma ja jos jednom kazem, Astra G je izmisljen auto za Dejcu, pogotovo onaj 1.6 8v motor. Zasto? Delova na kiosk ima, jeftini su, motor pouzdan i jednostavan, bez previse elektronike, trapovi takodje. Dejca se i onako malo razume u mehaniku i elektriku, mislim da bi mogao i sam da ga odrzava.bruyoni wrote:Za Astru bih se složio, ali zaključno sa G, takođe i Vectra B oba od 2002 kada je GM krenuo da cinkuje kompletno vozilo. Sve sa canbus-om, uključujići senika bih izbegavao. Ne znam za šta ćeš Dejča prevashodno da koristiš vozilo ali ako ti je glavno tegljenje cveća, zemlje, saksija... Dacia Pikap, 1,9 dizel, malo troši, raga od motora, ima dobar menjač, ima polušasiju, zadnja vuča ili 4x4 delova ima kvalitetnih.
Za Scenika nisam siguran da je tako jednostavan, odnosno mislim da je Astra G jednostavnija. mozda je prostraniji od Astre G (ali mozda) ali mislim da je sklon kvarovima na elektronici. s druge strane, obzirom na to cemu ce da se koristi, mislim da Scenik ne bi mogao da podnese takvo rabljenje kao Astra, cini mi se da je nekako meksi i vise mi je onako porodicni auto za put nego da sluzi kao radno magare. poznajem coveka koji se bavi gradjevinom i ugradnjom oluka, koristio je Scenika u ove svrhe godinu dana i jedva docekao da ga proda, i onda je presao na Astru G upravo sa gore pomenutim motorom, i sluzi ga 3 ili 4 godine bez greske, prezadovoljan je, sto za Scenika nije mogao da kaze.
Sa trece strane, ako malo vratim film, do sad ne videh ni jednu firmu koja se bavi poslovima (tipa dostavnjaci, gradjevinci, limari, stakloresci itd itd, razumete valjda sta hocu da kazem) da u sluzbene svrhe koristi Reno Scenik dok sam se Astri karavana i pick up-ova nagledao, a srecem ih i dan danas.
Ako bas hoces auto koji je po izdrzljivosti jednak Ladi, jednostavan, pouzdan, sedista kao fotelje, da mozes da ga tovaris i vozis po bespucima, travi, njivama, do Vlasine ili gde vec a da pritom ne zakacis nigde od ispod, moja topla preporuka (iz iskustva), pre Astre G bi bila DACIA LOGAN MCV. Ja sam je 2 godine godine izrabljivao svakodnevno i nije posustala nikad i nigde, bila je 1.5 dci. za 2 godine 260.000 km, bez ijednog ni najmanjeg kvara, ako ne racunamo potrosni materijal. tebi bi benzinac vise odgovarao.
evo jedne koja mi se zasvidela https://www.polovniautomobili.com/putni ... i-ambiance