Lada Žiguli 2103
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- josif visarionovic
- Site Admin

Prvo sto mi bode oci je ona crna nalepnica preko celog zadnjeg stakla, neoriginalne zavesice (nove originalne kostaju par stotina dinara), zatim male crvene nalepnice na zadnjim blatobranima, korozija... Dobar je potencijal.spasoje wrote:Josife, kakav ti je sad utisak o mojoj 2103? Treba da bude kao tvoja nekad...
Moja bela je bila jos gora kada sam je kupio, pa je na kraju izgledala veoma fino. Nemoj da odustajes i sve sto nije fabrika stavljala, nemoj ni ti.
Vidi se da je dosla u prave ruke. Mislim da joj je korozija najveci problem. Na slikama se vide ivice rubova, krilo, vezni lim, pragovi, a mozda i vrata da su naceta korozijom. Veliki je posao sve to popraviti, ali ako imas mogucnosti (citaj para) onda je treba odraditi ljudski (puni varovi, bez puno gitovanja) i sve novo, pa farbanje u komori.
Pozz.
Ovako, Josife...
Nalepnica mi ne bode oči, ali bih voleo da imam nalepnicu kao litvanski Lada klub. Bela i velika.
Zavesice napred nisu originalne, ali pre radova na proleće, nisam hteo da ih skidam. Zadnje su original Vazove, skinute sa dedine 2107. Imala je i dva ukrasna kaiša na zadnjem braniku, njih sam skinuo, pa ću možda staviti jedan veći, opet ruski. A te crvene šljokice me ubijaju. Sećaš se kakva je bila?! Sa hromiranih detalja je to skinuto, a sa lima ne, tek kad se bude farbala. Potom lajsne. Trebam da nađem 2 male nove na pored prednjih žmigavaca, 2 na pragovima, i na desnom krilu, a da nisu bušene. Sreća, pa mnogo toga je na njoj ostalo autentično, skoro svaka sitnica... Ne bi škodili noviji branici. Imam dvoje novih vrata, levih, nove pragove, krila, i trebam da kupim prednji vezni, a možda i uzmem polovan. Trap je dobar. Osim malih bočnih gredica koje su propale. Ali kola će mi variti porodični prijatelj, vlasnik 2101, pa mi stavlja originalne gredice starije od mog Vaza. Pisao sam da je 40 godina varioc.
Zahvaljujući Vojvodi i Huri, nalazim dosta delova koji znače.
A od farbanja u komori nema ništa, jer ja sam je na jedvite jade kupio, i pravo je čudo kako sam se izborio da je vratim u ovo stanje.
Tu smo da se pomažemo, pa ako imaš neki značajan detalj, javi...
Nalepnica mi ne bode oči, ali bih voleo da imam nalepnicu kao litvanski Lada klub. Bela i velika.
Zavesice napred nisu originalne, ali pre radova na proleće, nisam hteo da ih skidam. Zadnje su original Vazove, skinute sa dedine 2107. Imala je i dva ukrasna kaiša na zadnjem braniku, njih sam skinuo, pa ću možda staviti jedan veći, opet ruski. A te crvene šljokice me ubijaju. Sećaš se kakva je bila?! Sa hromiranih detalja je to skinuto, a sa lima ne, tek kad se bude farbala. Potom lajsne. Trebam da nađem 2 male nove na pored prednjih žmigavaca, 2 na pragovima, i na desnom krilu, a da nisu bušene. Sreća, pa mnogo toga je na njoj ostalo autentično, skoro svaka sitnica... Ne bi škodili noviji branici. Imam dvoje novih vrata, levih, nove pragove, krila, i trebam da kupim prednji vezni, a možda i uzmem polovan. Trap je dobar. Osim malih bočnih gredica koje su propale. Ali kola će mi variti porodični prijatelj, vlasnik 2101, pa mi stavlja originalne gredice starije od mog Vaza. Pisao sam da je 40 godina varioc.
Tu smo da se pomažemo, pa ako imaš neki značajan detalj, javi...
Ваз 2103, 1979.
- josif visarionovic
- Site Admin

Mislim da negde imam lajsnice oko bocnih zmigavaca i zmigavce, moram pogledati. Nista ne obecavam , ali pogledacu, jer vec dugo ne radim sa ladinim delovima, pa mi se mnogo toga zagubilo.
Nisam video zadnje originalne zavesice, ali ako kazes da si ih stavio ,ok.
Vezni lim polovan, ni u snu.
Nov je suvise jeftin da bi se zezao sa trulim polovnim.
Nisam video zadnje originalne zavesice, ali ako kazes da si ih stavio ,ok.
Vezni lim polovan, ni u snu.
Nov je suvise jeftin da bi se zezao sa trulim polovnim.
Ovako bi trebala da izgleda 2103 premazana ovim odličnim sredstvom koje se prska kompresorom. Poseduje veliku prednost u odnosu na kobit. Prvo, ne maže se četkom i ne nanosi se debeo sloj, kao sloj kobita. Tako lim može slobodno da diše, i sprečava se truljenje. Osim toga, ovo postaje čvrsta masa, koja se ne guli.

Posto slavimo rodjendan kluba iduceg meseca (5 godina) napravicu spec nalepnice pa ako ostane nesto imacu u vidu da ti stavim u koverat i da ti posaljem nekom prilikom, pa da imas 
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!