lada 111 podgorica
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
ivan_lakcevic
Re: lada 111 podgorica
ljudi veceras,vozio sam se po gradu,i dosao do jednog makadamskog puta preko koga sam morao preci,put je jedno 1.5km dugacak i prepun je rovova i lokava ogromnih i blata,makadamski put..polako sam vozio prvom i drugom na vrh gasa jer je bilo previse rupa i vode i blata,kada sam prosao taj put dosao sam na asfalt i vozio jos jedno 500m,i tu se parkirao ispred kuce druga,i bio tu jedno 15-20minuta,i kada sam posle 20minuta uzeo da upalim auto,lampica od kompjutera je ostala da radi i kad je auto upaljeno,normalno se upalilo auto,normalno zvuci,ide,staje,sve normalno kao i lampica ne gori,e sad ta lampica pokazuje neku gresku,lampica na instrument tabli,koja gori kada se da kontakt,ujedno gori i lampica od ulja akumulatora,i kad se auto upali sve se ugase,a ova je sad ostala da radi,kako mogu saznati zasto se upalila? posto na osnovu voznje i karakteristika auta,nemogu znati zbog cegaa je jer sve radi 1/1....moze li biti sto sam vozio po velikim lokvama da sam skvasio neki senzor ili kompjuter,i po rupama...bas je off road bio.... dajte neki sajvet,a ako se lampica ne ugasi ujutro kad upalim auto povescu na dijagnostiku da vidim sta je,mada 20e nije malo...ali dali se kome to do sad desavalo i moze li uzrok biti lokve i rupe,pa da se lampica ugasi ujutro...neki savjet pomoc...bilo sta....
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Ona narandzasta,kao slavinica?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
skini "minus" klemu sa akumulatora,
pa je vrati posle 20-ak sekundi
trebalo bi da bude sve u redu

pa je vrati posle 20-ak sekundi
trebalo bi da bude sve u redu
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!
-
ivan_lakcevic
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Engine.jpg eto ta,ajde da probam pa cu javiti.... ako ne pomogne sta moze biti razlog? lokve velike ili.... pomagajte...radi 1/1,samo bode oko,prije sat se upalila kad sam krenuo....
-
ivan_lakcevic
nemam alata nocas,da skinem kleme,treba kljuc,ali sad sam opet palio auto posle 4sata i opet gori ,normalno pali,normalno radi,normlano prima gas,sve 1/1,ali lampica gori,i sta moze biti? lokve ili?
nadji kljuc, rekoh ti resenje .....
Fool me once, shame on you!
mozda si skvasio senzor istrosenosti plocica.... uglavnom reset preko MINUS kleme i teraj dalje, ne panici naranzasta svetla su UPOZORENJE a crvena su opasnost....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
-
ivan_lakcevic
rijesio sam skidanjem kleme,a nocas mi se upalila na 2sekunde u toku voznje,i ugasila odma!
-
ivan_lakcevic
jutros na pumpu,ne bjese 95tice,ja nasuh 98micu,i ima pomaka na bolje
sad ne znam da li je dbr sto sam usuo 98micu...koliko ce trositi..stetiti....
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Je l' osecas razliku,kako se auto ponasa?Ja sam to sipao stalno kada sam preko granice isao,auto ide mnoogo bolje,manje trosi,razlika je velika..naravno skuplji je.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
-
ivan_lakcevic
auto se ponasa tako,da kad sam morao do sad da verglam 2 puta,sad nemoram
pali iz prve,vruc-hladan... ne trza kad vratim iz trece u drugu,na primer,ili ne trzne kad dodam gas,u 2goj,3coj...vec konstatno prima..i ideee bas ide...140km/h je vozih....na otvoreno...3.600/700obrtaja,ako sam dobro zapamtio
,ali sam se raspitivao da bas i nije dobro jer je ovo bezolovni koji treba u nju,a ovo super koji sam ja usuo... mada cu probati i ovaj od 100oktana imaju 2pumpe u pg koje imaju i 100oktana....
a razlika je 2-3centa u cijeni...na 35-6l koliko mi vazda stane kad tocim do cep-a to je 70centi-70dinara skuplje....neosjetno,samo kad bi znao da PROVJERENO ne steti nista.no-stop bi sipao 98 ili 100
ali steti 100% za nesto....ali sta nisam pametan.. 
95,98,100 je oktanski broj i on pokazuje koliko oktana ima u gorivu,olovo je koliko znam u zadnje vrijeme potpuno izbaceno iz svakog goriva.100 oktanan je dobro gorivo,ali sam cuo da 100 steti diznama(i jos necemu zaboravio sam tacno) pa ljudi mjesaju 100 i 98.To obicno rade ove moje kolege sa BMW-ovima zato ih bas tjeriju.Tako da pomijesano gorivo manke steti od 100 a ide bolje od 98.