Na kraju se ispostavilo da je ulje curelo kroz sam davac pritiska ulja
Zamenjeno to za 160din i teraj dalje...
Ali pojavio se i drugi problem
Lada kao da je malo pocela da dize temperatura. Kazaljka je pocela po vrucinama da biva desno od polovine skale i mislim da je ventilator skoro konstantno radio. Zbog toga sam iz fabrickog termostata izvadio ulozak i danas vratio fabricki- potpuno otvoren, da vidim sta ce se desiti.
Sporije dostize radnu temperaturu, sto je valjda i logicno, ali po vrucini nisam primetio neku bitnu razliku u odnosu na stari termostat. Malopre kad sam se vracao kazaljka je bila tacno na onoj crtici koja je malo ispod polovine, sto je ok za potpuno otvoren termostat...
Ono sto me cudi je to sto kad u leru palim svetla, kazaljka temperature poskoci za milimetar... Slicno sam primetio i da na leru kad dodam gas i pojaca se punjenje akumulatora, takodje kazaljka temperature poskoci...
https://youtu.be/0SU6NQmONyA
Da li je ovo problem struje, necega oko rashladnog sistema ili svega odjednom
P.S. Sistem sam odzracio tako sto je grejanje bilo otvoreno na max, nekoliko puta upalio ventilator, a onda sam skinuo najvise crevo, i dok sam turirao motor i kad je poceo antifriz da izlazi u punom mlazu, brzo vratio na mesto...