Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

travelman

Re: Altinjanin 112

Post by travelman »

Prodas 112 i kupis Samaru ... i onda ces smeti da putujes gde ti dusa pozeli ... :) ...

Starost vozila nije merilo pouzdanosti na putu. Nije da se hvalim ali za koji mesec me ceka oko 2500km u komadu. A do tada vezbam hiljadarkice preko vikenda ... :twisted: ...
I nekako mi sigurnije to sto imam karburator nego da imam neko sega mega ubrizgavanje. Voleo bi i ja da cepam careru, ali da je neko drugi servisira ... ;) ...

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Eh...navozah se slatko po Evropi 112-com..ali,mislim da je vreme proslo..ipak nesto novije,mladje godiste dolazi na red..kad,tad...do tada cepam bez milosti 112,ali bez milosti,gas u patos.. :prvi
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Boki78

Post by Boki78 »

altinjanin wrote:Heh..da skupljam kes,do penzije ne bih skupio tu neku cifru oko 8000e... :D tako da je kredit,ili slicno neizbezno u ovoj situaciji..bar znam da imam nov auto,placam ratu i cao..to sto placam ratu je verujte mi manje koliko dajem na odrzavanje 13god.starog auta,a opet ne znam kad ce me izdati po ko zna koji put..a ne smem ni da se usudim da krenem negde dalje..stara lajka me nije toliko izdala kao 112...ali eto,mazohista,uzivam i dalje... :x 8) 8)
Hehe, uzmes novi na kredu, jedno 110-120e za kredicu, pa godisnje 500e za kasko, naravno ne moras, al ako ti dignu auto ili ga ne dao bog olupas onda si stvarno u problemu, pa barem jedan servis godisnje koji ne kosta kao kod prosecnog majstora vec ide po posebnijim cenama, daklem neki 80-100e, pa jos jedan set guma, pa na to dodaj ugradnju lina ili jos 1-2000e preko ako hoces dizel i kad sve bacis na papir, vozikanje casnog dupeta ti izadje reda pola plate, ako ne i vise. Kad podvuces crtu 112 te ne izadje ni deo toga :) Obican svet nema nikakv racun za novi auto, kako god pogledas to je igracka za imucnije :) Npr za biznis Strumpfa :mrgreen:

skora

Post by skora »

Pa sta je problem u rati od 110-120 evrica ????? Prvo NIJE toliko ,ali ajd nek ti bude i toliko ?? Jel mnogo ???? Pa kolko te kosta tvoja krkela na godisnjem nivou ??? Da nije mozda manje od ??? Aj ne lupaj majke ti .....

STA drugi set guma ???? Zasto pises gluposti ??? Kakve veze ima dal je auto nov ili stari za drugi set guma ....Jel imas ti DVA SETA guma ??? A ??? Imas jel ....pa ako ti imas matematiku za dva seta guma koje su SKUPLJE od tvog auta ,sto nema matematike neko za to isto samo za NOV auto ???? ......a u krajnjem slucaju i ne mora DVA SETA guma ....izmislili su ljudi M+S gume tako da furaju cele godine pa tako jedno 4 puta minimum u krug ...znas !!!!!

STA plin ????? Kalkulises mi to kao otezavajucu okolnost za nov auto - jel ??? Pa juce si ugradio nov uredjaj u kantu staru 30 godina i NASAO si matematiku !!! Kako je onda nema za nov auto ???? ....ili ces sad da mi prospes filozofiju kako je kod tebe venturi a vamo treba sekvencija .....i te fore ???

STA ovlasceni servis jednom godisnje ????? Ko ti to rekao ???? Ko te na to tera ??? Gde ti menjas ulje ??? Na livadi - jel ??? ....a meni kalkulises 100e da mi zamene oni u mantilima ???? Pa gle qur*a....pa nisu svi veverice .......
Boki78 wrote:Kad podvuces crtu 112 te ne izadje ni deo toga
Majke ti ???? Pa limarija i farbanje za njegov auto kosta SOMA !!!!!! ...a da ne pricamo o onom do sad i od sad pa nadalje ......
Boki78 wrote: kako god pogledas to je igracka za imucnije :) Npr za biznis Strumpfa :mrgreen:
Ma pusti ti Strumfa (hebo te on :lol: ) .....ali stvarno kenjas .....Zaleteti se u neki ozbiljan lizing /kredit sa ratom od 400/500e za neki Bi-Xenon je budalastina i tu stoji ova tvoja prica gde ne mozes ulje da menjas na livadi jer je sve digi-ligi ,resetovanje itd .........a ove plasticne kofe megani,logani i tako to ,sa studenskom raticom od 100e je skroz ok prica i tu nema nikakve velike matematike ......Kad idem svako jutro na trafiku da kupim cigare i to mesecno kosta 100e - to je ok ........a kad idem da odnesem u banku svakog prvog 100e za neki fiat 500L - e to nije uredu .Ma pazi majku mu ......

Boki78

Post by Boki78 »

Aj ne lupetaj, vec prvo popij lekice pa polako.

100-120e mesecno je za pravo posedovanja auta koji stoji negde. Mene to kosta ravno 0e mesecno. Rata moze biti i manja ali je otplata duza i ukupna suma veca, p a ako ti je gust da auto koji u salonu vredi 8000 ti iskesiras 12000 to i dalje nece promeniti fakat da ti je 12000 izaslo iz dzepa pa makar i na 100 godina otplate ..

Sve moguce gluposti koje mi se godisnje dese na njoj ne kostaju ni blizu 1500e na godisnjem nivou, mozda eventualno petinu i to kad nemam srece.

Plin kalukisem kao dodano ulaganje na sve. S tim sto kod novog to ne kosta 400 vec reda 600+. Matematika u plinu postoji, za godinu dana je sebe otplatio i zaradio jos jedan novi. Inace super jeste, upadnes u kredi za kola pa ugradjujes i plin, naravno uzmes sve odma, al onda i ratice malo skoci.

Da imam dva seta guma i dva seta felni :P Svesezonke mogu da budu ispomoc na laksem vozilu ali nikako sve 4 jer ni zimi ni leti nisu za u qrac. to je npr na vozilima poput samare nikakav problem kad su na zadnjoj gredi, napred vec nisu za zezanje.

Kakve veze ima sto je auto nov i dva seta guma, pa nema nikakv ako vec imas dva seta i stare gume ti pasuju na novi auto, a sta ako ne? Drugo kakve veze ima da li setovi guma kostaju vise od vozila koje imam. Prvo ne kostaju, drugo vozilo je ispravno i meni moja glava vredi vise od fckn 150e ulaganja na par godina. Ne znam koliki tupadzija trebas da budes , mislim znam, trebas biti Strumpf :P :mrgreen: , pa to gledati kao ulaganje u kola a ne u sopostvenu bezbednost :P

Da bi ostavario pravo na garanciju ti jedan servis godisnje moras da imas u ovlascenom servisu, niko tebi ne brani da menjas ulje na livadi u medjuvremenu al taj jedan ces menjati kod njih i tako sve dok ti traje garancija Strumpfe veverico :lol:
skora wrote:a kad idem da odnesem u banku svakog prvog 100e za neki fiat 500L - e to nije uredu .Ma pazi majku mu ......
Ljubi te moj tast, jos kad bi to bilo sve sto dajes na kola. Al nije, to je ajd

100e mesecno rata
40e kasko
12e registracija
50e plin prve godine
15e gume
8e servis

I sa time imas vozilo na parkingu koje ni preslo ni metar, a ako zelis da to vozilo sluzi onome cemu si ga kupio onda je to jos barem 50e meseccno na gorivo

Kad to sve sumiras, auto na parkingu te prve godine kosta 225e mesecno, a kola koja se negde i vozikaju 275e mesecno, sto u dinarima izadje 33550 sto je jedna procescna plata. Ako je setanje dupeta po novom autu vredno mesec dana rada go for it :)
Last edited by Boki78 on Wed Feb 24, 2016 3:35 am, edited 1 time in total.

skora

Post by skora »

Ma jok ....nije to tako kao sto su ti napunili glavu :!: ......prispavalo mi se sad .....sutra cu ti sve lepo nacrtatati ....

P.S.

Osam NOVIH guma za tvoj auto su SKUPLJE od TVOG auta .....kazem JA i mogu da dokazem :!:

Boki78

Post by Boki78 »

Ma ti mozes sve, al znamo da si narkoman i Strumpf :mrgreen: Nove gume za moj auto su ~3800 dinara komad x8 to je 250e, a samara koja nije trula za ~80000 na cajgeru i atestiranim plinom do 2019 ne kosta toliko. Toliko kostaju samo one koje ti prodajes expertima i biznismenima kad oni ne zele da te caste po bratskom osnovu :mrgreen:

altinjanin

Post by altinjanin »

Plin ne bih ugradjivao u nov auto svakako,to me ne interesuje.Dok sam prelazio 17.000 godisnje,putovao lajkom svuda,ok ,isplatilo se.Sad malo vozim,a da placam gomilu taksi na ateste,reateste,sta li ce izmisliti jos,hvala lepo.1000e da imam,ne bih sigurno ulozio u limariju i farbanje,bio bih na drugom kraju sveta. :) tako da,kazem,dok ide,ide,do 200.000 ce dogurati,nadam se,a za posle..

Boki78

Post by Boki78 »

Pa fora i jeste da ulozis mnogo manje od 1000e da bi lajka trajala i ne bi bila u zoni potrebe ulaganja 1000e u limariju. Ciscenje rdje, manje intervencije farbanje i zastita za rubove i sajtne su debelo ispod 1000e, a kupe ti kao dobar dan jos godine i godine mira :) Jeste da lajka nije najpouzdanije vozilo na svetu, nije ni blizu, ali imas to sto imas, a mogucnosti za novo su upitne, prema tome saberes 2 i 2 i teras dalje, zakljucak se sam namece ...

altinjanin

Post by altinjanin »

Da li nekoga zanima lajka?Pitam prvo ovde,na forumu?

Boki78

Post by Boki78 »

Cek stvarno je prodajes? :shock:

altinjanin

Post by altinjanin »

Pitam samo,ima li da nekoga zanima..pa za dalje cemo videti..

Boki78

Post by Boki78 »

Forum ti je lose mesto za prodaju. Ovde mozda i napecas nekog interesenta koji i voli lajke, ali taj isti zna koliko malo trzisno vrede ta kola, a na oglasima ti je sta ti bog da, probaj pa izvlaci maximum :)

Naravno brat strumpf je uvek zainteresovan :mrgreen:

skora

Post by skora »

:) :twisted:

travelman

Post by travelman »

brat strumpf je uvek zainteresovan
Bio malo pre kod mene da trazi 150e na pozajmicu ... :evil: .... Kaze, vrsi mu posao i 4 ceka po 5000 dinara ... :evil: ...
Sigurno ce toliko da ponudi ... :mrgreen: ...

Post Reply