Tenak
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- Milovanovic
- Automobil: Lada 2107, Alfa 156
Re: Tenak
Mozemo da nagadjamo do sutra ko zna sta je u pitanju
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Baš ni jedan točak ne blokira? Ni zadnji? A kada odvrneš šraf na poluzi u servu onda blokiraju... Da tebi nešto fizički ne blokira pedalu pa da imaš osećaj da si je nagazio do kraja a u stvari samo čepaš tu blokadu. Ovako kad čitam ima osećaj kao da rade samo mali klipovi, da li imaš neki šraf za podešavanje preraspodele pritiska na onom razdelniku?
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
ne udara nigde, taj razdelnik ima 6 ulaza-izlaza, untra ima isto kao klipovi i davac sa pipkom i kuglicom, ima na nekoj stani slika sistem i taj razdelnik, videcu danas da povadim sve iz njega i da mi bude bas razdelnik.
- bruyoni
Neće moći da bude samo razdelnik, mora da bude neki ventil pošto napred imaš klipove različitih prečnika. AKo bi bio samo razdelnik klipovi bi imali različit hod tj mali bi imao duži hod i manju silu
- aleko-2141
gledajuci sad kako stoji kada stisnem kocnicu-pedalu oba klipa izlaze u isto vreme sto znaci da razdelnik radi taj posao
- bruyoni
Da nisi slučajno naopako stavio taj razdelnik? Vidim da su kanali na prikljčcima sa koji su uzdužno različitog prečnika

Mada sada ovako kad gldam ima i onj klip koji gura senzor pa možda na njemu propušta. Možda najbolje ono što si planirao da ubaciš dva T komada čisto da probaš skloniti jedan suvišni deo

Mada sada ovako kad gldam ima i onj klip koji gura senzor pa možda na njemu propušta. Možda najbolje ono što si planirao da ubaciš dva T komada čisto da probaš skloniti jedan suvišni deo
- aleko-2141
sve je to isto nego ti se cini po preseku, gledah malo pre ovo isto i kontam da nisma okrenuo al nesto en videh, mozda ga i otvorim da vidim, klipovi jesu razliciti al samo kuciste je isto sa svih stana
- aleko-2141
evo i ove
- bruyoni
Amaterski, uopšte nisam primetio da je gornji predstavljen u preseku. Onda slobodno vadi i stavi dva T komada.
Možda je tako napravljeno da klipovi imaju različit hod pa da se onda na opterećenju ujednače.
Ovako kad gledam ja bih prepravio sistem.
Ono sa prve komore da ostane kako jeste i da napaja ona dva crvena voda (predpostavljam da su to veliki klipovi) Iz druge komore jedan vod razveo direktno do korektora a na drugi stavio T koamd da napaja ona dva druga voda do prednjih čeljusti. Bar bi uprostilo stvar
Možda je tako napravljeno da klipovi imaju različit hod pa da se onda na opterećenju ujednače.
Ovako kad gledam ja bih prepravio sistem.
Ono sa prve komore da ostane kako jeste i da napaja ona dva crvena voda (predpostavljam da su to veliki klipovi) Iz druge komore jedan vod razveo direktno do korektora a na drugi stavio T koamd da napaja ona dva druga voda do prednjih čeljusti. Bar bi uprostilo stvar
- aleko-2141
ma otvoricu ga da vidim da nisam slucajno okrenuo klipove ili da ih nisam nabio do kraja, nisam vis epametan, idem redom pa sta bude
- aleko-2141
Blokiram zednje kocnice opet nista, povadim sve iz razdelnika i opet povezem zadnje kocnice i nistaaaaaa, drzim nogu na kocnici a auto bez gasa i krece, znaci nesto ne valjaaaaaaa, meksa jeste sad kada sam povadio sve al opet ne drzi, preostaje mi opet da nosim glavni kocioni da ga pogledaju jer vise ne znam sta moze da bude, opet kazem nema silu da stisne klipove.
Dali si probao sa fenox glavnim kočionim kako koči ili nisi. Meni sve to ukazuje na problem sa glavnim cilindrom kao da on propušta ulje nazad. Na prazno on štrca ali kad su kočioni namontirani on tad se nemože videti kojom silom gura ulje.
- aleko-2141
nisam uzeo nov zato sto mi prodavac kaze da ce odmah da procuri, majstor gde sam nosio na remot kaze da ga probao na 4 bara i da drzi, zvao ga ja kaze on donesi slobiodno opet da vidimo, videcu u ponedeljak da ga odnesem opet nek pogledaju
- aleko-2141
607 je majka, jednog sam odrzavao i po nekad vozio vozis se sa uzivanjem, vozim se i u a6 u opste mi se ne svidja voznja u njemu, tvrdo, lepo je to sto je 3.0 i 4x4 al dzaba kad se plastike cuju, od felicije bezi, to ti je nesto izmedju golfa 2 i 3, od skode sve mladje al to nikako, trule ko lude a favorit je tek propast
- aleko-2141
mali, ti kao i boki, preterujes sa zeljama
:p juce na tv-u bilo sredjivanje jednog mustanga, neka braon boja znaci sela mu ko budali samar doslo mi da zaplacem od muke