moja lada 2111

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Hvala jos jednom. :D

finaldesign

Post by finaldesign »

bacio sam se na posao ovaj vikend i pretapicirao cijeli krov u bordo-crveni kvalitetniji skaj. Moram priznat da izgleda neusporedivo bolje. slike dolaze uskoro.. :wink:

Djole2103

Post by Djole2103 »

Druže dobra ti je Lada. Nadam se da ćeš je uskoro završiti i postaviti nove slike. Sviđa mi se ideja kako zamišljaš konačni izgled, ok je.

finaldesign

konacno malo slika

Post by finaldesign »

Evo malo slika, i mojih dosadasnjih uradaka na ladji...

Ovdje sam stavljao gljivu, sa usisom iz branika na mjestu maglenke:
Image
Image

Zvucnici su dobili novu boju:
Image
Image

A zvucnici u straznjim vratima su dobili kutije da bolje "lupaju":
Image
Image

I konacno novi instrumenti na centralnoj tabli (digitalni sat sa vremenskom prognozom i nova kutija na vrhu za satove...):
Image
Image

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Opa, ti ces do kraja biti drugi Dutchman, koliko upotrebljavas tu plastiku.

Svaka cast.

finaldesign

Post by finaldesign »

ah... stvarno je dobra stvar... sve se moze odraditi sa time... jedino sto sam malo ljen za smirglanje... :lol:

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Ma nadjes nekog za dvolitru piva da smirgla po ceo dan... :lol:

finaldesign

Post by finaldesign »

josif visarionovic wrote:Ma nadjes nekog za dvolitru piva da smirgla po ceo dan... :lol:
nije to uopce ni losa ideja :wink:

finaldesign

novi mjenjač

Post by finaldesign »

uhvatio sam malo vremena, pa je lajka dobila novi mjenjac, i novu presvlaku... Presvlaka je rucno sivana od malo kvalitetnijeg debljeg skaja, a rucicu sam nabavio u lokalnom tuning shopu...

Image

Ostoja

Post by Ostoja »

Druze, ako ti nije tesko, objasni mi samo postupak skidanja ovih ventilacionih resetkica sto si farbao u crveno...

Lepo izgleda, pa bih ja to kod sebe ofarbao u srebrnu metalik (da izgleda kao alu)...
Nikad se ne svadjaj sa budalom, mozda ljudi nece primetiti razliku...

finaldesign

Post by finaldesign »

Ostoja wrote:Druze, ako ti nije tesko, objasni mi samo postupak skidanja ovih ventilacionih resetkica sto si farbao u crveno...

Lepo izgleda, pa bih ja to kod sebe ofarbao u srebrnu metalik (da izgleda kao alu)...
postupak je vrlo jednostavan: uzmi malo siri plosnati srafciger, i sa njim poduhvati ispod ruba tih resetkica i lagano podupiri prema tabli da ih isteras van, malo sa jedne strane pa onda sa druge...

te resetkice se zapravo drze na 2 plasticna kao "izvinuta" ruba sa lijeve i desne strane, unutar okvira resetkice.... tako da pazi kad ih izvlacis van pokusaj ih sa srafcigerom prihvatit da ne popucaju...

budem postavio slike...

Ostoja

Post by Ostoja »

te resetkice se zapravo drze na 2 plasticna kao "izvinuta" ruba sa lijeve i desne strane, unutar okvira resetkice.... tako da pazi kad ih izvlacis van pokusaj ih sa srafcigerom prihvatit da ne popucaju...

Da, to sam video, pa sam pomislio da samo njih treba da "podignem" pa ce samo ispasti, medjutim Rus je to, ne ide tako lako :D

A kako se vadi ona velika centralna ventilacija? Taman da zamenim sijalicu koja je skoro crkla sad kad budem farbao......
Nikad se ne svadjaj sa budalom, mozda ljudi nece primetiti razliku...

finaldesign

Post by finaldesign »

Ostoja wrote: A kako se vadi ona velika centralna ventilacija? Taman da zamenim sijalicu koja je skoro crkla sad kad budem farbao......
ta se isto tako vadi... samo prvo izvuci onu gumenu kapicu koja služi za pomjeranje poluge od ventilacije - nju samo prstima povuci ravno van, skida se lako... a onda imaš u sva četiri ugla te malo izbočene dijelove koji drže zapravo okvir ventilacije, zahvati širim šrafcigerom i polako čupaj - nema druge :)

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

finaldesign wrote:
Ostoja wrote: još ništa... ali imam jedan sat (digitalni) koji mi točno paše, samo moram napraviti nekakvu kutiju za njega, već sam ga preradio da radi na 12V i čak sam mu izvukao vanjski (na žicu) senzor za temperaturu, samo da uklopim u neku kutiju i sjeda na mjesto sata
I ja sam razmisljao o tome. Ali kako ces staviti pozadinsko osvetljenje?

finaldesign

Post by finaldesign »

Imre wrote: I ja sam razmisljao o tome. Ali kako ces staviti pozadinsko osvetljenje?
pa sat već ima sam po sebi pozadinsko osvjetljenje, tako da to nije problem... :wink:

Post Reply