Pripravnicki ispit je “nova” Samara polozila sa najvecom ocenom, promenjene su obe manzetne homokinetickih zglobova I lezaj prednjeg levog tocka tako da je Samara dovedena u perfektno stanje I vreme je da se vide njene sposobnosti. Kako je i “stara” Samara pronasla novog vlasnika a ja za uzvrat dobio dzeparac, izdata je komanda pod tajnom sifrom 4B
Beograd – Budimpesta – Bec - Bratislava
Dozivljaji krecu vec na pumpi u Zemunu, kada sam rekao pumpadziji da ga napuni do vrha, ovaj se ubio zagledajuci oko kola da bi na kraju I upitao gde se sipa plin. Slatko sam se nasmejao I rekao da ova Lada konzumira samo benzin nasta je se on nasmejao uz opasku ko jos vozi Ladu na benzin a uz to jos I putuje sa njom. E tad su mi proradili zivci, ponosno sam mu pokazao zadnji okvir tablice I rekao da idem u Berlin na okupljanje ladista istocne Evrope. Tada je zanemeo a ja pomislih kako li ce mi se tek preko grane smejati kad me ovi nasi ovde ovako podje.avaju.
Vojvodjanske ravnice su pregazene u cugu, dolazak na madjarsku granicu je protekao bez problema a tu sam vec I primetio prve radoznale poglede a narocito madjarskih sluzbenika, pogotovo onih starijih, koji su prstom upirali u pravcu Samare I nesto uz osmeh komentarisali.
Posle granice nastavljam starim putem, nije zadovoljstvo voziti auto putem vec kroz naselja gde me svi mogu videti. Samurajka hrabro gazi sve pred sobom, osvojena je i Madjarska a ruska konjica hrabro juri ka novom cilju.
Vrucina cini svoje, svi postajemo zedni pa je red da se napojimo
Bec ko bec, nisam dosao da slusam filharmoniju nego da provozam moju Samaru centrom.
Tokom celog puta Samara je bila zustra I puna snage, nije bilo potrebe ZA vetrom u ledja.
Slovacka I granica koje vise nema
Bratislava, cilj naseg putovanja je blizu.
Ceo put je protekao bez problema, Samara nije ni jednom zatrokirala a kamoli pokazala znake nemoci. Bilo nas je troje u kolima, svi smo teska kategorija ali tokom celog putovanja potrosnja je bila od 7 do 7.5 lit benzina. Zadovoljan sam potrosnjom ali mi je najvece zadovoljstvo bilo sto sam svugde bio vidjen sa mojom Samarom.