XTA211020Y0188679

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Ма нема проблема са трапом.Једноставно је пре пар недеља моји ишли код пријатеља у Зрењанин и успут покуповаше гуме и по препоруци вулканизера и пријатеља, кад су већ у ЗР-у, отишли код тог лика који центрира. И код њега је оптика и нова опрема, али ми се учинило током викенда, када сам шврљнуо до Панчева, да "вуцара" на лево. Кажем "учинило" јер сам имао тај утисак, па реко', да није репутација оног назаслужена. Џаба само добра опрема. Проверићу гуме и лаички "исцимати" трап, па направити тест вожњу. Но, увек ми преостаје сервис "Граовац" у Панчеву; људи се тиме одавно баве.

Ma nema problema sa trapom.Jednostavno je pre par nedelja moji išli kod prijatelja u Zrenjanin i usput pokupovaše gume i po preporuci vulkanizera i prijatelja, kad su već u ZR-u, otišli kod tog lika koji centrira. I kod njega je optika i nova oprema, ali mi se učinilo tokom vikenda, kada sam švrljnuo do Pančeva, da "vucara" na levo. Kažem "učinilo" jer sam imao taj utisak, pa reko', da nije reputacija onog nazaslužena. Džaba samo dobra oprema. Proveriću gume i laički "iscimati" trap, pa napraviti test vožnju. No, uvek mi preostaje servis "Graovac" u Pančevu; ljudi se time odavno bave.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

tommy
Automobil: LADA 2109 '93

Post by tommy »

Stvarno ti ne mogu reci koliko je dobar al mislim da je najbolji onaj kad prodjes toplanu, ides orema Beogradu i o`ma sa desne strane je servis. Nemoj da me drzis za rec, provericu. Inace nije Petrograd nego PETROVGRAD!!!
moja Lada, gazi svakog gada...;)

tommy

Post by tommy »

Nesto imam problema sa kompom jedva sam sam se prikacio. Pitao sam i uglavnom neznaju ljudi kakav je. Ja neznam ni gde je to. Opet kazem nemoj da me drzis za rec. Provericu jos malo pa kad popravim komp, javim ti! Pozdrav!

tommy

Post by tommy »

Kazu da Kljajic onako, nije los. Najbolji ti je kao sto sam i mislio "Bobek" kad ides iz Zenjanina ka Beogradu odma` na izlazu pre NIS-ove pumpe sa desne strane!

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Ето, још ми је ближи тај кога препоручујеш.
Благодарим.

Eto, još mi je bliži taj koga prеporučuješ.
Blagodarim.
KamAZ je dobra mašina.

tommy

Post by tommy »

Evo sad mi kaze drugar da nije saguran da li ovaj radi centriranje, pa da ti odma` javim da nebude da sam te za**b`o! Jbg! Kad saznam 100%, javim ti

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Ма нема једа.

Ma nema jeda.
KamAZ je dobra mašina.

Goxxy

Post by Goxxy »

KamAZ - ako ćeš centriranje kako valja, Graovac u Pančevu (kojeg si već spomenuo) je tradicija koja ne zastareva. Dakle, ljudi rade 100% kvalitetno i kada god sam imao problem sa trapom ili sam jednostavno morao da ga iscentriram - odradili su perfektno.

Sve što se tiče trapa, ogibljenja - radim tamo. Imam samo reči hvale.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Wolf66

Post by Wolf66 »

KamAZ driver wrote:Морам малко и да одговарам...

Коба, уље које сам поменуо је оно из Модриче, а тачан назив је "Оптима Магнум", а назив "Максима" користе за квалитетна "дизелашка" уља. Ту сам направио грешку. Иначе, "Магнум" је синтетичко уље вискозитета 5W-40, а задовољава стандарде API-SJ/CF Energy Conserving, ACEA A3-98/B3-98/B4-98 и друге интерне стандарде произвођача аутомобила – MB, VW и слично. Период замене за потпуно синтетичка уља у "Лади" ЈЕСТЕ 15 'иљада. И мени то беше чудно јер у мом случају то значи замена једном годишње, ал' лако се навикнеш на то. Уз то, до сад нисам имао потребе да доливам уље између две замене, а и уље се за сво то време не испрља претерано (вози се само на бензин), па мислим да је препорука за толики интервал замене ваљана. Уосталом, такву праксу примењују и пар "Ладиних" сервиса у Београду где је ауто одржаван.

И не само уље на 15 'иљада, већ и замене његовог филтера и филтера за гориво, дихтинга поклопца главе (јер се тада и штелују вентили). Остале ствари – по потреби. Оно што би се могло назвати браваријом – урадим сам. Нажалост, биће по потреби, вероватно до зиме, али нећу моћи сам то да урадим, јесу пликови од корозије којегде у дну врата.

Winux има око соколово. Да, папучица квачила је мало издигнута и биће таква још десетак дана, до сервиса на 90 'иљада, као што га чекају неисправна централна брава, "начет" дихтунг између гране и катализатора и… Чини ми се да је то све – остало функционише. У ствари, није: исцепала се којегде она "кеса" код ручице мењача.

Вигмир, ко ти је паша? Ма није ово Њујорк, познајемо једни друге.

Moram malko i da odgovaram...

Koba, ulje koje sam pomenuo je ono iz Modriče, a tačan naziv je "Optima Magnum", a naziv "Maksima" koriste za kvalitetna "dizelaška" ulja. Tu sam napravio grešku. Inače, "Magnum" je sintetičko ulje viskoziteta 5W-40, a zadovoljava standarde API-SJ/CF Energy Conserving, ACEA A3-98/B3-98/B4-98 i druge interne standarde proizvođača automobila – MB, VW i slično. Period zamene za potpuno sintetička ulja u "Ladi" JESTE 15 'iljada. I meni to beše čudno jer u mom slučaju to znači zamena jednom godišnje, al' lako se navikneš na to. Uz to, do sad nisam imao potrebe da dolivam ulje između dve zamene, a i ulje se za svo to vreme ne isprlja preterano (vozi se samo na benzin), pa mislim da je preporuka za toliki interval zamene valjana. Uostalom, takvu praksu primenjuju i par "Ladinih" servisa u Beogradu gde je auto održavan.

I ne samo ulje na 15 'iljada, već i zamene njegovog filtera i filtera za gorivo, dihtinga poklopca glave (jer se tada i šteluju ventili). Ostale stvari – po potrebi. Ono što bi se moglo nazvati bravarijom – uradim sam. Nažalost, biće po potrebi, verovatno do zime, ali neću moći sam to da uradim, jesu plikovi od korozije kojegde u dnu vrata.

Winux ima oko sokolovo. Da, papučica kvačila je malo izdignuta i biće takva još desetak dana, do servisa na 90 'iljada, kao što ga čekaju neispravna centralna brava, "načet" dihtung između grane i katalizatora i… Čini mi se da je to sve – ostalo funkcioniše. U stvari, nije: iscepala se kojegde ona "kesa" kod ručice menjača.

Vigmir, ko ti je paša? Ma nije ovo Njujork, poznajemo jedni druge.
Imaš dobrog majstora za Lade u Opovu. Radio je u EuroLadi. Ako te interesuje telefon javi se. :wink:

djmiros

Post by djmiros »

Da nije g-din Bane iz Eurolade :?:

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Е, малог ли света...

Да, знам да у Опову постоји неки механичар из бивше Еуро Ладе, а то сам чуо од мајстор Банета Зивлаковића, ауто-електичара у истој фирми, али не знам како се човек зове. Веома је могуће да га мој отац познаје јер већ дуго времена ради у Опову. Уосталом, и Жана, она Рускиња која је радила у офису Еуро Ладе је удата у Опову.

Него, откуд и ви знате те људе и одакле су?

E, malog li sveta...

Da, znam da u Opovu postoji neki mehaničar iz bivše Euro Lade, a to sam čuo od majstor Baneta Zivlakovića, auto-elektičara u istoj firmi, ali ne znam kako se čovek zove. Veoma je moguće da ga moj otac poznaje jer već dugo vremena radi u Opovu. Uostalom, i Žana, ona Ruskinja koja je radila u ofisu Euro Lade je udata u Opovu.

Nego, otkud i vi znate te ljude i odakle su?
KamAZ je dobra mašina.

djmiros

Post by djmiros »

Elem. kupio sam ladu u Euroladi. I tamo upoznao i Baneta , i Zanu i dr. Foliranti. Auto mi bio u garanciji, a oni kao zatvorili firmu. A bas mi tad crce i modul paljenja , auspuh i dr. A njih kao firme nema, vec kazu "dodji u Opovo u nas servis pa cemo videti"

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Немо' да зезаш!!!.... О ужаса... :(
Ако ти треба помоћ око контакта, орјентације - јави ми се.

Nemo' da zezaš!!!.... O užasa... :(
Ako ti treba pomoć oko kontakta, orjentacije - javi mi se.
KamAZ je dobra mašina.

djmiros

Post by djmiros »

Mislis da ce da uvaze sve sto navedoh pa da mi refundiraju troskove modula,auspuha,el.podizaca (7000+3000+ itd) :evil:

Wolf66

Post by Wolf66 »

djmiros wrote:Elem. kupio sam ladu u Euroladi. I tamo upoznao i Baneta , i Zanu i dr. Foliranti. Auto mi bio u garanciji, a oni kao zatvorili firmu. A bas mi tad crce i modul paljenja , auspuh i dr. A njih kao firme nema, vec kazu "dodji u Opovo u nas servis pa cemo videti"
Slična situacija i kod mene ali mi ništa nije crklo. Da li su foliranti ili nisu neznam ali ih znam kada sam kupovao auto i išao sam logikom da održavaju lade jer je firma u kojoj su radili pre kraha dosta radila (na Sajmištu, kod auto kuće ''Šumadija'') itd. Ja sam lično odustao od garancije kad mi je Bane iz Opova tražio značajnu cifru za prvi servis u smislu ulja za mašinu i za menjač zbog navodno ''Kastrola''. Prvo, sam sam zamenio ulje u mašini i nisam sipao Kastrol već Elf, a u menjaču ulje uopšte nisam ni menjao. Ali, jbga kad toliko vremena radi sa Ladams valjda je dobar majstor. Ipak, nije isto održavati automobile 5 do 10 godina stare i u garantnom roku. Pretpostavljam da one osnovne stvari znaju i zato sam preporučio čoveku da ide do njih jer do Sakula do Beograda i obrnuto u gorivu može da izađe više nego mala popravka u Opovu. Pozzzz!

Post Reply